Hamas recruteert 2.500 Gazanen voor nieuw ‘Volksleger’ voor volgende offensief tegen Israël

hamas-volkslegerGaza, 7 november 2014. Kersverse recruten van Hamas’ nieuwe suïcidale ‘Volksleger’ paraderen tijdens een ceremonie in het Palestijnse vluchtelingenkamp van Jabaliya in het noorden van Gaza (foto: AFP/Mohammed Abed)

De Al Aqsa Martelaren Brigades, het doodseskader van Hamas, heeft op vrijdag 7 november 2014 de oprichting aangekondigd van een nieuw ‘Volksleger’ en de Palestijnse terreurgroep zou daartoe 2.500 jonge Gazanen hebben gerecruteerd. Tijdens de vorige gevechtsronde tegen Israël hebben de Gazaanse terreurgroepen een flinke pandoering gekregen van het IDF, waarna Hamas en Co zich genoodzaakt zagen om een tijdelijk staakt-het-vuren met Israël te accepteren.

De eigen strijdkrachten waren blijkbaar aan een adempauze toe nadat meer dan 1000 terroristen er het loodje bij neerlegden tijdens Israël’s 50-dagen durende contra-terreuroffensief Operation Protective Edge en zij meer dan de helft van hun wapenarsenaal verloren en bijna alle raketten en mortiergranaten hadden verschoten.

Ook de toelevering van nieuwe wapens en munitie loopt mank nadat buurland Egypte de grenspost van Rafah heeft afgesloten, hard werkt om een bufferzone van ca. 500 meter breedte aan te leggen langsheen de 13 kilometer lange grens van de Strook met de Egyptische Sinaï en last but not least honderden smokkeltunnels van Hamas heeft vernietigd.

Gelukkig voor Hamas zijn er enkele miljarden Amerikaanse  dollars en Westerse euros onderweg naar de oorlogskassa van de Gazaanse terreurgroepen en ze maken zich sterk dat ze binnen enkele maanden weer op volle sterkte te zijn.  

Hamas blijft dus niet bij de pakken zitten en ter voorbereiding van de volgende gevechtsronde tegen Israël werd in het vluchtelingenkamp van Jabaliya in het noorden van de Strook tijdens een plechtige ceremonie de oprichting van een nieuwe Volksleger aangekondigd, in het licht van de recente onrust op de Tempelberg in Jeruzalem.

Mohammed Abu Askar, een woordvoerder van de [Ezzedine al-] Qassam Martelaren Brigades zei dat 2.500 nieuwe recruten “de eerste sectie zullen vormen van een volksleger voor de bevrijding van de Al-Aqsa [moskee] en van Palestina.” En hij voegde eraan toe dat al diegenen die ouder zijn dan 20 jaar kunnen intekenen “om voorbereid te zijn voor om het even welke confrontatie met Israël.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Hamas recruteert 2.500 Gazanen voor nieuw ‘Volksleger’ voor volgende offensief tegen Israël

  1. Kanonnenvlees dus …
    Laten de zelfbenoemde leiding en strijders ook eens de handen uit de mouwen steken
    O nee, daar hebben ze hun dommies voor

    Like

Reacties zijn gesloten.