Hamas kondigt in Gaza met grote panelen vrijlating aan van terroristen voor IDF-soldaten

hamas-body2

Op een aantal grote kruispunten in Gaza Stad hebben de [Izz al-Din] al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, tientallen grote panelen geplaatst waarin de nakende uitwisseling van Palestijnse Gazanen wordt aangekondigd die gevangengenomen werden door IDF-soldaten, tijdens het recente 50-dagen conflict en die sindsdien in Israëlische cellen zitten opgesloten.

Shaul AaronZoals bekend worden nog minstens twee IDF-soldaten vermist die volgens het leger werden gedood maar van wie de lichamen tot op heden niet werden teruggevonden. Het zou onder meer gaan om de 21-jarige staf-sergeant Aaron Shaul uit Poria, die volgens Abu Obeida, woordvoerder van de Hamasbrigades, in het begin van OPE (Operation Protective Edge) zou ontvoerd zijn. Terroristenleider Obeida verklaarde op 20 juli daaromtrent: “De Israëlische soldaat Shaul Aaron is in handen van de Qassam Brigades.”

Op de affiches wordt de gevangenneming van IDF-soldaat Shaul  voorgesteld (rechts) en daarnaast wordt gesuggereerd hoe een Hamasbrigadist lichaamsdelen van de soldaat in handen houdt (links) die mogelijk kunnen geruild worden voor Gazaanse gevangen terroristen. Een groezelige misselijkmakende voorstelling van zaken, maar ja, van Hamas zijn we dat nu eenmaal gewend.

Naast soldaat Aaron Shaul wordt door Hamas het mogelijke bestaan gesuggeerd van ezen andere gevangene van Hamas. Zoals bekend beschuldigt Israël Hamas ervan dat zij het lichaam van een IDF officier in handen hebben. Hoogst waarschijnlijk gaat het om de 23-jarige 2de luitenant Hadar Goldin uit Kfar Saba, die op 1 augustus 2014 in Gaza werd gedood. Hamaspremier Ismail Haniyeh heeft in een eerdere persverklaring dat Hamas de komende dagen “verschillende verrassingen” zal onthullen.

Een en ander doet denken aan de gijzelingszaak van soldaat-korporaal Gilad Shalit die op 25 juni 2006 werd ontvoerd door een Gazaanse terreurcel. In oktober 2011 bereikte Israël een akkoord met Hamas en liet in twee delen 1.027 Palestijnse gevangenen vrij in ruil voor soldaat Shalit, die voordien in de Gazastrook bijna vijfenhalf jaar lang door incommunicado werd vastgehouden ergens in een gat in de grond in de Gazastrook.

Hadar-Goldin

De 23-jarige 2de luitenant Hadar Goldin uit Kfar Saba, die op 1 augustus 2014 in Gaza werd gedood, wordt tot op heden nog steeds vermist.

door Brabosh.com

Advertenties