Amerikaanse bombardementen in Syrië geen effect op recrutering nieuwe ISIS-strijders in Europa

is-dolkEuropa, schep de soep maar al uit, wij zijn onderweg naar huis!

Laatst bijgewerkt: dinsdag 4 november 2014 om 04u44'

Elke maand komen er in Syrië 1.000 nieuwe strijders toe afkomstig vanuit het buitenland, met inbegrip van België en Nederland. Ondanks de contra-terreuroperatie onder leiding van de Verenigde Staten, blijven nieuwe recruten uit het Westen (en elders) gestaag toestromen, aldus een rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst en de contra-terreurorganisatie dat gisteren werd gepubliceerd in The Washington Post.

Het lijkt er dus op dat de gruwelijke beelden van willekeurige executies en publieke onthoofdingen waarvan de beelden wereldwijd de ronde deden, geen of weinig indruk maken op aankomende Jihadisten in Europa en elders.

Integendeel, voor velen lijkt het zelfs de laatste twijfels weg te nemen om naar Syrië te trekken. Dat op zich is al hoogst verontrustend. Echter, wellicht nog het ergst van al is dat ondanks de barbaarse taferelen die zich dagelijks afspelen en waarover wereldwijd bericht worden, ook de steun voor Islamitische Staat zèlves in een aantal landen nog steeds lijkt toe te nemen.

Bovendien aarzelen de ‘gematigde’ moslimgemeenschappen in de Westerse landen om de gruweldaden van Islamistische Staat expliciet te veroordelen. Als er al zijn die dat doen, en er zijn er wel degelijk [!], dan nog klinkt hun protest te zwak en te weinig overtuigend. Je kan niet eeuwig blijven zeggen ‘Dit is Islam niet‘, als zelfs je eigen buren naar Syrië trekken, waarmee je de dag voordien nog samen in de locale moskee zat te bidden.

Meer dan 2.000 strijders zijn afkomstig uit de Europese landen met België en Groot-Brittannië op kop. En inderdaad, ondanks de kleine oppervlakte van België met slechts 700.000 moslims (op een bevolking van 11 miljoen, ca. 5%) komen de meeste Europese Jihadisten uit ons land.

Fouad BelkacemSalafist Fouad Belkacem, leider van Sharia4Belgium, riskeert 15 jaar cel voor het ronselen van Syriëstrijders voor ISIS

Al 385 Belgen trokken naar Syrië om er tegen het regime van Assad te vechten. België heeft net zoals Nederland militairen en materieel naar Syrië gestuurd. Beide landen nemen met elk zes jachtbommenwerpers deel aan de gevechten tegen Islamitische Staat.

Aldus is de bizarre situatie ontstaan dat België en Nederland luchtaanvallen uitvoeren tegen IS waaronder zich ook Belgische en Nederlandse rebellen bevinden. Belgen bombarderen andere Belgen… absurd.

Westerse regeringen maken zich thans terecht zorgen over wat er met deze mannen (en ook vrouwen) staat te gebeuren en vooral of ze hun genocidale intenties jegens andersdenkenden in het bijzonder tegenover de Joden zullen trachten waar te maken eens terug in eigen land. Je hebt maar één islamistische gek nodig om een heel land op stelten te zetten. Denk maar terug aan de aanslag van 24 mei in het Joodse Museum te Brussel.

Op het kaartje hieronder is te zien dat naar schatting 15.000 militanten van IS/ISIS vanuit ca. 80 landen naar Syrië zijn getrokken om het regime van president Bashar Al-Assad omver te werpen. Een grote groep van deze vrijwillige ‘frituur’- en ‘gehaktbal’-Jihadisten (zoals ze door de locale rebellen spottend worden genoemd), hebben zich inmiddels aangesloten bij Islamitische Staat om hun objectieven nog wat te vergroten.

door Brabosh.com

isis-map2

9 gedachtes over “Amerikaanse bombardementen in Syrië geen effect op recrutering nieuwe ISIS-strijders in Europa

 1. Van alle Galliërs zijn de Belgen het dapperst…Julius Caesar. Voorts schoppen ze in 1830 de arrogante kaaskoppen het land uit.Dan trotseert het dappere Belgische volk de Duitse moloch achter de IJzer…Wellicht hebben de Belgische aardstralen hier wat mee te maken dat zelfs het grootste aantal patat Jihadi’s uit België komt.

  Like

 2. Verdikkeme klik ik de link van Tsur Fazbea aan en krijg ik FB van Peter ter Haar uit Den Helder. En ik maar denken dat Peter een bikkel was, gatverdarie!!!!!

  Like

  1. Scooby ik snap je niet helemaal vrees ik. Hoezo je desillusie? Tsur Fazbeq is Hebreeuws voor steen facebook; tsur is een equivalent voor peter, beide betekenen zoveel als steen, rots. Bedoel je dat daar ik een alias gebruik geen bikkel ben? Voor de rest waarom zou je iemand persoonlijk aanvallen die aan dezelfde kant staat?

   Like

  2. Nee op perslucht vissen begluren, daar wordt de wereld beter van.Wat een bikkel ben jij Scuub Leeuwenhart.Met die pens van je kun je beter op een hometrainer gaan staan denk ik zo…

   Like

    1. Wel, je suggereert dat ik geen bikkel ben. In vroeger tijden zou je daarvoor tot een duel worden verplicht. De agressie komt voort uit een gestresseerd brein.

     Like

 3. Ik volg je al een aantal jaren, nooit heb je onder een andere naam een reactie gegeven. Vandaag de dag verstopt zich eenieder achter een pseudoniem, bijnaam of geven een reactie geheel anoniem, derhalve mijn opmerking. Ik ging misschien er iets te gemakkelijk vanuit dat je het meteen zou begrijpen. Het duel laten we maar daar waar het hoort. Verder lijk jij mij geen figuur dat meteen in de stress schiet.

  Like

  1. Je wrevel omtrent anoniem actief zijn op het internet, slaat nergens op scuba. Niemand is anoniem op het internet. Een pseudoniem gebruiken verandert daar niks aan. Elke beginnende hacker weet met een paar toetsaanslagen wie je bent en waar je woont en al wat je ooit op het internet hebt gezegd of geschreven. ’t Is maar een weet

   Mijn advies na 19 jaren internetten is: vertel zo weinig mogelijk over jezelf op het net, ook niet op Facebook, Twitter enz. En wat ze niet weten fantaseren ze er gewoon zelf bij. Voor je het weet sta je gewoon in je hemd te kijk voor iedereen (die dat wenst). In het bijzonder als je opkomt voor Israël. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.