Jeruzalemaanslag: Nederlands’ links spreekt van een Palestijnse ‘tactische stommiteit’

jerusalem-synagogue-attack

Het is niet van mijn gewoonte om pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] artikels te citeren van linkse auteurs die er geen probleem van maken om de Joodse staat met bloed en geweld naar de dieperik wensen. Maar dit stukje van ‘historicus’ Hans van der Horst op Joop.nl mocht ik u toch niet onthouden.

Het thema is de Jeruzalemaanslag van 18 november jongsleden waarbij vier rabbijnen werden vermoord in een synagoge ‘binnen’ (en dus niet voorbij!) de Groene Lijn. Hans vindt het vermoorden van Joden best okee, maar wel als het niet te opzichtig gebeurt. De Jeruzalemaanslag noemt hij een “tactische blunder”.

Waarschijnlijk zal Hans eerder voorstander zijn van een meer ‘bescheiden’ tactiek zoals bv. in het holst van de nacht Joodse slapende kinderen in hun bed de keel oversnijden zoals enkele Palestijnen dat in Itamar een paar jaar geleden deden. Zo openlijk zoals het thans in Jeruzalem gebeurde vindt Hans niet zo’n beste Palestijnse PR.

Een “schoonheidsfoutje” van de Palestijnen weer. Kortom: weinig esthetisch en allemaal nogal slordig uitgevoerd, vindt onze Hans dat. “En al dat bloed zeg, was dat nou echt allemaal nodig? Foei!” vloekt Hans hardop.

hakmesEn ja, geef toe, een militant van de Palestijnse PFLP-GC die bij klaarlichte dag in een synagoge met een hakmes (plaatje rechts) enkele vrome biddende rabbijnen in mootjes hakt, dat geeft teveel de ware aard van de Palestijnen bloot, die in werkelijkheid geen haar beter zijn dan de koppensnellers die al maanden in Syrië en Irak zo vreselijk tekeer gaan.

Per slot van rekening beschouwt Hans die Palestijnen ook maar als een werkinstrument om  de Joden van de kaart van het Midden-Oosten te vegen. De Palestijnen zelves kunnen Hans geen barst schelen, Israël is het doelwit. Misschien dat Hans beter naar andere partners op zoek zou gaan om de Joodse staat te demoniseren.

Bijvoorbeeld Islamitische Staat (IS/ISIS). Die kennen als geen ander alles van anti-Joodse PR en geef toe, ze weten het wel altijd aardig te brengen op YouTube. 😦

Opnieuw verkloten de Palestijnen het voor zichzelf

De PvdA wil bij monde van het Kamerlid Michiel Servaes een debat over de erkenning van Palestina als staat door Nederland. Dat wordt inderdaad tijd. Als je zoals de hele beschaafde wereld voor een twee-staten-oplossing bent, dan geef je de Palestijnse regering zo’n steuntje in de rug. Het probleem is alleen dat er vanuit Palestijnse kringen zélf altijd wel weer een tactische stommiteit wordt uitgehaald om zo’n erkenning onhaalbaar te maken.

Joost-opZo ook nu weer. In Jeruzalem is een campagne gaande om willekeurige Israëlische burgers af te maken. Het voorlopige dieptepunt is de moordpartij in een zeer orthodoxe synagoge. Palestijnen in Sidon vierden groot feest toen het nieuws over de aanslag bekend werd. Hamas reageerde enthousiast.

Een betere verdediging van de door Van Agt zo gegispte muur had de regering Netanyahu zich niet kunnen wensen. De Israëlische premier liet zich de kans niet ontgaan om te benadrukken dat Israël met “ijzeren hand” zou reageren. Mohammad Abbas, de leider van de Palestijnse autoriteit kwam onder druk van de Verenigde Staten met een magere verklaring waarin hij het schenden van heilige plaatsen zoals synagoges veroordeelde. Dat was weinig en het werd overstemd door de vreugdekreten van zijn concurrenten.

Daarmee is het klimaat voor het erkennen van een Palestijnse staat voorlopig verziekt. Michiel Servaes kan zijn voorstel om daarover in de Tweede Kamer te debatteren beter intrekken. De eerste tijd maakt het toch geen kans. Als Palestijnen ergens talent voor hebben, is het om de boel voor zichzelf te verkloten. Dat blijkt elke keer weer. Tot misselijkmakend toe.

De Palestijnen doen er werkelijk alles aan om de publieke opinie in het westen van zich te vervreemden. Ze moeten eens een paar zaakkundige spindoctors inhuren.

door Han van der Horst
Historicus

door Brabosh.com

met dank aan Joost M. voor de hint.