Palestijnse terreur escaleert: IDF soldaat en jonge Israëlische vrouw vermoord

steengooier

Het Palestijnse geweld jegens Israëlische Joden is de voorbije dagen nog toegenomen en dat niet enkel op de Westelijke Jordaanoever maar ook in Israël zelf. In de Westerse pers met inbegrip van de Belgische, worden de Palestijnse terreuraanslagen zoals steeds compleet doodgezwegen en zoals Israël’s afgevaardigde Ron Prosor gisteren in de Veiligheidsraad verklaarde: “Het terrorisme negeren is hetzelfde als het ondersteunen”, een variant op “Wie zwijgt stemt toe.”

Almog ShiloniOp maandag 10 nov. is een Israëlische soldaat door een Palestijnse terrorist neergestoken in het Haganna treinstation van Tel Aviv.

De 20-jarige soldaat Almog Shiloni afkomstig uit Modiin kreeg meerdere messteken in zijn maag en borst en werd in allerijl overgebracht naar het Sheba Medisch Centrum in het hospitaal van Tel Hashomer. Na uren van vergeefse reanimatie overleed hij helaas aan zijn verwondingen.

De dader kon meteen worden ingerekend en zit reeds opgesloten in een Israëlische politiecel. Het gaat om een 18-jarige Palestijn Nur al-Din Abu Hashiyeh afkomstig uit Shechem (Nabloes) in Samaria (op de Westbank) die illegaal het Israëlisch grondgebied was binnengedrongen.

Tot nog toe werd deze aanslag door geen enkele terreurgroep opgeëist maar een woordvoerder van Hamas heeft de terreuraanslag reeds verwelkomt en zei dat het een vergelding was voor een eerder incident in Kafr Kanna vrijdagnacht van 8 op 9 november. Toen schoot de politie de 22-jarige Palestijn Khayr al-Din al-Hamdan neer die een politiepatrouille met een mes aanviel. De terrorist bezweek later die nacht aan zijn verwondingen.

Dalia LemkosEveneens gisteren maandag 10 november werd de 26-jarige Dalia Lemkos in een andere terreuraanslag doodgestoken door een Palestijnse terrorist in de Israëlische gemeente Alon Shvut op de Westelijke Jordaanoever.

Op maandagavond stond Dalia Lemkos afkomstig uit Tekoa, samen met enkele anderen te liften aan het kruispunt in Alon Shvut van Gush Etzion toen een Palestijnse terrorist met zijn wagen op het groepje lifters inreed.

De Palestijn stapte vervolgens uit zijn wagen, een Mazda camionette met Israëlische nummerplaten, en stak Dalia verscheidene keren met een mes in haar nek. Dalia bloedde ter plaatse dood. Twee anderen mensen dienden voor verzorging opgenomen te worden in het hospitaal.

Waarschuwing: expliciete beelden! Op de videobeelden hierboven is te zien hoe de terrorist op het busstation inreed. Een dappere vijftig-jarige man, Yishai Katz, die toevallig met zijn wagen het busstation passeerde en het allemaal zag gebeuren stapte uit en wilde tussenbeide gekomen maar werd zelf aangevallen door de terrorist en kreeg eveneens verscheidene messteken.

De bewaker aan de poort van de Joodse gemeenschap van Alon Shvut haastte zich naar de plek waar het zich allemaal afspeelde en opende het vuur op de terrorist die verscheidene keren in de borst werd geraakt. Hij stierf later in de ambulance tijdens zijn overbrenging naar het hospitaal.

Het gaat om de 30-jarige Maher Hamdi al-Hashalmoun, een inwoner uit Hebron en een militant van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ). De terrorist was geen onbekende voor de politie. Hij zat eerder in een Israëlische gevangenis tussen 2000 en 2005 nadat hij was veroordeeld voor het gooien van brandbommen (Molotov cocktails) naar een IDF patrouille..

Het toeval wil dat het busstation waar deze tragische steekpartij zich afspeelde dezelfde plek was waar op 12 juni 2014 de drie Israëlische tieners Eyal Yifrah, Gilad Sha’ar en Naftali Frenkel werden ontvoerd en nog diezelfde dag enkele uren later brutaal werden afgeslacht.

Hun lijken werden pas drie weken later teruggevonden. Deze ontvoering triggerde de 50-dagen durende contra-terreuroperatie van het IDF Operation Protective Edge. Een maand na het einde van deze contraterreuroperatie konden de daders van de moord op de drie studenten opgespoord worden. Het bleek om militanten van Hamas te gaan. Zij kwamen om het leven tijdens een vuurgevecht met het IDF.

door Brabosh.com

tieners-vermist3a