Jeruzalem: Prominente rabbijn neergeschoten door terrorist van Islamitische Jihad

Yehuda Glick
Jeruzalem heeft weer enkele hectische uren doorgemaakt. Woensdagavond werd in Jeruzalem de prominente religieuze leider Yehuda Glick (plaatje hierboven) door een terrorist neergeschoten toen hij het Begin Center verliet waar hij een conferentie bijwoonde over de Joodse aanwezigheid op de Tempelberg onder de titel “Israel returns to the Temple Mount”.

Rabbijn Yehudah Glick, is de voorzitter van Temple Mount Faithful organisatie en van het LIBA Initiatief voor Joodse Vrijheid op de Tempelberg, en werd de afgelopen maanden bij herhaling met de dood bedreigd maar weigerde bewaking.

Toen de 50-jarige rabbijn gisteravond het centrum verliet, werd hij aangesproken door een gehelmde man die plots een pistool bovenhaalde en hem drie keer in de borst schoot waarna de dader met een bromfiets wegvluchtte. Rabbijn Glick werd in kritieke toestand overgebracht naar het Shaare Zedek Medical Center van de hoofdstad waar hij nog steeds voor zijn leven vecht.

Onmiddellijk werd een klopjacht ingezet naar de dader. Enkele uren later werd de dader reeds getraceerd in de Arabische wijk Abu Tor in het oostelijk deel van de stad. Toen politie en een contra-terreureenheid deze donderdagochtend het huis van de terrorist omsingelde en trachtte te arresteren, opende deze het vuur op de veiligheidsdiensten en brak meteen een vuurgevecht uit. Hierbij werd de dader uiteindelijk doodgeschoten.

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet bevestigde de identiteit van de schutter. Het bleek om de 32-jarige Palestijn Mu’taz Hijazi te gaan (plaatje hieronder), een lid van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) die reeds eerder in een Israëlische cel zat opgesloten.

Zowel de Islamitische Jihad als Hamas hebben reeds verklaringen vrijgegeven waarin ze de terreuractie van de schutter ophemelen. “De moordpoging op Glick is een daad van Palestijnse vergelding voor wat er gebeurt in Jerzualem,” verklaarde een woordvoerder van de Islamitische Jihad deze ochtend. Enkele dagen geleden riep Hamasleider Mahmoud Al-Zahar de derde intifada (stenenoorlog) uit in Jeruzalem.

Tijdens de arrestatie van de schutter riepen de omwonenden  “Allahu Akhbar” (God is groot). Uit veiligheidsoverwegingen werd de Tempelberg gisteravond afgesloten voor zowel Joden als Arabieren. Intussen gaan de opstootjes in het oostelijk deel van Jeruzalem ook vandaag weer onverminderd door.

Later meer.

door Brabosh.com

Mu’taz Hijazi

3 gedachtes over “Jeruzalem: Prominente rabbijn neergeschoten door terrorist van Islamitische Jihad

 1. Ah wat zou het, laat ze maar bidden: “baat het niet, dan schaadt het niet”. Religie is een defect in de menselijke geest, een overgeërfde genetische fout. Een electrische kortsluiting in ons brein, een mankement zeg maar.

  Ik heb me al lang neergelegd dat we d’r nooit vanaf geraken. Not in my lifetime.

  In naam van ‘een God’ (er bestaan zowat 10.000 religies in de wereld) zijn er doorheen alle tijden miljoenen mensen over de kling gejaagd en het gaat maar door en door en door…. 😦

  Like

 2. Hoe kun je een land regeren met bidden?

  Er wordt door de diverse bevolkingen in de wereld nogal wat afgebeden, al duizenden jaren wordt er gebeden en nog nooit is aangetoond dat er goden zijn die daadwerkelijk iets doen voor hun volgers. Ik vind dat allah en jaweh en ja ook de christelijke god, het er lelijk bij hebben laten zitten met betrekking tot hun volgers. Uiteindelijk zijn het weer soldaten met een wapen die de boel recht mogen trekken. Misschien moeten we meer op ons zelf vertrouwen en minder op de goden, die hebben het blijkbaar te druk om zich met ons bezig te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.