Forbes: Hamas 2de rijkste terreurgroep v/d wereld dankzij buitenlandse hulp en ngo’s

corruptTerreur jegens de Joden bedrijven is big business in Gaza. Echter de gewone Palestijn in de straat in de door oorlog en terreur geteisterde Strook, krijgt slechts een aalmoes van wat Hamas binnenrijft en dat is niet de schuld van Israël…

Islamitische Staat (IS/ISIS) mag dan nog steeds de rijkste terreurorganisatie zijn van de wereld, onthulde Forbes Israel op dinsdag 11 november ’14, maar de Gazaanse terreurgroep Hamas volgt kort op de tweede plaats. Terreurgroepen hebben nood aan een enorme hoeveelheid financieel kapitaal voor het uitvoeren van aanslagen, merkte de financiële groep op, maar worden gedwongen om hun activa aan te vullen via fysieke verovering, akkoorden in achterkamers of via zwarte markt.

Naast de criminele activiteit bij uitstek zijn er ook openbare donaties of transacties met andere terreurorganisaties, schreef het blad. Enorme hoeveelheden geld worden overgebracht naar terreurgroepen door non-profit organisaties, liefdadigheidsinstellingen, bedrijven en financiële instellingen- en zelfs sommige regeringen.

De transacties rechtvaardigen niet alleen terreur en voorzien in middelen voor verdere aanslagen, maar is uitgegroeid tot een belangrijke kwestie in het licht van de wurggreep van Islamitische Staat (IS/ISIS) over het Midden-Oosten en van het recente pact van Hamas met de Palestijnse autoriteit (PA).

De lijst van Forbes met de top 10 van rijkste terreurorganisaties is als volgt:

forbes-hamas

Volgens Forbes voert ISIS de lijst aan met een jaarlijks inkomen van 2 miljard dollars en is aldus de rijkste terreurorganisatie in de wereld en de rijkste in de geschiedenis van het hedendaagse terrorisme.

Deskundigen schatten dat ISIS momenteel 60% van de oliereserves in Syrië contrleren en was in staat om met geweld of via onderhandelingen met de zeven grote olie en gas reserves in Irak, met inbegrip van het land grootste olieraffinaderij. ISIS verkoopt dagelijks tienduizenden vaten olie op de zwarte markt en de fossiele brandstoffen zijn een enorme contante geldkoe voor de organisatie. De olie wordt 40% tot 75% minder verkocht dan de marktprijs, maar de organisatie steekt naar schatting elke dag drie miljoen dollar in eigen zak door de verkoop.

Hamas is de tweede rijkst terreurorganisatie, schrijft Forbes, met een inkomen van ongeveer 1 miljard dollars die de terreurgroep jaarlijks bij elkaar vergaart.

haniyehmiljonair2Hamaspremier Ismail Haniyeh: “Terreur tegen de Joden loont, hoor je mij klagen?”

Sinds de gewelddadige machtsovername op Abbas’ factie Al Fatah in de Gazastrook in 2007, heeft Hamas een flinke financiële slag gedaan. Hamas is erin geslaagd om van de terreurorganisatie een winstgevende onderneming te maken in nauwelijks tien jaar tijd. De organisatie steunt voornamelijk op buitenlandse hulp en niet-gouvermentele organisaties (NGO’s) en kon dankzij deze gulle buitenlandse financiële steun de terreurgroep omturnen tot een meer gelaagde organisatie die eveneens bestuurt en taxen int in Gaza.

En de taxen in Gaza liggen erg hoog volgens het Palestijnse persagentschap Walla! News: alle autobezitters moeten aan Hamas jaarlijks 1.400 sjekels (ca. 366 dollar) taks betalen voor een licentie en tankstations worden zwaar belast.

Echter het grootste deel van het inkomen van Hamas spruit voort uit buitenlandse hulp en NGO’s en kan misschien een belangrijkse rol spelen in Israël’s veiligheidsbeleid na de miljarden dollars en euro’s die werden gedoneerd door de Verenigde Naties en andere landen na de oorlog van afgelopen zomer.

Wat Hamas, Al Qaeda en ISIS gemeen hebben:
hamas-qaeda

door Tova Dvorin [bron]


in een vertaling van Brabosh.com

met dank aan Tiki S. voor de hint: “Het toppunt van ironie!!!!!!!!!!!!! “

2 gedachtes over “Forbes: Hamas 2de rijkste terreurgroep v/d wereld dankzij buitenlandse hulp en ngo’s

  1. Shapira, jee hebt helemaal gelijk! Doet pijn aan mijn ogen & vooral aan mijn hart: 2 rijkste terreurorganisaties van de wereld, BLOEDGELD

    Like

  2. De ondergang van het Westen betaald door het Westen!

    En dit allemaal door de Westerse kronkel dat een “Palestijnse Staat hét vredeskonijn uit de hoed is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.