Mahmoud Abbas, stop de misdadige ‘Kinder Intifada’ tegen Israël ! [Khaled Abu Toameh]

kinder-intifada

Fatah, Hamas en andere Palestijnse groepen gebruiken kinderen uit oost Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever in wat lijkt te zijn een nieuwe intifada tegen Israël. Bijna de helft van de Palestijnen die door de politie van Jeruzalem in de afgelopen paar maanden werden gearresteerd zijn minderjarigen. Sommigen van hen zijn nauwelijks negen jaar oud. Deze kinderen worden uitgestuurd om stenen en brandbommen te gooien en vuurgevechten uit lokken bij politieagenten en soldaten van het IDF. Eveneens Israëlische burgers en voertuigen, met inbegrip van bussen en de tramlijn (lightrail) in Jeruzalem zijn voortdurend het mikpunt.

De uitbuiting van kinderen in de strijd tegen Israël heeft weinig aandacht aangetrokken van de internationale gemeenschap en de media. Mensenrechtengroepen en instellingen van de Verenigde Naties hebben gekozen om een oogje dicht knijpen voor deze schendingen van de mensenrechten.

stenengooien3Laat de media u niks anders wijsmaken: stenen gooien is een daad van geweld en kan dodelijk zijn

In plaats van het veroordelen van diegenen die misbruik maken van de kinderen en hen uit te sturen om de confrontatie aan te gaan met politieagenten en militairen, bekommeren deze groepen en instellingen zich enkel met het aan de kaak stellen van Israël voor het viseren van minderjarigen. De meeste van de aanvallen van de kinderen gebeuren na het schoolverlaten zodat ze toch onderwijs kunnen volgen.

Maar helaas worden sommigen van de Palestijnse minderjarigen gedood of gewond in botsingen met de Israëlische veiligheidstroepen. Orwa Hammad, een 14-jarige Palestijns-Amerikaanse jongen afkomstig uit het dorp Silwad nabij Ramallah, werd vorige week doodgeschoten door soldaten van het IDF. Het IDF zei dat hij werd opgemerkt toen hij een molotov coctail wilde werpen naar Israëlische voertuigen.

Eerder werd de 13-jarige Bahaa Bader doodgeschoten door IDF soldaten in het dorp Beit Likya, eveneens in het gebied van Ramallah. Een woordvoerder van het IDF zei dat de soldaten geweervuur beantwoordden toen inwoners hen bekogelden met vuurbommen toen zij het dorp verlieten. Vorige maand werd de 16-jarige Mohammed Sinokort uit Wadi al-Joz, een wijk van Jeruzalem, doodgeschoten tijdens een incident met stenengooiers.

Dit is niet de eerste keer dat Palestijnse groepen kinderen in de strijd tegen Israël gebruiken. Tijdens de eerste intifada, die uitbrak in 1987, stonden kinderen en vrouwen vaak in de voorhoede in botsingen met de Israëlische veiligheidstroepen. Deze strategie werkt goed voor Palestijnse groeperingen als Hamas en Fatah. Aan het eind van de dag, kunnen ze altijd schuld leggen bij Israël voor ‘opzettelijk’ onder vuur nemen van Palestijnse kinderen en vrouwen — een bewering die de mainstream media in het Westen vaak steunt zonder vragen te stellen.

Bovendien, weten de Palestijnse groepen dat de kinderen die worden uitgestuurd om de Israëlische soldaten en politieagenten te confronteren, niet verantwoordelijk zullen worden gehouden. De meeste van de minderjarigen die door de politie van Jeruzalem worden aangehouden voor hun betrokkenheid in het geweld worden vrijgegeven voor huisarrest. In gevallen waarin de kinderen in leeftijd varieren van 9 tot 13 jaar oud, verwijzen zij hen door de de sociale autoriteiten zonder dat ze worden vastgehouden.

De meerderheid van deze kinderen gaan om te gooien stenen en vuurbommen naar de Israëliërs omdat ze afkomstig zijn uit arme gezinnen of het hen ontbreekt aan goed onderwijs en andere economische en sociale rechten. Maar velen van hen komen uit middenklasse gezinnen en wonen niet in de vluchtelingenkampen. Deze kinderen zijn het slachtoffer van een permanente hetze van indoctrinatie en het aanzetten tot Jodenhaat die door verschillende Palestijnse groeperingen als Hamas en Fatah wordt gevoerd.

