Europese Unie wil Jeruzalem hoofdstad maken van twee staten

jeruzalem196701Europa wil Jeruzalem hoofdstad maken van twee staten. De Arabieren hebben dat al eens bewezen hoe ze dat “delen” zèlf interpreteren. Hierboven een plaatje lang vóór 1967, meer bepaald in de periode van 1948 tot aan de Zesdaagse Oorlog. De Joden mochten 19 jaar lang enkel naar hun Oost-Jeruzalem “kijken” vanachter dichte prikkeldraadversperringen. 19 lange jaren mochten de Joden Jeruzalem niet in, noch hun heiligdommen betreden terwijl de arabieren en moslims onder hun ogen alles verwoestten en onteerden… (foto: W. Braun, Jeruzalem)

De nieuwe Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Frederica Mogherini, heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het Midden-Oosten. Aan Israël formuleerde ze de eis naar een Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. “We hebben een Palestijnse staat nodig – dat is het einddoel en dat is het standpunt van heel Europa”, zei Mogherini in de Gazastrook. Later voegde ze er in Ramallah aan toe dat “Jeruzalem de hoofdstad van twee staten kan en zou moeten zijn.”

Brabosh.com: Wel ja, ik vind bijvoorbeeld dat Antwerpen de hoofdstad van Vlaanderen èn Nederland zou moeten zijn. Waarom doen die Nederlanders daar verdorie nou zo moeilijk over? 😉

Mogherini benadrukte dat het creëren van een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad een “internationaal” doel zou zijn en dat Israël dit belangrijke doel zou belemmeren, omdat het Joden toestaat in regio´s te wonen waarop Palestijnse Arabieren aanspraak voor zichzelf maken, vooral in Oost-Jeruzalem.

Minister-president Benjamin Netanyahu antwoordde: “Jeruzalem is onze hoofdstad en daarom geen ´nederzetting´.” Tegenover verslaggevers zei Netanyahu voor zijn ontmoeting met Mogherini dat de “stadsdelen, waarin wij wonen. . . en bouwen er al 50 jaar zijn. Iedereen weet dat zij bij een vredesakkoord deel van Israël blijven.”

Het thema Jeruzalem blijft vermoedelijk de grootste hindernis voor internationale inspanningen om een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit te bereiken. Een grote meerderheid van de Israëlische Joden vindt dat na de duizenden jaren, waarin men voor de terugkeer naar Jeruzalem gebeden heeft, de stad nooit meer gedeeld zou mogen worden, terwijl de Palestijnse leiders geen akkoord willen accepteren dat hen niet de controle geeft over de halve stad, inclusief de Tempelberg en de Oude Stad.

door Israel Heute

in een vertaling van E.J. Bron [bron]

5 gedachtes over “Europese Unie wil Jeruzalem hoofdstad maken van twee staten

  1. Wow, wat een brief.
   Nu nog ff doormailen aan al die zg. Eu-parlementariërs, maar helaas die hebben een “zware eigen-zakkenvullende-baan” en lezen deze brief – kunnen ze eigenlijk wel begrijpend lezen! – niet.

   Like

 1. Hoe zou de EU reageren als de Israëlische regering ging eisen een Islamitische staat op Nederlands grondgebied te vestigen met Den Haag als gedeelde hoofdstad?

  Like

  1. Israël is een voorbeeldland voor de gehele wereld en zal zo’n knettergekke eis nooit bevelen. Die gekke EU en onze slaafse NL regering is niets te gek, gehoorzaamheid boven alles! Bah

   Like

 2. Italiaans juffie heeft net haar nieuwe baantje en wil gelijk scoren door Jeruzalem te delen ten koste van de soevereine staat Israël. Waanzin ten top!
  Een blinde kan nog “zien” dat het satanische net zich verstikkend rondom Israël sluit. Iedereen laat Israël alleen. Moge God hen bijstaan
  Via Israël

  Like

Reacties zijn gesloten.