Ontstaan en opgang van Islamitische Staat (IS/ISIS) in de Levant +video


Frontline: The Rise Of ISIS (10/28/2014)

Deze boeiende videodocumentaire “The Rise Of ISIS”, geproduceerd en geschreven door Frontline correspondent Martin Smith, gaat terug naar de wortels van Islamitische Staat van Irak en Syrië, beter bekend als ISIS.

Tegelijk wordt het verhaal verteld hoe hoge Amerikaanse ambtenaren faalden om het probleem bijtijds ernstig te nemen, voor een deel te wijten aan de misleidende informatie van Nouri al-Maliki, premier van Irak van wie het gedrag ten aanzien van de Irakse Soennieten – op een bepaald ogenblik omschreven als ‘paranoïde’ – de steun hielp opbouwen voor een extreem antwoord.

met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Een gedachte over “Ontstaan en opgang van Islamitische Staat (IS/ISIS) in de Levant +video

Reacties zijn gesloten.