Het is een campagne die wordt gevoerd via de media, moskeeën, onderwijsinstellingen en nog wordt gevoed door de vurige retoriek van leiders en activisten. Nog zorgwekkender is dat de Palestijnse groepen vaak de families van de kinderen belonen door het inhuren van advocaten en hun boetes betalen die worden opgelegd door de Israëlische rechtbanken. Dientengevolge, zijn de gezinnen minder gemotiveerd zijn om hun kinderen te stoppen hun levens te riskeren.

Er zijn ook berichten dat activisten van Fatah en Hamas in Jeruzalem kinderen kleine sommen gelds toestoppen om stenen en vuurbommen te gooien naar de Israëliërs en wegen blokkeren in verschillende Arabische buurten. Hamas en Fatah hebben al lang geleden ontdekt dat kinderen tot de meest effectieve instrumenten in de strijd tegen Israël behoren — vooral vanwege de schade die het Israël berokkent in de tuin van de internationale publieke opinie.

islamokids04Tot nu toe lijkt het dat de Palestijnse groepen erg succesvol zijn in hun inspanningen om Israël af te schilderen als een land dat zich opzettelijk richt tot Palestijnse minderjarigen wier enige misdaad is dat zij ‘zich verzetten tegen de bezetting.’

Het kleden van kinderen in militaire uniformen en hen toestaan om geweren en pistolen te dragen (plaatje rechts)  tijdens bijeenkomsten op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook is een manier om hen aan te moedigen om hun leven op het spel te zetten. Natuurlijk zien Fatah, Hamas en andere Palestijnse facties helemaal niets verkeerd in deze praktijk.

De volwassen activisten die de kinderen uitzenden en aanmoedigen om aan het geweld deel te nemen moeten aansprakelijk worden gesteld, niet alleen door de Israëlische autoriteiten, maar ook door hun eigen mensen en internationale mensenrechtenorganisaties. Als deze volwassenen een intifada willen, moet zij de eerste zijn – en niét hun kinderen [!] – om de straat op te gaan en de confrontatie aangaan met Israëlische politieagenten en militairen. De tijd is gekomen voor de internationale gemeenschap en de media om aandacht te besteden aan hun storend gedrag en eisen dat Palestijnse groepen stoppen zich te verbergen achter hun kinderen.

door Khaled Abu Toameh [bron]

in een vertaling van Brabosh.com

kidsJeruzalem, september 2014. Moslimkinderen bekogelen andere kinderen. Gemaskerde Palestijnse kinderen slingeren rotsbrokken naar een Joodse kleuterschool op de Olijfberg in oostelijk Jeruzalem.

4 gedachtes over “Mahmoud Abbas, stop de misdadige ‘Kinder Intifada’ tegen Israël ! [Khaled Abu Toameh]

 1. Vroeg of laat kun je niet tot een andere conclusie komen dan dat die zonen van Amalek achter een metershoge muur horen, oftewel aan de andere kant van de Jordaan…

  Like

  1. Als ik dat hier ga zeggen of schrijven, zal deze blog vlug gesloten worden. Ik heb al genoeg waarschuwingen gehad. Pro-Israëlactivisten worden niet of nauwelijks getolereerd op het internet. Het blijft dansen op een koord. De armen van de Anti-Israël Lobby reiken ver en is machtiger dan het Pentagon.

   Like

 2. Het kleden van kinderen in uniformen toont maar eens weer aan hoe ziek een Volk , Hier het Palestijnse volk,met mede goedkeuring van het Palestijnse gezag . De ouders het zijn welke haar kinderen opvoed. .Ronduit diep beschamend.Ook beschamend is de uitzendingen van NPO tv
  Ik zag gisteravond tV beelden van het journaal op de Nederlandse Tv,hoe jongeren,kinderen en ook volwassenen,stenen wierpen naar, het beschermende en dienende gezag ,in haar hoofdstad Jeruzalem.
  De manier waarop ,de commentaar keuze gemaakt tijdens het uitzenden , is afkeurenswaardig te noemen en het gevoel met grote schaamte ,beklemt de meeste Nederlanders. Een zich noemend beschaafd land ,,Nederland,, wakkert rellen aan. Door deze beelden te tonen ,propageerd de Islam haar macht en vergroot geweld over andere volkeren met andere culturen .We moeten dat stoppen en daarover felle tegen- reacties gaan publiceren. vr groet A, Beumers
  p.s hopende dat het naar de Nederlandse media doorgestuurd zal worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.