Gesjacher door Hamas met stoffelijke resten van twee vermiste IDF-soldaten begonnen

IDF-soldaten

Zoals bekend worden nog minstens twee IDF-soldaten vermist die volgens het IDF door Hamasmilities of gelieerden werden gedood tijdens het 50-daagse OPE (Operation Protective Edge). Tot op heden werden hun stoffelijke resten nog niet teruggevonden. Het zou gaan om de 21-jarige staf-sergeant Aaron Shaul (rechts) uit Poria die op 20 juli 2014 werd gedood en om de 23-jarige 2de luitenant Hadar Goldin (links) uit Kfar Saba, die op 1 augustus 2014 in Gaza sneuvelde.

Officieel ontkent Hamas tot op heden dat zij de twee vermiste IDF-soldaten in handen hebben of, en hoe luguber dat ook mag klinken, enkel hun resten want zij zouden naar verluidt tijdens de gevechten letterlijk aan flarden zijn geschoten.

Echter, impliciet en uiteraard enkel in het Arabisch bestemd voor hun achterban, is het voor iedereen wel duidelijk dat de stoffelijke resten van de soldaten door Gazaanse terroristen werden meegegrist met het doel deze later te verhandelen met Israël in ruil voor de vrijlating van Palestijnse terroristen die in Israëlische cellen opgesloten zitten.

Mohammed NazzalIntussen is het gesjacher door Hamas met de (lichaamsdelen van de) twee soldaten begonnen, die ze dus officieel niet in bezit hebben.

Mohammed Nazzal, een leidende figuur binnen de politieke vleugel van Hamas, zei in eufemistische bewoordingen dat de gesprekken omtrent “de zoektocht naar de lichamen van Hadar Goldin en Oron Shaul” wellicht later deze maand van start zullen gaan in de Egyptische hoofdstad Caïro.

In een interview met een nieuwssite die met Hamas is geaffilieerd benadrukte Nazaal dat zijn groep zal eisen dat Israël “een prijs zal moeten betalen” voor elke beetje informatie wat er met de resten van de twee soldaten is gebeurd en/of waar die resten gebleven zijn.

Nazzal zei er niet bij wat de groep in ruil zou vragen echter, impliciet lijkt het er op neer te komen dat Israël voor elk teruggevonden lichaamsdeel van de twee soldaten zal moeten betalen met het vrijlaten van een Palestijnse terrorist of massamoordenaar.

Een wansmakelijke gruwelhandel maar zo werkt dat nu eenmaal onder islamistische terroristen. Kijk bv. maar naar de koppensenleers van Islamitische Staat (IS/ISIS). Hamas is geen haar beter of zoals premier Netanjahoe het op 29 september in de Verenigde Naties uitdrukte: “Hamas is ISIS, en ISIS is Hamas. Zij delen allen dezelfde ideologie. Zij willen allen een globale militante Islam oprichten, waar geen plaats voor vrijheid is. Dat is waarom de strijd van Israël tegen Hamas niet [enkel] onze strijd is: het is jullie strijd. Onze strijd tegen Hamas vandaag kan morgen jullie strijd worden.”

hamas-body2

Op een aantal grote kruispunten in Gaza Stad hebben de [Izz al-Din] al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, tientallen grote panelen geplaatst waarin de nakende uitwisseling van Palestijnse Gazanen wordt aangekondigd. Op de affiches wordt (rechts) de gevangenneming van IDF-soldaat Shaul voorgesteld en daarnaast gesuggereerd hoe een Hamasbrigadist lichaamsdelen van de soldaat in handen houdt (links) die mogelijk kunnen geruild worden voor Gazaanse gevangen terroristen.

door Brabosh.com


Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Hamas kondigt in Gaza met grote panelen vrijlating aan van terroristen voor IDF-soldaten [lezen]

Een gedachte over “Gesjacher door Hamas met stoffelijke resten van twee vermiste IDF-soldaten begonnen

  1. Tja van dat weerzinwekkende Hamas uitschot kun je praktisch alles verwachten…Maar dat Israël zo veel concessies doet voor een paar stoffelijke resten is toch ook ongelooflijk?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.