Amerikaanse leger stafchef Dempsey erg lovend over morele ethos van het IDF +video


Joint Chiefs Chairman Dempsey:
“Israel Went to Extraordinary Lengths to Limit Civilian Casualties”

Een paar dagen geleden nam de stafchef van het Amerikaanse leger, generaal Martin Dempsey deel aan een debat in de Carnegie Council for Ethics in International Affairs en hij werd gevraagd om zijn mening te geven omtrent “de ethische richtlijnen” van het IDF tijdens het voorbije contra-terreuroffensief Operation Protective Edge.

Zoals bekend vielen er aan Palestijnse zijde (volgens Hamas) ca. 2.160 doden te betreuren waarvan ongeveer de helft burgers waren en de rest terroristen van Hamas en het dozijn andere gelieerde terreurgroepen. Generaal Martin Dempsey was uitermate lovend voor al de inspanningen die het IDF heef gedaan en de maatregelen die het heeft genomen om zoveel mogelijk burgerlevens te sparen.

abu-askar-Duitsland2Abu Askar, koppensneller van Islamitische Staat (ISIS) en afkomstig uit Hamburg, Duitsland: “Juden Raus!”

De generaal gaf een aantal voorbeelden zoals de ‘knock on roof‘ om Gazanen te waarschuwen tegen een aankomend bombardement, de pamfletten die het IDF uitstrooide boven woonwijken om hen aan te manen de buurt te ontruimen, het oprichten van een veldhospitaal om Gazaanse burgers te verzorgen en nog zoveel meer.

Toch opmerkelijk dat tijdens de voorbije operatie van het IDF tegen Hamas in Gaza, alle dagen de pers overvloedig berichtte over vermeende Gazaanse burgerslachtoffers, nooit melding maakte van gesneuvelde terroristen en elke dag de balans opmaakte over “hoe slecht Israël die dag wel geweest was” en “hoe goed die Palestijnen zich ‘verzetten’ tegen die vreselijke bezetter.”

Echter des te opmerkelijker is de complete mediastilte omtrent het huidige geallieerde offensief tegen Islamitische staat (IS/ISIS) in Syrië/Irak waarbij nauwelijks of geen melding wordt gemaakt van het aantal gevallen ISIS-strijders en nog het minst van al over de honderden zoniet duizenden burgerslachtoffers die er de voorbije weken zijn gevallen. De internationale media lijdt duidelijk aan een selectieve volledige blackout.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Amerikaanse leger stafchef Dempsey erg lovend over morele ethos van het IDF +video

  1. Eindelyk iemand die “het” glashelder en onbevooroordeeld bekykt. Pffff finally
    Alleen hy is waarschynlyk de enige, jammer genoeg!

    Like

Reacties zijn gesloten.