Palestijnse leiders over Jeruzalemaanslag: ‘Rabbijnen zijn geen burgers maar kolonisten’ +video

Memri.org sprokkelde de voorbije dagen een reeks uitspraken van Palestijnse leiders bij elkaar omtrent de aanslag in de synagoge van Jeruzalem waar twee terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) op 18 november 2014 vier rabbijnen met een hakmes en een revolver vermoordden.

Let wel: de synagoge bevond zich niét voorbij de Groene Lijn (pre-1967 lijn), maw. dus niet in de zogenaamde ‘bezette gebieden. Een zoveelste bevestiging dat de feitelijke kern van het Palestijnse leiderschap héél Israël beschouwt als ‘bezet’ gebied en dus niet enkel Oost-Jeruzalem of de Westbank en “àlle Israëliërs ziet als kolonisten die gewettigde doelwitten zijn voor het Palestijnse verzet.”

Als eerst komt PA-president Mahmoud Abbas aan het woord die onder druk van de Amerikanen zich verplicht zag om de aanslag te veroordelen. Abbas bleek uiteindelijk de enige Palestijnse leider te zijn die lippendienst bewees aan het Westen, omdat daar natuurlijk de miljarden dollars en euros ‘hulpfondsen’ vandaan komen en Obama had gedreigd om de geldkraan dicht te draaien. Dat dreigement bleek uiteindelijk voldoende overtuigend om Abbas over de streep van het fatsoen te trekken, althans toch voor de schijn.

Echter, hoe de Palestijnen werkelijk dachten over de aanslag, blijkt uit de uitspraken van al de anderen die zij deden op de Libanese TV zenders Al-Quds TV en Mayadeen TV. Zo bijvoorbeeld de adjunct secetraris-generaal van de PFLP Abu Ahmad Fouad die zei dat de “synagoge geen gebedshuis was maar een commando centrum.”

Of bv. Osama Hamdan, lid van het politiek bureau van Hamas die zei: “De kolonisten zijn geen burgers,” en ook Abd Al-Sattar Qassem, een Palestijnse politieke analyst die zei: “Synagogen vertegenwoordigen de Israëlische nederzettingen en extremisme.” Beluister hier in het Arabisch met Engelse ondertitels op Memri.org alle reacties die in het beeldverslag worden getoond.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Palestijnse leiders over Jeruzalemaanslag: ‘Rabbijnen zijn geen burgers maar kolonisten’ +video

Reacties zijn gesloten.