Opmerkelijk: Vlag van ‘Palestina’ uit het jaar 1939 – Big Surprise!

Larousse-1939

Wie wil weten hoe de vlag van [het Britse Mandaat voor] ‘Palestina’ oogde, lang vooraleer op 14 mei 1948 Israël de onafhankelijke staat werd van het Joodse Volk moet het beslist eens opzoeken. In deze Franse Larousse Encyclopedie uit 1939 werd achteraan een appendix gevoegd waar alle vlaggen van landen van voor de Tweede Wereldoorlog alfabetisch werden afgebeeld. Ten bewijze staat bovenaan op de linkerpagina de vlag van Duitsland afgebeeld: een zwarte swastika op een rode achtergrond. Geen twijfel mogelijk dus: pre-1945.

Palestine-Mandate-JewishAls we nu vervolgens alfabetisch naspeuren naar bv. de Palestijnse vlag, wat vinden we dan wel? Hoe zag die er vóór WOII dan uit?

Zie hiernaast een beetje uitvergroot, zoals die op de rechterpagina in de Larousse hierboven werd afgebeeld.

Verrast? Wel ja, misschien verkeerde u nog in de waan dat het (Mandaat) Palestina een Islamitisch-, Arabisch-, Turks-, Circassische Soevereine Staat was die de “slechte” Joden hadden overgenomen, juist?

In de war?

Van 1920 tot 1948 was een (als ‘een’ Mandaat genoemde) Staat van Palestina conform de internationale wet – net zoals al haar belangrijkste instellingen – per definitie een Joodse staat. Tot aan de jaren 1960 klonk ‘Palestina’ als zijnde Joods in de oren van de Europeanen. Terwijl anderzijds de moslims deze benaming verwierpen zeggende dat ze er geen verwantschap mee voelden. Daarentegen was voor het 4.000 jaar oude Joodse thuisland of “Land van Israël” of het “Heilige Land” allen synoniemen!

De Britten als juridisch Mandataris van het Mandaat beheerden of wanbeheerden de staat gedeeltelijk stiefmoederlijk met inbegrip van de Joodse connotatie, totdat de Joden uiteindelijk de officiële soevereiniteit herwonnen door de onafhankelijkheidsverklaring van 14 mei 1948. De Verenigde Naties hebben Israël niet heropgericht zoals sommigen nog steeds beweren. Dat deden de Joden zèlves wel.

palestine-post2The Palestine Post, een Joodse Zionistische krant die op 1 december 1932 door Gershon Agron werd gesticht, wijzigde na de stichting van de staat Israël in 1950 definitief haar naam naar het huidige The Jerusalem Post.

door Brabosh.com

Met dank aan FactualIsrael.com voor de hint

4 gedachtes over “Opmerkelijk: Vlag van ‘Palestina’ uit het jaar 1939 – Big Surprise!

  1. Moslims eisen toch alles op wat niet van hun is, dat is juist de leugen die domme of politieke correcten niet willen zien of niet ziet.

    Like

  2. Kijk, dat is nu een leuke ontdekking!
    Benieuwd hoe onze politiekcorrecte pro-Palestijnse activisten hierop reageren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.