Jeruzalemaanslag: Heldhaftige Druzische politieagent die terrorist doodde is overleden

zidan

De vreselijke aanslag in Jeruzalem op dinsdagochtend 18 november heeft nog aan een vijfde slachtoffer het leven gekost met name dat van de 27-jarige Druzisch Israëlische politieofficier Zidan Sayif (plaatje hierboven).

Zoals bekend drongen twee Palestijnse terroristen, wellicht leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) dat door Iran wordt gesponsord, gisterochtend omstreeks 7u00 de Kehilat Bnei Torah synagoge binnen, gewapend met revolvers, vleesmessen en dolken. Met veel geweld hakten en schoten zij op de mensen in. Hierbij werden vier rabijnen gedood en een tiental anderen licht tot zeer zwaar gewond.

Politieofficier Zidan Sayif en nog een andere agent waren als eersten op het bloedbad en er ontspon zich onmiddellijk een vuurgevecht. Zidan slaagde erin om één van de terroristen uit te schakelen maar raakte daarbij zelf levensgevaarlijk gewond. Hij werd overgebracht naar Hadassah Hospitaal van Jeruzalem maar bezweek uren later aan zijn verwondingen.

Het heldhaftige optreden van de Druzische politieagent Zidan Sayif heeft ongetwijfeld vele anderen het leven gered. Zijn familie en vrienden toonden zich bijzonder trots op Zidan dat hij als eerste op aankwam en onvervaard de terroristen onder vuur nam, ten koste van zijn eigen leven.

Sjeikh Muafik Tarif, de geestelijke leider van de Druzen gemeenschap, zei over Zidan: “Wij zijn trots dat een van onze zonen onbevreesd optrad in het aangezicht van terreuraanslagen.” Zidan was gehuwd en laat een dochterje van zeven maanden na.

Vele leden van de Druzen gemeenschap dienen in het IDF (Israëlische Leger), bij de politie en in de veiligheidsdiensten Shin Bet en nemen dagelijks actief deel aan de bestrijding van terrorisme en bescherming van de veiligheid van alle Israëlische burgers.

druzenEnthousiaste Druzen soldaten in het befaamde Herev ‘Zwaard’ Bataljon van het IDF (Tsahal) [bron]

door Brabosh.com

5 gedachtes over “Jeruzalemaanslag: Heldhaftige Druzische politieagent die terrorist doodde is overleden

  1. Het Herev Bataljon (het ‘Zwaard’ bataljon), is een gemengde Arabische divisie binnen het IDF waar zowel Druzen, Circassiërs als Bedoeïen in dienen. Ik weet niet of er ook Falasha Joden in die eenheid zitten. Maar het zou best kunnen dat de soldaat hierboven een Ethiopiër is dan wel een Bedoeïen en niet eens een Druus.

   Hoe dan ook, ik heb heden het plaatje vervangen door een ander. Bedankt. 😉

   Like

 1. En weer die halve en bewust verdraaide nieuwsgaring van (in dit geval) RTL 4 hedenmorgen: Deze held (voor mij), politieagent Zidan Sayif zou gewond zijn geraakt tijdens de klopjacht, en gestorven aan zijn verwondingen.

  Klopjacht? Als ik jouw verhaal lees en de berichten in de Israëlische pers was er geen klopjacht en speelde alles bij de plaats van het bloedbad af. Een klopjacht suggereert wat anders. Er was een vuurgevecht.

  Dat deze politieagent toevallig een Druze was, wordt niet genoemd, past niet in hun beeld van nieuws brengen blijkbaar.

  Baruch Dayar Ha’amet Zidan Sayif.

  Like

Reacties zijn gesloten.