Erkenning van Palestina vereist eerst verandering van hun genocidale logo’s

unrwa-map02aLibanon, 3 mei 2013. Ann Dismorr, van Zweedse nationaliteit (het blondje met draagtas met afbeelding v/d Rotskoepel op de Tempelberg) is sinds 1 oktober 2012 directrice van UNRWA/Libanon waar ze de belangen van de Palestijnse vluchtelingen behartigt. Zij  poseert hier met een ingekaderde kaart van ‘Palestina’ die ze zonet cadeau kreeg van de ‘Vakbond van Palestijnse Vrouwen’. Zoals iedereen kan vaststellen werd Israël reeds vakkundig van de kaart geveegd. De Zweedse koesterde geen enkel bezwaar.

“Zweedse regering moet begrijpen dat de betrekkingen in het Midden-Oosten ingewikkelder zijn dan de doe-het-zelfmeubelen van IKEA.”
[Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman op 30.10.2014]

Er is iets vreselijk mis aan de hand met zogenaamde beschaafde, moderne naties die zowel officiële erkenning als massale steun verlenen aan terroristische organisaties met een duidelijk uitgesproken genocidaal doel. Zweden is het laatste land dat officieel de ‘Staat Palestina’ erkende. Maar om Zweden’s beschamend, amateuristisch, naar stemmengrijpende binnenlandse politisering te begrijpen die zich verplaatst naar een correct internationaal perspectief, die hoeft enkel en alleen te kijken naar de nationale symbolen van de Palestijnse Arabieren om te zien hoe ‘vredelievend’ zij in feite wel zijn.

adomTot een paar jaar geleden, had de islamitische wereld consequent Israël en haar Magen David Adom (de Israëlische versie van het Rode Kruis) verhinderd om volwaardig lid te worden van het Internationale Rode Kruis (het IRC).

De islamitische wereld liet zich enkel vermurwen en van zijn openlijk antisemitische positie afbrengen op absolute voorwaarde dat in het rode Magen David symbool, de rode ster van David in het symbool werd gewist en vervangen door een saai, betekenisloos rood vierkant (plaatje hieronder).

rodekruisWelke aardling weet dat het 3de symbool in de rij, staat voor de Joodse hulporganisatie Magen David Adom? Geen enkele! En dat was precies de bedoeling van de moslimwereld. Ze willen wel geholpen worden door de Joden, ze willen wel over hun know-how en hun bijzondere vaardigheden en kwaliteiten kunnen beschikken maar niemand – en vooral zij en hun achterban – mag weten dat het allemaal van de Joden (of Israël) komt. Ziekelijk.

Deze voorwaarde werd enkel geëist als een doelbewuste manier om de Joodse Davidster te vernederen. Ondertussen, vertegenwoordigen het Rode Kruis en de Rode Halve Maan wel de christelijke en islamitische religies die respectievelijk werden beschouwd als geschikte symbolen door het IRC.

Voor Israël zat er niks anders op dan de bittere pil door te slikken om met dit afgezwakte symbool het voorrecht te krijgen om toe te treden tot het IRC zodat de Joodse staat moslimlanden (en natuurlijk ook andere) met noodhulp zou kunnen bedienen tijdens door de mens veroorzaakte crisissen of natuurrampen…

Logo van Al Fatah FatahLogo

Maar hier komt het belangrijkste punt: We moeten met z’n allen – bloggers, de media, plaatselijke politici, nationale politici, het corps diplomatique, de EU en de VN – er op aandringen dat Fatah en Hamas hun officiële logo’s veranderen (waaruit blijkt dat zij HEEL Israël willen vervangen door een staat Palestina). Hun ‘nationale symbolen’ prediceren in feite de vernietiging van UN lidstaat Israel.

En voor het geval hun kaart op zichzelf nog niet voldoende mocht zijn, er zijn ook zwaarden in het officiële ‘nationale logo’ van Hamas hoezeer deze coalitiepartner van de huidige Palestijnse regering van Mahmoud Abbas de vernietiging van Israël wil en vervangen door Palestina.

Logo van Hamas HamasLogo

Zweden heeft net deze afgelopen week besloten om de ontluikende ‘staat van Palestina’ anderhalf miljard Zweedse kronen (ca. 162 miljoen euro) te schenken ter gelegenheid van het Palestijnse vredelievende streven naar een ‘gelijkwaardig partnerschap’ met Israel.

