Verenigde Staten veroordelen Iran’s leider Khamenei’s 9-puntenplan om Israël te vernietigen

New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” In het voorjaar van 2013 kan Iran Fase 2 van het uraniumverrijkingsprogramma hebben bereikt. Daarna duurt het slechts enkele weken of hooguit maanden, vooraleer het een atoomwapen kan aanmaken.

Vandaag zijn we weer twee jaar verder en de vraag luidt dan ook: hoe dikwijls heeft Iran intussen al die rode lijn overschreden? Want wie dreigt met een knuppel te slaan, zal ooit voor de pijnlijke keuze komen te staan om die al dan niet te gebruiken. Imho is de tijd van blufpoker spelen reeds lang verstreken. Intussen blijft de Iraanse leiding onophoudelijk oorlogsretoriek spuien jegens de Joodse staat Israël. Dat bleek gisteren nogmaals toen Ayatollah Ali Khamenei, de feitelijke en enige leider van Iran, zijn “9-puntenplan” ter vernietiging van de Joodse staat verspreidde via Twitter.

De Verenigde Staten konden gisteren dan ook niet anders dan op maandag in scherpe bewoordingen de “hatelijke opmerkingen” te veroordelen die werden geuit door de Opperste Leider van Iran Ayatollah Ali Khamenei. In een reeks opmerkingen die hij op zaterdag jongstleden via Twitter plaatste zei Ali Khamenei dat de enige “remedie” voor Israël is om het te vernietigen. Hij voegde aan zijn genocidale intenties op Twitter meteen een 9-puntenplan toe over hoe Israël eventueel kan vernietigd worden.

Jen Psaki, de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, antwoordde gisteren tijdens een persconferentie het volgende op de genocidale Twitter tirade van Khamenei:

Jen Psaki“Wij veroordelen de hatelijke opmerkingen over Israël gedaan op een Twitter account dat gekoppeld is aan de opperste leider [van Iran]. De opmerkingen zijn offensief en verwerpelijk, en de gehele internationale gemeenschap zou een dergelijke retoriek moeten veroordelen.

Deze retoriek is, helaas, niet nieuw, maar het is ook niet bevorderlijk voor de regionale veiligheid.”

Vorige maand beschuldigde de Iraanse leider Israël van het “geen einde te kennen of grenzen inzake kwaadaardigheid, wreedheid en het met de voeten vertrappen van alle menselijke normen en waarden en etniciteit. Misdaden, volkerenmoord, massavernietigingswapens, het doden van kinderen, vrouwen en  daklozen…  en ze zijn er trots op.”

Hij zei eerder op Twitter dat de Israëlische regering “de meest doortrapte terrorist van de wereld is“. Khamenei noemde Israël eveneens een “onwettig en bastaard regime,” en noemde verder de Verenigde Staten een “glimlachende vijand” die niet vertrouwd mag worden.

Eerder op maandag gaf premier Benjamin Netanjahoe een verklaring uit zeggende dat hij de genocidale tweets van Ayatollah Khamenei heeft doorgespeeld aan de ministers van Buitenlandse Zaken van de P5+1 wereldmachten, die momenteel in het sultanaat Oman met Iran onderhandelen over de beperking van hun atoombominspiraties:

iran4“Er is geen matiging te merken in Iran. Het is genadeloos, niet-hervormd, het vraagt om Israëls uitroeiing, het bevordert het internationale terrorisme en zoals het verslag van de IAEA [Internationaal Atoomagentschap] zojuist heeft gezegd, blijft het de internationale gemeenschap misleiden over zijn kernwapenprogramma.

Dit terroristische regime in Iran mag de drempel niet overschrijden naar een nucleaire macht. En ik roep de P5+1 landen op om geen akkoord te accepteren dat toestaat dat Iran naar de [atoom-]bom kan laten rennen.”

door Brabosh.com

2 gedachtes over “Verenigde Staten veroordelen Iran’s leider Khamenei’s 9-puntenplan om Israël te vernietigen

 1. Hoe geloofwaardig is zo’n veroordeling als daden uitblijven? Want het westen blijft gewoon verder onderhandelen met Israëls aartsvijand over diens nucleaire programma, alsof het om het verkleinen van zijn boterberg gaat. Iedereen met een beetje verstand ziet hoe de Iraanse leiders het westen zand in de ogen strooien. Maar het westen stopt liever zijn oren toe om de oproepen van Irans oppergeestelijke Khamenei tot vernietiging van de Joodse entiteit niet te hoeven horen.

  En Iran is niet het enige probleem waar Israël vandaag mee te worstelen heeft. De terroristische aanvallen op onschuldige Israëli’s nemen toe en verspreiden zich over het hele land, van Jeruzalem tot Taiba, van Gush Etzion tot Tel Aviv.

  En dan is er nog de VN, het speeltje van de islamitische landen, dat binnenkort weer een poging zal doen om het niet-bestaande volk der Palestijnen een heuse staat te geven ten koste van Eretz-Israël. Natuurlijk nadat de VN eerst Israël heeft veroordeeld voor het gebruik van buitenproportioneel geweld tijdens Operation Protective Edge.

  De wereld draait door. Jammer genoeg de verkeerde kant op.

  Like

 2. In feite is de wereld beland in een groot religieus conflict. De islam is na eeuwen( betrekkelijke rust) wakker geworden. Dit is mede ontstaan door de vele immigranten in de westerse maatschappijen. In het westen namen de moslims kennis van wetenschap, kennis en andere ontwikkelingen. Als je naar de historie kijkt heeft dat in islamitische landen eeuwen stil gestaan. Men leeft in vele ( de meeste) landen nog in stamcultuur en zelfs vrouwen mogen nog geen auto rijden om van scholing voor vrouwen maar niet te spreken. Lange tijd zijn grote groepen mensen analfabeet geweest. Door de moslims in het westen wordt nu ontdekt wat er in de Koran staat en dit wordt nu door vele groepen letterlijk uitgevoerd. Jihad!!! Bij de terugkomst van Khomeinie naar Iran is dit in feite al begonnen, dit was de renaissance van de islam. Er is al in heel vroege eeuwen een eschatologie in de islam ontwikkeld die haaks staat op de Christelijke eindtijd profetieën. Moslims voelen zich in hun eer en achterstand aangetast en beginnen zich nu te roeren. Dit is slechts het begin, de westerse wereld met hun tolerantie, en liberaal gedachtengoed zal door mooie woorden “omgepraat” worden die slechts gericht zijn op uitbreiding van hun gebied. Het kalifaat. Dit heeft Mohammed de islam beloofd. Zo graaft het westen zijn eigen valkuil ( en ondergang) mede uit angst voor de moslims ( religie) en uit tolerantie ( democratische wetten) en vanwege een totaal ander denkpatroon. ( schuld en vergeving versus eer en wraak)
  Het westen is en blijft of je het nu erkent of niet geschoeid op een Joods Christelijke cultuur en dit vertraagd de islam niet. Volgen de islam is dit de laats geopenbaarde wil van Allah ( is een ander dan God) en dat MOET over de hele wereld verspreid worden.
  Ten diepste is dit een groot wereldwijd religieus conflict.
  Met Israël in de voorhoede.!!

  Like

Reacties zijn gesloten.