Mahmoud Abbas haalt 5,4 miljard dollars binnen; slechts helft naar heropbouw Gaza

dollar04

Op een internationale conferentie die afgelopen zondag 12 oktober plaatsvond in de Egyptische hoofdstad Caïro met als doel bij de tientallen donoren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de heropbouw van de Gazastrook, kon Mahmoud Abbas zich verheugen in de belofte van alvast 2,7 miljard dollars.

Aan de conferentie werd deelgenomen door een 50-tal landen en een 20-tal niet-gouvermentele organisaties die kwistig met miljarden dollars strooiden, echter noch Israël werd hierop uitgenodigd en al evenmin de Gazaanse terreurgroepen Hamas en Islamitische Jihad, nochtans de hoofdrolspelers in het recente 50-dagen durende conflict.

corruptPADe deelnemers aan de conferentie gaven dan ook ruiterlijk toe dat al hun financiële inspanningen erg futiel zouden zijn zolang er geen permanent vredesakkoord bestaat tussen Israël en de Palestijnen.

Bovendien kwam de eis van Israël om Gaza eerst te demilitariseren vooraleer massa’s dollars en euros te doneren aan de regering van de Palestijnse Autoriteit waarin sinds 2 juni ’14 officieel ook Hamas zetelt, niet eens ter sprake. Nochtans had premier Netanjahoe dit bij herhaling beklemtoond. De algemene concensus leefde onder de deelnemers dat het geld naar Gaza blijft stromen zolang er relatieve “rust” heerst tussen Hamas en Israël. Hamas en Israël vochten reeds drie oorlogen uit sinds 2008.

Ook het feit dat zowel Hamas als Islamitische Jihad zich weer herbewapenen en beide terreurgroepen beelden online zetten waarin ze hun nieuwe tunnels tonen waaraan ze werken sinds het einde van het 50-daagse conflict, blijkt voor geen enkel donorland een bezwaar te vormen om met gulle hand een pennestreek te zetten onder honderden miljoenen dollars giften aan de Palestijnse Autoriteit, bedoeld om Gaza te helpen.

Borge Brende, de minister van Buitenlandse Zaken voor Noorwegen die mee de conferentie voorzat, zei dat reeds 5,4 miljard dollars hulpgelden werden toegezegd maar voegde eraan toe dat slechts de helft van al die miljarden zou “opgedragen” worden aan de reconstructie van de Gazastrook.

Brende zei niet waar de andere helft van de hulpfondsen zouden gespendeerd worden. Andere gedelegeerden spraken over ondersteuning van het budget, de economische activiteit promoten, noodhulp en andere projecten. Op de conferentie zou een mechanisme overeengekomen zijn dat ervoor moet zorgen dat de miljarden dollars niet naar de wapenindustrie en herbewapening van Hamas en Co zou gaan.

De Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas heeft beloofd dat hij er persoonlijk zou op toezien dat deze keer het geld wel gaat waarvoor het bestemd is. Hoe een en ander in de praktijk zal gaan valt nog af te wachten. Mahmoud Abbas is sinds 2007 en dat tot op heden persona non grata in de Gazastrook en heeft sindsdien geen voet meer in Gaza gezet op gevaar af voor zijn leven.

Op de conferentie van gisteren heeft Qatar 1 miljard dollars beloofd voor de reconstructie van de Gazastrook. Qatar dat al een aantal jaren een loyale partner is gebleken van Hamas en gastland speelt voor belangrijke kopstukken van Hamas waaronder leider in ballingschap Khaled Meshaal, gebruikt andermaal zijn enorme rijkdom – vergaard als olieuitvoerend land – om zijn rol als internationale speler te bevestigen. Zonder twijfel gaat Qatar’s 1 miljard dollars rechtstreeks naar Hamas om de salarissen uit te betalen, huizen te bouwen, de gezinnen van de gevallen terroristen te vergoeden en om wapens aan te kopen en terreurtunnels te bouwen.

Rivaal in de Golf de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft 200 miljoen dollars aan de Palestijnen beloofd. Het valt nog af te wachten hoeveel van al die beloofde dollars ook effectief worden uitgekeerd, want zoals bekend beloven de Arabische landen altijd veel geld aan de Palestijnen maar achteraf blijkt dat ze zelden of nooit hun beloftes nakomen.

Die beloftes werden gedaan volgend op een aankondiging die eerder werd afgelegd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry om onmiddellijke Amerikaanse hulp te doneren ter waarde van 212 miljoen dollars. Ook Groot-Brittannië bij monde van de Britse minister voor Internationale Ontwikkelingshulp Desmond Swayne beloofde 32,1 miljoen dollars aan directe hulp aan de Gazanen die getroffen werden door de recente oorlog.

Het 28-landenblok van de Europese Unie beloofde 450 miljoen euros (568 miljoen dollars) te doneren terwijl Turkije, dat de voorbije jaren in toenemende mate een vooraanstaande rol speelt in het Midden-Oosten, zei dat het 200 miljoen dolars zou doneren aan de Palestijnse Autoriteit.

In het totaal beloofden de donorlanden 5,4 miljard dollars voor Gaza, volgens de Noorse vice-voorzitter aan de conferentie, dat is zelfs 1,4 miljard dollars meer dan president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas had gevraagd dat volgens hem nodig zou zijn om de Gazastrook weer herop te bouwen. Aldus zijn Hamas en Abbas de twee grote overwinnaars geworden van deze enorme sweepstake. En nu afwachten hoelang het zal duren vooraleer beide rivalen in de terreur jegens Israël weer met elkaar in de clinch gaan.

Video: Top Hamas Funder Qatar Enjoys Anti-Terror Joke @ UN

door Brabosh.com

 

6 gedachtes over “Mahmoud Abbas haalt 5,4 miljard dollars binnen; slechts helft naar heropbouw Gaza

 1. Ons geld! Ongevraagd en zonder respect voor de NL onderdanen onze belastingeld in de bodemloze gazaanse tunnels storten. En de ZORG voor onze senioren wordt helemaaal uigehold

  Like

 2. Het blijft een ongelooflijk circus…Eerst de Jood provoceren, dan tranen en tuiten huilen wanneer die terugslaat, dan word je als zielig en onschuldig slachtoffer gezien en vervolgens word je nog eens beloond door de internationale gemeenschap. Het is toch te gek voor woorden? Wanneer gaat Israël die zonen van Amalek eens naar Jordanië schoppen? Voor die tijd komt er nooit ofte nimmer rust daar. Weg met dat Arabische moslim zootje.

  Like

 3. Ja, het gouden kalf is weer gevoed, hoofdzakelijk door de EU belastingbetaler, die gulle (ongevraagde) gever, die het dubbele van de US donor voor z’n kiezen krijgt door een, van andermans centen strooiende Catherine Ashton. Want de Arabische donoren gaan behalve Qatar hun ‘beloftes op dezelfde manier nakomen zoals zij dat in het verleden hebben gedaan, zijnde….000!

  En de lachende 3e?
  Abbas & Zn…..op weg naar de Zwitserde bank om zijn al goedgevulde miljarden rekening nog een beetje bij te spekken voordat deze 80 jarige schijnheilige terroristen opa met pensioen gaat en zijn ”volk in precies dezelfde situatie achterlaat als toen hij begon, nadat zijn voorganger, President Arafat, uitvinder v.h. wereldterrorisme, hetzelfde deed en nee, dat heeft niets met Israel’s “”bezetting”” te maken maar met de Arabische mentaliteit & leiders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.