Kwart van de Palestijnen steunt terreurgroep Islamitische Staat (IS/ISIS)

daesh-muralMuuropschrift van ISIS in Mosoel, 21 augustus 2014. De Koran en het Zwaard, meer moet dat niet zijn voor de koppensnellers van de terreurgroep Islamitische Staat (IS/ISIS) in Syrië/Irak. Opmerking: de Arabieren lezen van rechts naar links. Dus eerst het Boek, de handleiding van de perfecte Jihadist, en dan het Zwaard. Maar andersom is ook goed: eerst erop inhakken en dan pas lamenteren uit het boek. Deze info kan belangrijk zijn voor al diegenen die er straks het hoofd bij zullen verliezen, letterlijk dan.

Uit een nieuwe peiling, die werd gehouden door het in Doha (Qatar) gevestigde Arab Center for Research and Policy Studies, blijkt dat 24 procent van de Palestijnse Arabieren gematigd tot zeer positief denken over ISIL (Islamitische Staat). Dat percentage ligt aanzienlijk hoger dan bv. onder Syrische vluchtelingen en andere bevolkingsgroepen [zie grafiek onderaan.]

De Tunesiërs bezetten na de Palestijnen met 13 procent de tweede plaats. Uit vorige peilingen bleek dat de Palestijnse Arabieren meer sympathie koesterden voor groepen zoals Al Qaeda, tegenover de Taliban en voor zelfmoordaanslagen dan om het even welk ander volk in het Midden-Oosten. Die voorkeur heeft zich recent verplaatst naar IS/ISIS.

rebellen3Een kwart v/d Palestijnen zegt: “Wij willen eerst al uw geld, uw vrouw en uw huis en dan uw hoofd.”

Dit ondanks het feit dat het Westen miljarden dollars euros steun hebben gepompt in de bodemolze schatkist van de Palestijnse Autoriteit van president Mahmoud Abbas en nog meer honderden miljoenen meworden uitgegeven in de gebieden door westerse niet-gouvermentele organisaties (NGO’s) die beweren de universele mensenrechten te verdedigen.

Houdt in gedachten dat Palestijnse Arabieren veel meer humanitaire hulp ontvangen per hoofd van de bevolking dan enig ander volk op aarde.

De enorme hoeveelheden geld die worden uitgegeven aan de Palestijnse Arabieren door Westerlingen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een vredesplan, hebben deze Palestijnse begunstigden allerminst gemodereerd integendeel, ze zijn veruit meer geradicaliseerd dan elk ander Arabische volk (Pakistanen zijn in sommige opzichten meer radicaler.) Alle NGO-programma’s bedoeld om vrede en tolerantie te onderwijzen hebben volkomen en volledig gefaald.

Tot op welk punt kijken westerse regeringen en NGO’s naar de cijfers van deze enquête en beginnen zij zich misschien te realiseren, heel misschien, dat de relatie oorzaak en gevolg precies het tegenovergestelde is van wat zij bedoelden? Misschien moeten sommige regeringen een paar honderdduizend dollar uit hun programma’s vrijmaken om andere programma’s te coördineren om de Palestijnen te leren om bv. een veestapel groot te brengen en in plaats daarvan hun eigen onderzoek erbij nemen, om te zien hoe de Palestijnse Arabische houding ten aanzien van het terrorisme wordt beïnvloed door de vele ‘vrede’-programma’s die door hen rijkelijk worden gefinancierd?

Zou het kunnen dat de toestroom van westers cash geld minachting oogst in plaats van waardering? Het bewijs lijkt zeker deze conclusie te steunen. Palestijnse Arabieren zijn niet het meest onderdrukte volk in het Midden-Oosten; ze leven niet onder een bottenbrekend regime zoals veel andere Arabieren; ze creveren niet van de honger en zijn niet zo hulpbehoevend. Het enige objectieve criterium waarmee ze met kop en schouders ver uitstijgen boven alle andere Arabische volkeren is dat zij veel, veel meer steun krijgen. En uit het onderzoek blijkt dat ze veel, veel meer voorstander zijn van radicale islamitische terreur.

Er lijkt een verband te zijn. En er lijkt genoeg geld rond te klotsen zodat westerse NGO’s deze hypothese kunnen testen. Tenzij ze bijbedoelingen waardoor ze niks met de feitelijke harde waarheid te maken willen hebben […]

isil-pollGrafiek met de resultaten van het onderzoek van het Arab Center for Research and Policy Studies. De deelnemers werd gevraagd om te antwoorden op deze zin: “Heeft u in het algemeen een positieve of negatieve indruk van ISIL?”

door Brabosh.com

met dank aan EoZ voor de hint

2 gedachtes over “Kwart van de Palestijnen steunt terreurgroep Islamitische Staat (IS/ISIS)

  1. Vreemd dat de Koran op Europese wijze wordt afgebeeld; dus door een links naar rechts lezer…Voedsel voor de moslim bewering dat de Islam door westerse (joods-vrijmetselaar) inlichtingendiensten in diskrediet wordt gebracht!!!

    Like

  2. Het zijn toch vooral gedragingen van volgelingen van Mohammed die de islam al jaren haar negatieve imago bezorgen

    Like

Reacties zijn gesloten.