Palestijnen in Gaza sterven van honger? Nee hoor: overgewicht is grote boosdoener

starvation2

Dom, dommer, domst: “Gaza is grootste openluchtgevangenis ter wereld?”; “Israël hongert langzaam 1,5 miljoen Palestijnen uit?” Nee, deze keer geen kwakkels van Israëlbashers en andere klassieke antisemieten maar van Joden zèlves. Bovenstaande flyer werd verspreid door de Jewish Voice for Peace (JVP). Hoe deze Joden vrede willen bereiken door de leugens van hun grootste vijanden en potentiële moordenaars te herhalen en te helpen verspreiden, zal mij een raadsel wezen. Domheid is ‘des mensens’ en Joden vormen daarop (helaas) geen uitzondering.

Het grote bedrog
Is Gaza een open gevangenis waar 1,5 miljoen Palestijnen sterven van de honger? Voert Israël er een etnische zuivering uit? Integendeel. De waarheid: naar Afrikaanse en Arabische maatstaven gemeten is Gaza een luxueus vakantiedorp. Israël handhaaft al jaren een wapenembargo, naar schatting 15 procent van de kinderen lijdt er aan de gevolgen van overgewicht (obesitas). De gemiddelde levensverwachting in Gaza ligt op 75 jaar. Egypte, Syrië, Iran, Turkije en 120 andere landen doen slechter.

Hoezo etnische zuivering? Integendeel. De bevolking in Gaza is als gevolg van de miljarden dollars en euros westerse hulp tussen 1950 en 2008 toegenomen van 240 duizend tot 1,5 miljoen. De Palestijnen zelves schroeven dit cijfer op (naargelang de bronnen) tot een bevolking van 1,8 tot 2,5 miljoen. Dat doen ze uiteraard om meer geld en hulp af te truggelen van het domme naïeve Westen. Ondanks al deze monsterachtige kwakkels wel veel Israël-boycots, Freedom Gaza Flotilla’s, haatpropaganda jegens Joden en Israël in scholen, in universiteiten, door regeringen, wereldinstituten enz.

Eén van de hardnekkigste mythes die circuleren in de eeuwigdurende moslimoorlogen van het Midden-Oosten is dat Israël de Gazanen “uithongert” of dat “Israël Gaza op een dieet heeft gezet.” Deze leugen wordt bestendigd door extremistische groepen zoals Jewish Voice for Peace (JVP) die op hun website flyers zoals hierboven aanbied om te downloaden en te verspreiden, waarin ze Israël beschuldigen van het “langzaam uithongeren tot de dood” van het volk van Gaza.

Obesitas en overgewicht
Het wordt ook bestendigd door individuen zoals de Noorse arts Mads Gilbert die willens en wetens vervalste statistieken promootte. De realiteit toont iets heel anders. Het werd erg goed gedocumenteerd in een reeks voorname medische tijdschriften. Er is een vermijdbare volksgezondheidscrisis in Gaza. Type 2 diabetes, hypertensie en hartziekte nemen dramatisch toe. Dit is allemaal geassocieerd met westerse niveaus van zwaarlijvigheid in de Gazastrook. Obesitas is ook op epidemische niveaus aanwezig op de Westelijke Jordaanoever.

Een recent artikel Obesity and overweight: prevalence and associated socio demographic factors among mothers in three different areas in the Gaza Strip-Palestine een studie van BMC Obesity bedoeld om het aantal gevallen vast te stellen van de prevalentie van obesitas en overgewicht onder moeders in de leeftijd van 18 tot 50 jaren in Gaza van juni 2012 tot september 2012 gaf ontsellende cijfers weer.

obesitas-gazaCijfers over obesitas en overgewicht in volksbuurten, vluchtelingenkampen en plattelandsgebieden gaven 57.0%, 66.8%, en 67.5% respectievelijk.

