Minstens vier doden bij Palestijnse terreuraanslag in synagoge van Jeruzalem +video

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18 november 2014 om 17u17'

Deze ochtend om 7u00 Israëlische tijd, werd een terreuraanslag uitgevoerd in een synagoge in Jeruzalem. Volgens de eerste berichten werden hierbij minstens vier Joden vermoord en een tiental anderen gewond waarvan vier nog voor hun leven vechten. Eén van de doden is de 60-jarige Moshe Twersky, het hoofd van de jeshiva Torat Moshe. Hij wordt reeds deze namiddag begraven.

tweet-micky

Palestijnse terroristen die gewapend waren met bijlen en hakmessen, vielen de drukbezochte synagoge binnen en gingen als beesten tekeer. Op dat ogenblik waren ongeveer 30 personen aanwezig in de synangoge. De Kehilat Yaakov synagoge waar de gruwel zich afspeelde bevindt zich in de Shimon Agassi Straat in de religieuze wijk Har Nof in het centrum van de stad.

terroroTwee van de vermoedelijk drie Palestijnse terroristen, de neven Uday en Rassan Abu Jamal (plaatje hierboven) woonachtig in de Arabische wijk Jabel Mukabar in het oostelijk deel van de stad, werden ter plekke doodgeschoten door de Israëlische politie.

De twee belangrijkste Palestijnse terreurgroepen in Gaza, Hamas en Islamitische Jihad (PIJ), hebben de aanslag in Jeruzalem toegejuicht en moedigen meer operaties zoals deze aan. Hamaswoordvoerder Sami Abu Zuhri zei: “De operatie in Jeruzalem is een antwoord op de moord van de martelaar Youssef al-Ramouni en op een reeks misdaden door de bezetter aan de Al Aqsa moskee en Hamas roept op om door te gaan met dergelijke operaties.”

De 32-jarige Youssef al-Ramouni, was de Palestijnse buschauffeur die gisteren maandag zelfmoord pleegde door zichzelf te verhangen. Echter de Palestijnen leggen de schuld van de dood van Ramouni bij Israël.

De Islamitische Jihad legde een soortgelijke verklaring af: “Islamitische Jihad juicht de operatie toe in Jeruzalem die een natuurlijk antwoord is op de misdaden van de bezetter.”

Ook Mahmoud Abbas formuleerde een gelijkaardig antwoord: “De president veroordeelt de aanslag op Joodse gelovigen in hun bidplaats en veroordeelt de moord op burgers ongeacht wie verantwoordelijk is. Wij veroordelen alle daden van geweld van alle partijen en eisen een einde aan de invasies van de Al Asqa moskee, de provocaties van de kolonisten en het aanzetten tot haat van sommige ministers in de Israëlische regering.” Kortom, en volgens Abbas: “Eigen schuld dikken bult.”

bloed-synagoge

door Brabosh.com

5 gedachtes over “Minstens vier doden bij Palestijnse terreuraanslag in synagoge van Jeruzalem +video

 1. Met welke wapens?
  Protest ooit [in de helft jaren 70], van mijn kant over kaartjes, hoe overheden met gevangenen zouden omgaan,* o.a. in het MO, leverde alléé’n op, dat ik een alles zeggend filosofisch getint antwoord kreeg, wat riekte naar zelfdestructie! Namens wie?

  Reken maar, wie hier slechte cijfers kreeg, eigenlijk het bekende kleurtje, ik bedoel niet kleurrijk, maar het slechtste, van grijs tot zwart.
  Doelend op de beoordeling van een rechtspraak …., die de leugen tot waarheid lijkt te kunnen verheffen.
  Toen ging het niet over de sharia wetten, mogelijk algemene, of katholiek-orthodoxe, of linkse achtergronden, die verborgen lijken in wat de Europese vlag als de hoofdrol[len] als actualiteit[en] lijkt te moeten aanwijzen.
  Onder die vlag vandaan komen wel heel vreemde geluiden vandaan, alsof verstandsverbijstering al niet zorgelijk genoeg is.
  https://brabosh.com/2014/11/19/pqpct-yny/

  Like

 2. We krijgen het ook in West-Europa zodra de strategie van de baarmoeder en de strategie van de bedelaar hun demografische vruchten hebben gebaard. Het vrijgeven van de wapens zal dan ook hier ook nodig zijn om te voorkomen dat heethoofden openbaarmaking van de islamiserende agenda door terreur (in strikte navolging van hun profeet en zijn gezellen) ongeacht de gevolgen gaan nastreven.

  Like

 3. Wat zou Amnesty International hierover publiceren?
  Namens welke recht en namens welke autoriteit zouden zij hierover een rapport kunnen maken? Haar moraal lijkt typerend voor datgene wat met geen menselijk geweten vergeleken kan worden.

  Gezien wat uit de koker van hun woordvoerders wereldkundig gemaakt wordt.
  Amnesty International’s Moral Collapse http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/25523/

  ” On November 5, 2014, Amnesty International published its latest assault on Israel in yet another tirade accusing the Jewish state of genocide and other war crimes.
  Later that same day, in a Twitter post by a senior Amnesty official, Israel was directly equated with ISIS, the barbaric jihadist terrorist organization. Amnesty International is now comparing the democratic State of Israel with rapists, decapitators and genocidal murders. …………”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.