De Tempelberg in Jeruzalem hoort toe aan het Joodse Volk van Israël [Zalmi Unsdorfer]

rotskoepel-satire

Het gebeurt voortdurend. Een buurman klopt aan uw deur en zegt: “Ik heb wat mensen op bezoek, zou u het erg vinden als ik mijn auto op uw oprit parkeer?” Maar hoe zou het zijn als u bij uw buurman aanklopte en zei: “Ik beloof u dat ik niet zal parkeren op mijn eigen oprit.” Hij zou vrij verbaasd staan kijken en denken dat je niet helemaal goed bij je hoofd bent.

Maar dat is wel precies wat premier Netanjahoe deze week deed. Hij stuurde een geruststellend bericht naar koning Abdullah van Jordanië en verzekerde hem dat hij niet de bedoeling heeft om de Joden toe te staan om te bidden op hun eigen soevereine en bijbelse Tempelberg. Het laatste wat ik ooit van Bibi zou zeggen is dat hij niet goed bij zijn hoofd is. Maar u moet zich afvragen waarom hij het nodig vond een dergelijke kruiperige verklaring af te leggen, het minst van al tegenover de koning van Jordanië.

Laten we niet vergeten hoe Jordanië met de Oude Stad omging nadat het in 1948 Jeruzalem veroverde en bezette en een etnische zuivering begon van de eeuwen-oude Joodse bevolking. Niet tevreden met het verwijderen van de Joden, vernietigde de Jordaniërs alle synagogen – in het totaal 58 met inbegrip van de prachtige Hurva sjoel die zo mooi gerestaureerd is onder de Joodse bevrijding.

jeruza04Jeruzalem achter prikkeldraad: ‘Juden unerwünscht!’ 1948-1967

Gedurende de 19 jaren dat Jeruzalem werd bezet, weigerde Jordanië zich te houden aan het wapenstilstandsakkoord dat de Joden het recht op toegang verleende tot hun heiligste site, met name de Klaagmuur (Kotel). In plaats daarvan konden enkel wat bevoorrechte enkelingen een glimp opvangen van de Zionberg op aangeduide dagen.

Vandaag heeft Jordanië Israël meer nodig dan wij hen nodig hebben. Afgezien van het redden van zijn vader koning Hussein van meerdere Arabische moordpogingen, weet Abdullah dat de rivier de Jordaan zijn veiligste grens is. Hij wordt geconfronteerd met de nieuwe ISIS dreiging uit het Oosten en een onstabiel Syrië in het noorden. En hij is waarschijnlijk scherpzinnig genoeg om te hebben bedacht dat de staat Israël wellicht veel langer het afbrokkelende huis van Saoed in het zuiden zal overleven.

En los van al zijn vlaggengezwaai voor de Palestijnse zaak, is de Jordaanse koning doodsbang dat Abbas ooit de volledige controle zou krijgen over de Westelijke Jordaanoever. Hij weet ook hoe snel het zou worden overgenomen door radicalen zoals Hamas en ondergebracht worden in de federatie van terroristen enclaves gefinancierd door Iran en Qatar.

Ondanks deze grimmige realiteit voelde Netanjahoe het nog steeds nodig om te moeten inbinden tegenover een Arabische koning die de oostelijke oever van het vaderland in beslag heeft genomen, dat nochtans door de Volkerenbond aan de Joden werd gemandateerd. Met name dan het deel dat Groot-Brittannië uit dat mandaat stal en aan zijn grootvader gaf. Hetzelfde Groot-Brittannië waarvan het Parlement vorige week zo aardig was om ons de Westelijke Jordaanoever te ontnemen.

En, terwijl dit het onderwerp was van die stemming – ging het zelfs niet enkel over de onteigening van de Westelijke Jordaanoever. Het ging onvermijdelijk over de oprichting van een nieuwe terreurfront op het smalste deel van onze kleine Joodse staat. De diehard Arabisten van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken hopen te bereiken wat ze reeds van plan waren te doen in 1948; het overlaten van hun wapens en materieel aan de Arabieren om de pasgeboren Joodse staat reeds in de wieg te versmoren.

Sinds 1948 hebben wij de onafhankelijkheid reeds 66 keer gevierd. Maar we houden onszelf voor de gek met concerten, parades en straatfeesten. Werkelijke onafhankelijkheid betekent dat we onze nationale en soevereine rechten in ons eigen land moeten blijven benadrukken.

Dit is onze oprit. Wij parkeren hier.

Wij komen en gaan wanneer wij dat willen.

door Zalmi Unsdorfer

jer3


In een vertaling van Brabosh.com [bron]

Lees ook op Camera.org: “EAST JERUSALEM: Setting the Record Straight” door [bron]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Fotosessie: De islamisering van Jeruzalem tussen 1948 en 1967 tijdens de Jordaanse bezetting [deel 1] [lezen]
 • Palestijnen boos op Israël voor heropbouw van Tiferet Israël synagoge in Jeruzalem [in beeld] [lezen]
 • De Tiferet Yisrael Synagoge in ‘Oost-’Jeruzalem wordt wederom opgebouwd; door Israel Today [lezen]
 • Palestijnen waarschuwen Israël voor heropbouw Tiferet synagoge in Jeruzalem [lezen]
 • PA Minister beschuldigt Israël van het stelen van Palestijns erfgoed [meer]
 • De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 – in beeld [meer]
 • Eerste Joods huwelijk in Hurva Synagoge sinds 1948 [meer]
 • Jeruzalem delen met de Arabieren? Hebben we al geprobeerd, werkt niet [in beeld] [meer]
 • De Val van Jeruzalem in mei 1948 [meer]
 • Verdrijving van de Joden uit Jeruzalem – oude foto ‘s herontdekt [meer]
 • Wie wil terug naar een Judenrein Jeruzalem? [meer]
 • Jeruzalem: Verdeelde stad 1948 – 1967 [meer]
 • Kwartetten tegen Israël [meer]
 • Oost-Jeruzalem als hoofdstad van ‘Palestina’ is boerenbedrog [meer]
 • 45 jaar geleden werd Jeruzalem heroverd op de muzelmaanse Arabieren en opnieuw herenigd [meer]
 • Een goede reden waarom het herenigde Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat zal blijven… [meer]
 • Overdracht Oost-Jeruzalem aan Palestijnen voor Israël onbespreekbaar [lezen]
 • Europa wil Jeruzalem terug splitsen en hoofdstad van 2 staten maken [lezen]

2 gedachtes over “De Tempelberg in Jeruzalem hoort toe aan het Joodse Volk van Israël [Zalmi Unsdorfer]

Reacties zijn gesloten.