Hamasterrorist vermoordt 3-maanden oude baby tijdens terreuraanslag in Jeruzalem

braunDe 3 maanden oude Chaye Zisel Braun werd op woensdagnamiddag 22 oktober 2014 door een Hamasterrorist vermoord in Jeruzalem

Israël werd gisteren opgeschrikt door een wrede terreuraanslag waarbij een baby van 3 maanden werd gedood en acht anderen licht tot zwaargewond werden. De baby, Chaye Zisel Braun, werd nog dezelfde dag begraven.

map-busstopHet drama speelde zich af aan een tramhalte van de light rail aan het drukke kruispunt van French Hill waar een groep mensen op de tram stonden te wachten.

Om onduidelijke redenen reed een zilverkleurige auto – en duidelijk met opzet – op de wachtenden in en verwondde negen mensen waaronder een baby, een 60-jarige vrouw en zeven anderen met inbegrip van de ouders van de baby.

Door de klap vloog de baby ruim tien meters ver en raakte zwaar gewond. Hulpverleners van Magen Adom trachtten het kleine meisje nog te reanimeren maar de 3-maanden oude baby bezweek toch enkele uren later aan haar verwondingen in het Hadassah Hospitaal.

De Palestijnse dader, Abdelrahman al-Shaludi woonachtig in de wijk Silwan in Jeruzalem, een gekend lid van Hamas die al eerder in de gevangenis zat voor misdaden, trachtte na de aanslag nog te voet te ontkomen maar werd door een politieman ter plekke doodgeschoten.

De 21-jarige Shaludi is een neef van Mohiyedine Sharif, een voormalige commandant van de Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, en de chef bommenmaker van Hamas die in 1998 werd gedood. Eerder was Shaludi al eens gearresteerd en in februari 2012 veroordeeld tot 16 maanden opsluiting in een Israëlische gevangenis en was opnieuw gearresteerd en opgesloten voor een maand in het begin van dit jaar.

Premier Benjamin Netanjahoe legde de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas die voortdurend de Arabisch inwoners van Jeruzalem en elders aanzet tot Jodenhaat. “Dit is hoe [PA president Abbas’s] partners in de regering optreden, dezelfde Abbas die nog maar enkele dagen geleden orpriep tot aanslagen tegen Joden in Jeruzalem,” zei de premier in een persmededeling.

door Brabosh.com

terror-car

Het voertuig van de Hamasterrorist werd zwaar beschadigd, de dader trachtte nog te voet weg te komen maar werd neergeschoten en ingerekend door de Israëlische politie

Een gedachte over “Hamasterrorist vermoordt 3-maanden oude baby tijdens terreuraanslag in Jeruzalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.