Qatar, hoofdsponsor van Hamas, verkozen in Mensenrechtenraad van Verenigde Naties

meshaal-qaradawiDoha, Qatar. Hartelijke ontmoeting tussen Hamasleider Khaled Meshaal en zijn geestelijke leider Yusuf al-Qaradawi van de Moslim Broederschap.

Op 21 oktober 2014 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) unaniem 15 nieuwe leden aangeduid die vanaf 1 januari 2015 mogen zetelen in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC). In een geheime stemming die werd gehouden op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York werden de volgende landen verkozen: Albanië, Bangladesh, El Salvador, Ghana, Letland, Nederland, Nigeria, Paraguay, Portugal en Qatar.

De leden van de Raad van wie hun lidmaatschap op het einde van dit jaar vervalt, werden eveneens herkozen. Het gaat hier met name om Bolivië, Botswana, Congo, Indië en Indonesië. Ik hoop dat sommige nieuwe (of hernieuwde) leden van de Mensenrechtenraad zoals bv. Indonesië, El Salvador, Nigeria en Congo vooral veel werk zullen steken in het naleven van de Rechten van de Mens in hun eigen landen. Zou het?

Helaas vrees ik dat ook deze nieuw samengestelde Mensenrechtenraad alle aandacht opnieuw zal focussen op Israël met het doel hun eigen sores te smoren in de vergeetput van bloed en islamistisch geweld. Denk maar bv. aan de terreurgroep Boko Haram in Nigeria, gelieerd met Al Qaeda. Nederland zal zich helaas tevreden moeten stellen met een figurantenriol in dit bonte gezelschap van illustere dictaturen en grote mensenrechtenschenders.

qatarprisonTip voor zelfbenoemde mensenrechtenactivisten en andere notoire Israëlbashers: een week in een Qataarse cel helpt ècht. Eens het snot uit je lijf is geranseld wenkt de verlichting of.. de dood 😦

Vooral in het oog springt het lidmaatschap aan de VN-Mensenrechtenraad van Qatar, een moslimland waar de grondwet gebaseerd is op de Sharia, de islamitische wet.

Hoe een sharialand zoals Qatar in de Mensenrechtenraad is verzeild, begrijpt geen kat. In Qatar zijn conform de wet stokslagen en stenigen legaal. Tenzij misschien Saoedi-Arabië dat eveneens nog tot 2016 in de Mensrechtenraad zetelt (??!) waar eveneens de Shariawetgeving van toepassing is en onthoofding van oppossanten en vrouwen, zweep- en stokslagen, afhakken van handen en voeten, een alledaagse zaak is.

Sinds enkele jaren is Qatar de belangrijkste sponsor van de terreur, in het bijzonder van Hamas in de Gazastrook. Qatar huisvest ondermeer de Egyptenaar Yusuf al-Qaradawi, de ideoloog en geestelijke leider van de Egyptische Moslim Broederschap die een jaar geleden uit de gratie is gevallen van het nieuwe regime in Egypte nadat president Morsi van de macht werd verdreven.

Ook in Qatar woont in een luxueuze villa Hamasleider Khaled Meshaal, chef van het politburo van Hamas en de feitelijke leider van de Gazaanse terreurgroep. Hamas is een ent van de Egyptische Moslim Broederschap en kan het goed stellen met al-Qaradawi.

Voordien woonde Meshaal en het HQ van Hamas in Damascus, Syrië, maar sinds Hamas de kant van de rebellen koos in de Syrische burgeroorlog, werd Hamas door president Bashar Al-Assad uit het land verjaagd en woont sindsdien in het bevriende Qatar, dat overigens eveneens de rebellen sponsort en bewapent die vechten tegen het regime van Assad.

Op de Donor Conferentie voor Gaza van 12 oktober 2014 in Caïro, beloofde Qatar 1 miljard dollars voor de reconstructie van de Gazastrook. De loyale partner van Hamas gebruikt andermaal zijn enorme rijkdom – vergaard als olieuitvoerend land – om zijn rol als internationale speler te bevestigen.

Zonder twijfel gaan Qatar’s 1 miljard dollars rechtstreeks naar Hamas ipv naar de Palestijnse Autoriteit, wellicht om de achterstallige salarissen uit te betalen van het Hamas ‘personeel’, huizen en bunkers te bouwen, de gezinnen van de gevallen terroristen te vergoeden en last but not least: om wapens aan te kopen en aanvalsterreurtunnels te bouwen in de strijd tegen Israël.

door Brabosh.com

qaradawi

Hamasleider Ismail Haniyeh op de knieën voor Yusuf al-Qaradawi

3 gedachtes over “Qatar, hoofdsponsor van Hamas, verkozen in Mensenrechtenraad van Verenigde Naties

  1. Ja, ja, de Emir v. Qatar, de ‘democratische Despoot & zijn Sheikha Mozah, 2e v. zijn drie vrouwen zijn goede vrienden & welkome gasten van de Europeese Royalty, wat dan weer alles zegt over de beschaving, goede smaak & verantwoorde keuzes v.d. Europeese Royals.

    Hoe was het ook alweer? “Laat mij zien wie je vrienden zijn….en dit zegt mij wie je bent.

    Dit geld ook voor de UNHRC, de indirecte sponsers van terreur!

    Like

Reacties zijn gesloten.