Satire: Niet-Joden moeten trachten Hebreeuws te herkennen en uit te spreken +video


What Hebrew Sounds like to Foreigners

Journalist Shunfu Sha in Canada gaat met een opname rond bij jonge mensen en laat hen luisteren naar Hebreeuws-talige conversaties, enkel audio, en vraagt hen om de taal te herkennen. Daarna toont hij bij wijze van hint de beelden van de mensen die Hebreeuws spreken en toont hen ook het Hebreeuwse schrift.

Zullen zij het Hebreeuws en het schrift herkennen?

Bekijk de videobeelden en proest het uit! 🙂

Eén van de oudste talen en geschriften van de wereld is het Hebreeuws waarvan de eerste geschriften reeds in de 10de eeuw v.C. werden ontdekt. Na de val van Jeruzalem in 70 na Chr. werd deze taal lange tijd nagenoeg enkel in de Joodse religie, sjulen en synagogen gebruikt, maar sinds het ontstaan van de Joodse staat Israël wordt het moderne Hebreeuws wereldwijd door ca. 9 miljoen mensen gesproken.

chai

door Brabosh.com

met dank aan Aussie Dave (Israellycool) voor de hint.