De nieuwe trend in Europa: Erkenning van het Arabische luchtkasteel ‘Palestina’ +video


The new trend in europe: recognition of “palestine”
door Andreas Boas

Pro-Israëlactivisme zit in de lift, niet enkel bij Joden maar ook bij niet-Joden en in alle landen van de wereld. “Tegen de [haat]stroom ingaan,” heet zoiets. Net zoals ondergetekende zijn velen geschokt door de eenzijdige berichtgeving, leugens en verdraaingen over Israël die onze eigen media en openbare zenders ons dagelijks inpeperen.

Wat is hier aan de hand? Wie en waarom in de wereld doet zo hard zijn/haar best om het gepeupel moreel en fysiek voor te bereiden op… een nieuwe judeocide misschien? Want hoe anders die disproportionele aandacht in het Westen te verklaren voor een conflict van een speldekop groot vergeleken met alle andere conflicten in het Midden-Oosten en in de rest van de wereld, maar die niet of nauwelijks het nieuws halen?

Maar er is hoop. Zèlf op onderzoek gaan, per definitie de media en politici wantrouwen die er een eigen aparte en duistere agenda op nahouden, de geschiedenis bestuderen, de nieuwsberichten filteren en kijken wat Israël zèlf zegt over bepaalde gebeurtenissen en ontwikkelingen. De Arabische pers volgen, tegenwoordig kinderspel met al die leuke vertaalprogramma’s op het internet. Wie op zoek is naar de waarheid achter het Arabisch-Israëlisch conflict valt van de ene verbazing in de andere.

Bovenstaande videotoespraak is van Andreas Boas, een Duitser die zich in het Engels richt tot het internetpubliek. Hieronder gevolgd door de transcriptie in een vertaling naar het Nederlands door Guus Velraeds voor E.J. Bron blog.

“Hallo Shalom. Ik ben Andreas, een Duitser. Als je het nieuws vandaag de dag leest, is het alsof iedereen druk bezig is de Palestijnse staat te erkennen. Het is alsof er een grote trend is ontstaan in Europa. Als eerste hebben we gelezen over het Britse parlement dat positief gestemd heeft voor een Palestijnse staat. Dan het nieuwe Zweedse parlement dat plannen heeft (inmiddels aangenomen) de Palestijnse staat te erkennen. Ook de Spaanse wetgevende macht heeft bekend gemaakt plannen te hebben voor erkenning van de Palestijnse staat. Inderdaad, het is een grote trend in Europa. Waarom zijn ze eigenlijk zo druk een Palestijnse staat te erkennen? Wel, er zijn twee claims zoals ze aangeven. Op de eerste plaats ligt daar de claim voor het zelfbeschikkingsrecht dat beschikbaar moet zijn voor ieder volk. Laten we voor deze claim eens even kijken naar het Midden-Oosten.

De Jordaanse staat wordt bestuurd door een dictator. De eerste koning van Jordanië was Abdallah Ibn Hoessein. Hij werd geboren in Mekka, Saoedi-Arabië, en hij kwam naar Jordanië op aansturing van de Britten die hem tot koning lieten kronen. Er was toen helemaal geen sprake van enig recht op zelfbeschikking voor de bewoners van het gebied dat nu Jordanië genoemd wordt. Hetzelfde geldt in principe ook voor alle andere omliggende landen in het Midden-Oosten. Het zijn allemaal dictatoriale landen en in geen enkel land heeft het volk de zeggenschap over het bepalen van het eigen lot. Nu we toch aan het spreken zijn over zelfbeschikking, een onderwerp waarvan de EU zegt dat ze dat onderschrijft en derhalve graag aan het ”Palestijnse” volk wil geven. Waarom geven ze dan niet om het Koerdische volk? Waarom komen ze niet volmondig op voor het zelfbeschikkingsrecht van dit volk? Niemand maakt zich sterk voor een Koerdische staat.

De tweede claim is dat het allemaal om vrede zou gaan in het Midden-Oosten. Hun stelling is dat het creëren van een Palestijnse staat vrede zou brengen in het Midden-Oosten. Dat is de claim. Laten we eens voorstellen, er is geen Israël meer in het Midden-Oosten. Dan hebben we altijd nog de burgeroorlog in Syrië die voort blijft bestaan, nog lange tijd. Duizenden mensen zijn er vermoord. Dan hebben we op dit moment de nieuwe Islamitische Staat, die in zijn eentje het hele Midden-Oosten in vuur en vlam zet. Dus we hebben bij een afwezigheid van Israël in zijn geheel nog geen vrede in het Midden Oosten. Het gaat niet om vrede en een Palestijnse staat zal totaal geen vrede brengen in het Midden Oosten (lees het handvest van Hamas*). Integendeel, het is juist Israël dat in het Midden-Oosten enige stabiliteit en vrede brengt. Israël is de enige factor die mensenrechten brengt en handhaaft in het Midden-Oosten. Vooral als je een vrouw bent. Dan moet je zeker geen Palestijnse staat ondersteunen. In een toekomstige Palestijnse staat zullen vrouwen geen gelijke rechten krijgen. Ook zal er geen vrijheid van religie zijn in een Palestijnse staat. Willen jullie dat werkelijk?”

door Andreas Boas

israeli-flags07a.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.