Geloof het of niet en toch is het werkelijk waar: Zweden bekijkt het officiële Palestijnse logo dat héél Israël van de kaart wist en benadrukt dat dit betekent dat zowel Fatah en Hamas in vrede willen leven naast Israël.

Het anderhalf miljard kronen dat wordt geschonken aan de Palestijnse regimes is geld dat ontnomen werd van de Zweedse belastingbetalers en gepensioneerden en gegeven aan organisaties die openlijk – in woord, daad en zelfs in beeld – het zelfs voor de meest minst intelligenten duidelijk maakt dat hun visie voor de toekomst een staat is die volledig en totaal een bestaande staat vervangt. Door middel van geweld. Israël van de kaart geveegd worden vervangen door ‘Palestina’. Dat nu officiële erkenning heeft gekregn – en een ongelooflijke hoeveelheid geld.

Ondanks het openlijke geweld en de duidelijk genocidale aspiraties ingebed in deze nationale symbolen, worden de Fatah en Hamas regimes aangeduid als Israëls ‘Palestijnse gesprekspartners voor de vrede’ door Zweden, Groot-Brittannië en inderdaad door de VN en EU in het algemeen.

Denk hierover opnieuw na: hun officiële symbolen pleiten openlijk voor de vernietiging van een soevereine natie, en hun officiële symbool toont ook de wapens die worden gebruikt voor het bewerkstelligen van dit doel. En deze worden verondersteld partijen te zijn voor ‘vrede’ met Israël.

Het is tijd dat we de wereldgemeenschap dwingen – te beginnen met Zweden – het monster dat het voedt onder ogen te zien. Negeer de retoriek – kijk maar naar de foto’s. Zelfs de zwaargewichten binnen de VN en de EU moeten deze beelden kunnen begrijpen.

door Ilya Meyer

in een vertaling van Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ The Palestinians’ genocidal logo; door Ilya Meyer [lezen]
 2. Vlaamse Vrienden van Israël:
  ♦ Het 150-jarige Internationale Rode Kruis maakte definitief een kruis over Israël +video [lezen]

bridges2Ilya Meyer is deputy chair of the West Sweden branch of the Sweden-Israel Friendship Association. He blogs about Israel and Sweden’s relationship with Israel at ilyameyer.com.

A prolific blogger both at the Times of Israel and at ilyameyer.com, he made his debut as a thriller writer with the first of a trilogy, “Bridges Going Nowhere“, where the action starts in Samaria and goes on to Sweden. The book is available from Amazon.com as an ebook and also in paperback.

3 gedachtes over “Erkenning van Palestina vereist eerst verandering van hun genocidale logo’s

 1. Volgens het land der blonde genieën voldoet “Palestina” aan alle eisen voor een eigen staat.

  Met een soort van ‘2e boekhouding’ zou je misschien tot die conclusie kunnen komen, maar met een rechtmatige boekhouding toch écht niet.

  Als ‘gevat antwoord op de Ikea grap v. Liberman, kon Mevr. de Minister niets beters verzinnen
  dan:

  1. De erkenning was bedoeld om onderhandelingen weer op gang te krijgen.
  *** Als iets is erkend dan zijn er geen onderhandelingen meer nodig!

  2. Voor het in mekaar steken van een Ikea meubel heeft men, net als voor vrede, nodig:
  een partner, cooperatie & een goede handleiding.

  *** Israel zegt al jaren dat ze geen partner heeft voor vrede & overleg!

  ***Palestijnen werken alléén volgens hun eigen handleiding waarin de vernietiging van Israel
  wordt gepropageerd!

  ***Cooperatie is prima tussen de verschillende Palestijnse terreur bewegingen wanneer het om
  de vernietiging van Israel gaat.

  Wie zei hier dat Zweden niet een land vol blonde genieën is?

  Like

 2. Terecht zoals Lieberman het omschrijft ivm Ikea: de stichter van de “doe het zelf meubelgigant” een antisemiet was, onderdelen liet samenstellen in het dictatoriale Oost-Duitsland (Stasi agent?) en rijk werd/wordt door z’n klanten het werk laten doen.
  Ben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.