Israël hervat na negen jaar de sloop van gezinswoningen van Palestijnse terroristen

huis-ver

Op woensdagochtend hebben bulldozers de woning van de 21-jarige Palestijnse terrorist Abdelrahman al-Shaludi in de Arabische wijk Silwan in Jeruzalem platgewalst, als represaillemaatergel voor de terroristische aanslag van 22 oktober jongstleden. Shaludi was met zijn wagen met opzet ingereden op een groepje voetgangers die op de tram stonden te wachten. Hierbij kwamen de drie-maanden oude Chaye Zisel Braun gedood, evenals een jonge vrouw die later aan haar verwondingen bezweek in het hospitaal. Vele anderen werden gewond.

Chaye-Zissel-Braun-GraveHet kleine graf van baby Chaye Zisel Braun

Die aanslag werd door de meeste Palestijnen toegejuicht. Zo werd op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, de politieke factie die wordt voorgezeten door PA-president Mahmoud Abbas, deze babykiller schaamteloos en openlijk opgehemeld en vereerd.

Op hun pagina publiceerde Al Fatah een poster waarin de terrorist wordt voorgesteld als een martelaar. De begeleidende Arabische tekst zegt volgens NRG: “De martelaar en held Abd al-Rahman al-Shaloudi heeft een heilige daad uitgevoerd door de kolonisten in bezet Jeruzalem omver te rijden.”

Woensdagavond beval premier Netanjahoe om nog meerdere huizen te slopen van terroristen. Drie families in het oostelijk deel van Jeruzalem werd reeds van die voornemens ingelicht.

Een ervan is dat van de 23-jarige Palestijnse terrorist Muhammed Naif El-Ja’abis uit Jabel Mukaber, die op 4 augustus jongstleden met opzet met zijn tractor inreed op een lijnbus. Hierbij werd de 29-jarige Israëliër Avraham Walz gedood en raakten vijf anderen verwond. De terrorist werd ter plaatse door de politie doodgeschoten.

Een ander huis dat met sloop worden bedreigd is dat van het gezin van de 32-jarige Mu’taz Hijazi afkomstig uit Abu Tor, die op 29 oktober jongstleden in Jeruzalem een terroristische aanslag pleegde op de prominente religieuze leider Yehuda Glick die met enkele schoten bijzonder zwaar werd verwond. Hijazi werd de volgende ochtend opgespoord maar weigerde zich te laten inrekenen en opende het vuur op de IDF-soldaten. Daarop ontspon zich een kort vuurgevecht waarbij de terrorist werd doodgeschoten.

Het derde huis dat met sloop wordt bedreigd is dat van de 38-jarige Palestijnse terrorist Ibrahim Al-Akari, een militant van Hamas uit het Shuafat vluchtelingenkamp. Akari reed op 5 november jongtsleden met zijn lichte vrachtwagen met opzet in op een groepje voetgangers. Hierbij werden een tiener en een politieman, de 38-jarige Israëlische Druus Jedan Assad,  gedood en negen anderen verwond. Ook deze terrorist werd ter plaatse doodgeschoten.

Eerder op dinsdag had premier Netanjahoe de vernietiging van de huizen bevolen van de twee terroristen Uday en Ghassan Abu Jamal afkomstig uit de wijk Jabel Mukaber. Zij voerden op dinsdagochtend, gewapend met vleesmessen en een revolver, een bloedige aanslag in een synagoge in Jeruzalem. Hierbij werden vier rabijnen en een Druzische soldaat gedood naast een tiental licht tot zeer zwaar gekwetsten. De twee terroristen overleefden de aanslag niet en werden tijdens het vuurgevecht in de synagoge ter plekke neergeschoten.

Bovendien kondigde minister van Binnenlandse Zaken Gilad Erdan aan dat hij de verblijfsvergunning van de echtgenote van een van de twee terroristen zal intrekken. De vrouw in kwestie is weliswaar afkomtig uit het gebied van Judea & Samaria, maar had na haar huwelijk met een van de terroristen die een inwoner van Jeruzalem was tevens een verblijfsvergunning gekregen. Vice-minister Eli Ben-Dahan had eerder op dinsdag opgeroepen om de gezinnen van de terroristen uit te zetten.

Dat radicale besluit volgde nadat de familieleden van de twee terroristen – Uday en Ghassan Jamal, die elkaars neven waren – ter ore was gekomen dat vier rabijnen de aanslag niet hadden overleefd en zij prompt deelnamen aan de feestvieringen onder Palestijnen die – zoals de traditie het wil telkens er Joden worden vermoord – koekjes en snoepgoed uit te delen in Jeruzalem om aldus dat ‘heuglijke feit’ van deze koelbloedige 4-voudige Jodenmoord te vieren.

Het slopen van huizen van Palestijnse terroristen mag weliswaar  een controversiële tactiek lijken die door het Israëlische Leger (IDF/Tsahal) wordt toegepast in de Arabische wijken van Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever (Judea & Samaria), maar dient in hoofdzaak als afschrikking voor het aanhoudende Palestijnse terrorisme tegenover Israëliërs. Bovendien sloopt het IDF regelmatig huizen van illegale Joodse nederzettingen conform de Israëlische wetgeving.

De mensenrechtenorganisaties en de Verenigde Naties veroordelen bij herhaling dit slopen van huizen als represaille waarvan zij deze in strijd achten met het internationaal recht. Zo beweert bijvoorbeeld Amnesty International dat het slopen van huizen van terroristen een collectieve strafmaatregel is tegen Palestijnen met de intentie om eigendom aan te slagen bestemd voor de uitbreiding van de nederzettingen.

Ook de Verenigde Staten kanten zich tegen deze strafmaatregel. Op woensdag 19 november ’14 zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Jeff Rathke op een persconferentie “dat de vernieuwing van het controversiële Israëlische beleid om de huizen van terroristen te slopen als een wijze van bestraffing in een reeds gespannen situatie, contraproductief werken. Dit is een praktijk waaraan ik wil herinneren die in het verleden door de Israëlische regering werd stopgezet, nadat het zelf de effecten ervan herkende.” Israël was in 2005 opgehouden met de sloop van terroristenhuizen nadat de toenmalige regering van premier Ariel Sharon besloot dat ze niet het beoogde effect hadden.

Hoewel ook nu weer de Amerikanen, Europeanen en diverse mensenrechtenorganisaties er als de kippen bij zijn om alweer Israël – en Israël alléén – te veroordelen voor het slopen van huizen van terroristen, is er niet ver vandaan een reusachtige sloop van honderden huizen aan de gang in de Egyptische Sinaï, meer bepaald aan de grens met Gaza. Die sloop wordt door geen enkel land noch organisatie veroordeeld behalve dan door de Palestijnse Gazanen zelves.

egypte-tunnelsWoensdag, 29 oktober 2014 aan de grens met Gaza. Nee, geen Israëlische bombardementen van smokkeltunnels van Hamas in Gaza. Egypte wil 500 meter brede bufferzone aanleggen om terreur vanuit Hamastan te weren. Daarvoor worden honderden huizen en 10.000 inwoners verdreven aan Egyptische kant van de Gazaanse grens en tegelijk de laatste tientallen smokkeltunnels door het Egyptische Leger in de strijd tegen de terreur gedynamiteerd en volledig verwoest. [foto: AP/Eyad Baba]

door Brabosh.com