Jeruzalem: Hamas pleegt 2 nieuwe terreuraanslagen; balans: 1 dode en ca. 20 gewonden

hit-and-runDe Palestijnen zijn op de sociale media een nieuwe campagne begonnen: gebruik je auto als een wapen om de Israëliërs aan te vallen. Deze en andere stickers circuleren in sneltreinvaart in de Palestijnse media en op Facebook en Twitter.

Laatst bijgewerkt: donderdag 6 november 2014 om 13u58'

Woensdagavond 5 november in Gush Etzion raakten drie IDF-soldaten gewond toen een Palestijnse terrorist met zijn vrachtwagen opzettelijk op hen inreed (zie beelden hieronder). De soldaten stonden op wacht aan Kafr Al-Arub toen ze duidelijk doelbewust omver werden gekegeld. De dader vluchtte meteen weg richting zuiden. De veiligheidsdiensten ontdekten korte tijd later het voertuig maar van de dader(s) viel geen spoor meer te bekennen.

De drie gewonde soldaten werden door de spoeddienst Magen David Adom voor verzorging overgebracht naar het Hadassah Ein Kerem Hospitaal in Jeruzalem. Eén van hen verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De klopjacht naar de dader(s) werd onmiddellijk ingezet. Intussen heeft de dader zichzelf reeds aangegeven bij de politie nadat deze achter zijn identiteit was gekomen en eerder vandaag zijn vader en broer arresteerden. Het gaat om Hamam Mesalmeh die zich omstreeks deze middag vrijwillig aangaf bij het District Coordinating Office van Etzion.

Beelden van aanslag in Gush Etzion van woensdagvond
Waarschuwing: expliciete beelden!!!

Dat was reeds de tweede terreuraanslag in Jeruzalem die dag. Eerder pleegde de Palestijnse terrorist Ibrahim Al-Akari, een militant van Hamas en inwoner van Shuafat in het oostelijk deel van Jeruzalem een soortgelijke aanslag. Met zijn lichte vrachwagen, een witte Ford Transit, reed hij opzettelijk in op een groep wachtende mensen aan het tramstation Shimon Hatzadik in oostelijk Jeruzalem.

Jedan AssadEen agent van de grenspolitie, de 38-jarige Israëlische Druus Jedan Assad (plaatje rechts) afkomstig uit Beit Jann, overleed tijdens zijn overbrenging naar het hospitaal. Dertien anderen raakten gewond waarvan 4 tot 5 zeer ernstig.

De dader vervolgde verder zijn weg maar raakte wat verder geblokkeerd in het verkeer. De dader stapte uit en begon met een ijzeren staaf wild rondom zich te slaan naar andere passerende voertuigen en burgers. Toegesnelde politie en agenten van de grenspolitie trachtten tevergeefs de dader te overmeesteren waarna de Hamasterrorist uiteindelijk werd doodgeschoten.

Video: Terroristische aanslag in Jeruzalem
Waarschuwing: expliciete beelden!!!

door Brabosh.com

2 gedachtes over “Jeruzalem: Hamas pleegt 2 nieuwe terreuraanslagen; balans: 1 dode en ca. 20 gewonden

  1. En de wereld bleef opnieuw oorverdovend stil, want het waren immers maar Joodse slachtoffers die vielen door Palestijns geweld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.