De resultaten toonden aan dat obesitas en overgewicht zeer veel voorkomt onder vrouwen, met onafhankelijke predicatoren van obesitas die werden bestudeerd onder de bevolking met inbegrip van toenemende leeftijd, hoog inkomen en niet buitenshuis werkende.

Een document Overweight and Obesity among Palestinian Adults: Analyses of the Anthropometric Data from the First National Health and Nutrition Survey dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Obesity toonde aan dat meer dan zestig procent van de Palestijnse bevolking tussen 18 en 64 jaar oud lijden aan overgewicht (38.0%) of obesitas (24.4%), maar maakte geen onderscheid tussen de Palestijnen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

Het is waarschijnlijk de hoge consumptie van voedingsmiddelen rijk aan vetten en calorieën en de sedentaire levensstijl onder de meeste gemeenschappen in deze regio die een belangrijke rol spelen in de opkomst van obesitas in de Palestijnse gebieden.

Dit is met name het geval met betrekking tot de verschuiving van traditionele voedingsmiddelen naar meer saillante verwestersde levensmiddelen, die worden gekenmerkt door hoog vet, hoog cholesterolgehalte, hoge natrium en lage vezels.

Dit alles gewoon wat stof tot nadenken en relativeren, voor de volgende keer wanneer iemand weer de kwakkel bovenhaalt over die zogenaamde ‘honger’ in Gaza.

Rangschikking van ‘West Bank and Gaza’ in onderstaande tabel van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) omtrent ‘Hoogste Obesitas’ (overgewicht) bij mannen en vrouwen. Palestijnse mannen op de 8ste plaats en zelfs een 3de plaats voor de Palestijnse vrouwen. De meest gehoorde klacht, met name dat Palestijnen sterven van honger in Gaza en op de Westoever, ‘strookt niet helemaal met de feiten’. En dat is beslist een understatement.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Pro-Israel Bay Bloggers:
  ♦ Starvation in Gaza? No, Obesity in Gaza [lezen]
 2. Vlaamse Vrienden van Israël:
  ♦ Hoezo, Palestijnen zouden verhongeren in Gaza? [lezen]
  ♦ Gaza Unplugged: de verborgen weelde die niemand mag kennen; 127 artikels en duizenden foto’s [lezen]

6 gedachtes over “Palestijnen in Gaza sterven van honger? Nee hoor: overgewicht is grote boosdoener

 1. De gazzies zijn zo gefrustreerd dat ze aan het emo-eten geslagen zijn … Genietrn van het welvaartsleven en welvaartsziekten … hahaha Fijn stuk!

  Like

 2. Het staat natuurlijk als een huis dat de Joden achter de lucratieve fast food ketens zitten en achter de nefaste verslavende stoffen die in de milkshakes en hamburgers zitten…Op die manier vervetten in hoog tempo zes miljard mensen. Enter medicijnen! Cholesterolverlagers en bloeddrukremmers komen ook zonder uitzondering uit de Joodse hoed van producenten als Teva enzovoort. Het Joodse financiële mes wordt op deze manier tweezijdig gewet. Let maar op: Geen enkele Jood heeft zelfs maar een minieme tendens tot overgewicht wat mijn stelling bewijst en dit abjecte en infame complot ontmaskert…@Scuba, als je jezelf zo’n bikkel vindt moet je misschien eens wat vaker op de hometrainer i.p.v. vissen te begluren op geperste lucht.Zo te zien heb je een aardige pens voor een bikkel.

  Like

 3. Mensen met overgewicht worden niet oud, de meesten halen niet eens de 60.
  Dus als er in de komende jaren veel Gazanen jong sterven door obesitas, wie krijgen dan de schuld?
  Goed geraden: De Joden !

  Like

 4. Op iedere hoek in Ghaza een lekkere vette Mac. Check eens voor de aardigheid het personeel en Bestuur van het clubje ‘Jewish Voice for Peace (JVP)’. Ze wonen zo goed als allemaal op een grote afstand van Israel en hebben volgens mij nog nooit Ghaza gezien laat staan met de daar wonende Egyptenaren gesproken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.