Hamasleider beschuldigt Israël van trage levering bouwmaterialen [voor zijn terreurtunnels]

bouwmaterialenLevering van bouwmaterialen aan de Gazastrook onder toezicht van de Verenigde Naties en COGAT. Hamas jammert dat er niet meer binnenkomt en dat bovendien de materialen aan de bevolking worden geleverd in plaats van rechtstreeks aan de Gazaanse terreurgroepen.

Mahmoud al-Zahar, al decennialang het ideologisch boegbeeld van Hamas, heeft op zaterdag 25 oktober Israël beschuldigd van het opzettelijk vertragen van de levering van bouwmaterialen aan de Gazastrook en heeft Israël ervoor gewaarschuwd dat indien het proces van de wederopbouw in de Palestijnse enclave niet drastisch wordt versneld en meer efficient wordt, de situatie in de Strook zal “uitbarsten.”

Hamasleider Mahmoud Al-Zahar is de medeoprichter van Hamas in 1988 en wordt algemeen aanzien als de Alfred Roosenberg [partij-ideoloog van Adolf Hitler’s partij de NSDAP] van het politieke bureau van de terreurgroep Hamas. Volgens Al-Zahar werden slechts tijdens één enkele gelegenheid bouwmaterialen naar Gaza gebracht, met name toen VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon het gebied eerder deze maand bezocht. Al-Zahar beweerde tevens dat de materialen die tot nog toe aan de Strook werden geleverd [ca. 600 ton cement tijdens Ki-moon’s bezoek], nog steeds niet werden verdeeld over de bouwwerven doorheen de Strook.

tunnel6aZoals bekend heeft Hamas [en andere Palestijnse terreurgroepen zoals Islamitische Jihad] voorafgaand aan de recente 50-dagen durende oorlog in Gaza, ruim een miljard dollars besteed aan de uitbouw van de terreurinfrastructuur. Honderden tonnen cement en bouwmaterialen, die door het Westen werden gedonneerd en uitdrukkelijk bestemd waren voor de Palestijnse bevolking, werden door Hamas geconfisceerd en aangewend voor de bouw van dozijnen terroristische aanvalstunnels, waarvan de meesten zelfs gebetonneerd werden.

Wat Al-Zahar niet vermeldde is dat de eenheidsregering van de Palestijnse Autoriteit de belangrijkste factor is in de vertraging van de levertijd al die hulpgoederen. Volgens het bereikte akkoord werd de regering van de Palestijnse Autoriteit belast met de controle over de grensovergangen [Kerem Shalom/goederen en Erez/mensen]. Arbeiders van de Palestijnse regering zijn op dit ogenblik nog steeds druk doende om een gesloten netwerk van camera’s te plaatsen die de duizenden tonnen cement en bouwmaterialen in het oog moeten houden die nodig zijn om woningen in Gaza herop te bouwen.

Onlangs besloot de internationale gemeenschap om 5,4 miljard dollars te doneren voor de heropbouw van Gaza. Met dat camera-netwerk wil de Palestijnse Autoriteit verhinderen dat, zoals voordien steeds het geval was, het cement en andere bouwmaterialen in handen van Hamas vallen. Aldus willen de PA voorkomen dat Hamas opnieuw aan de aanvalstunnels begint te werken op kosten van de internationale gemeenschap ipv huizen te bouwen voor het volk van Gaza.

In die context is de frustratie van de Hamasleiding goed te kaderen. Het lijkt uiteraard erg gemakkelijk om Israël te beschuldigen van het bewust vertragen van het rehabilatieprogramma van de Gazastrook en tegelijk op te roepen tot burgerlijk “verzet” [lees: terreur] in Oost-Jeruzalem. Hamas ziet het cement aan zijn neus voorbijgaan in werkelijkheid omdat president Mahmoud Abbas zijn belofte tracht waar te maken [toch in woord…] om Gaza daadwerkelijk herop te bouwen.

kanon2Dit terwijl Hamas de hele Gazastrook slechts beschouwd als één groot kanon gericht op de Joodse staat (plaatje rechts: Duitse houwitser ten tijde van WOI).

Dat kanon werd door het IDF tijdens Operation Protective Edge in gruzelementen geschoten en het enige wat Hamas momenteel interesseert is om dat kanon zo spoedig mogelijk weer gevechtsklaar te maken in het kader van een zoveelste nieuwe gevechtsronde.

Dat het eigen volk creveert, en in het beste geval mag opdraven als menselijk schild en feitelijk als kanonnenvoer in de strijd om de vernietiging van Israël, maakt deel uit van de strategie van Hamas.

Want hoe meer het volk van Gaza creveert des te meer miljoenen en miljarden dollars en euros hulpgelden binnenstromen, recht in de kassa van Hamas.

En zo is voor Hamas de cirkel weer rond.

door Brabosh.com

hamastunnel03Plaatje op de website van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, van donderdag 18 september 2014. De boodschap die Hamas wil geven aan Israël met het plaatsen van dit beeld op zijn website, laat niets aan duidelijkheid over: ongeacht wat de wereld, de media en de politieke kaste zegt en schrijft, wij van Hamas bouwen intussen ons tunnelnetwerk weer op zodat we dra de strijd kunnen hervatten tegen Israël. [bron]

Een gedachte over “Hamasleider beschuldigt Israël van trage levering bouwmaterialen [voor zijn terreurtunnels]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.