Palestijnse Leger van Mahmoud Abbas plaatst antisemitische cartoon op Facebook

alaqsa051114

De Nationale Strijdkrachten van de Palestijnse Autoriteit (NSF), die rechtstreeks onder het gezag staan van PA-president Mahmoud Abbas, hebben gisteren een cartoon geplaatst op hun originele Facebookpagina. Hierop is te zien hoe een Israëlische soldaat klaarstaat om een vrouw te verkrachten die aan haar hoofddeksel te zien te Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem moet voorstellen. De vrouw zit opgesloten in een cel en een IDF-soldaat met een uitgesproken Joodse haakneus en de broek halfomlaag grijnst naar haar “Komaan schatje.” De bijgevoegde titel luidt: “Dagelijkse cartoon: Al Aqsa wordt verkracht.”

nsfLogo van de PA-NSF

De cartoon werd geplaatst temidden van de toegenomen spanningen op de Tempelberg tussen Israël en de Palestijnen in de afgelopen maanden, met de Palestijnen die vaak met de politie in de clash gingen uit protest tegen Joodse bezoekers aan het Al Aqsa complex en Israëlische politici die opriepen om Joden toe te laten te bidden op de Tempelberg.

Premier Benjamin Netanjahoe heeft opgeroepen tot kalmte en terughoudendheid en toegezegd om het status-quo op de site niet te wijzigen die zowel Joden als voor moslims een heilige plaats is, niettegenstaande Arabieren Israëlische parlementsleden ervan beschuldigen dat ze er Joden willen laten bidden. Het Al Aqsa complex werd vorige week donderdag voor korte tijd afgesloten voor alle bezoekers na de moordpoging op rabbijn  Yehuda Glick door een Palestijn uit de buurt van Jeruzalem van Abu Tok.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Palestijnse Leger van Mahmoud Abbas plaatst antisemitische cartoon op Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.