Op Jom Kippoer herdenkt Israël de Joodse slachtoffers van de Arabische oorlog van 1973 +video

Dag van Jom Kippoer 2014

“Het is onze plicht om op eender welk ogenblik de veiligheid te handhaven, geen valse hoop, noch ambities of dromen te koesteren. Wanneer we geconfronteerd worden met de ultieme test, kunnen we op niemand anders vertrouwen dan enkel op ons zelf.”
[Ehud Barak, Jom Kippoer, 26 september 2012]

Arabieren hebben de nare gewoonte om de Joden te pesten, te verwonden en zelfs te doden op hun specifieke Joodse hoogdagen. Dat was 41 jaar geleden eveneens het geval toen op Jom Kippoerdag 1973, die toen volgens de Joodse kalender viel op 6 oktober, Egypte en Syrië gezamenlijk een aanvalsoorlog openden tegen de Joodse staat met het doel om Israël van de kaart te vegen en de Joden in de Zee te drijven.

Die aanval kwam voor Israël als een volslagen verrassing dat even wankelde op haar grondvesten. Echter Israël herpkate zich snel, sloeg terug, veroverde de Golan Hoogtes op Syrië en de Sinaiwoestijn tot aan het Suezkanaal op Egypte.Egypte zal die grond pas terugkrijgen eind 1979 in ruil voor vrede en erkenning van het bestaansrecht van Israël. Syrië weigerde te onderhandelen en verloor aldus definitief de Golan. Voor wat hoort wat.

De Jom Kippoeroorlog was de grootste van alle Israëlisch-Arabische oorlogen in termen van de schaal van de betrokken strijdkrachten in kwestie en de gebruikte hoeveelheid artillerie. In totaal werden 2.569 soldaten van het IDF gedood, zowat 7.500 werden gewond en 301 andere soldaten werden door de vijand krijgsgevangen gemaakt en later teruggegeven aan Israël.

Die zoveelste Arabische oorlog tegen Israël ging de geschiedenisboekjes in als de Jom Kippoeroorlog [fotosessie], omdat die oorlog werd ingezet op de heiligste dag van de Joodse kalender Jom Kippoer [De Grote Verzoendag].

In Egypte zelf is het vandaag feest. Alhoewel de toenmalige president Nasser een zware nederlaag moest incasseren en er zelfs de Sinaï woestijn bij inschoot, wordt die dag in Egypte sindsdien als een overwinning gevierd op de Zionistische Entiteit [=Israël dus]. Telkens als de Arabieren een flink pak slaag krijgen van Israël vieren de Arabieren feest. Raar maar waar.

Die dag werd in Egypte zelfs tot een nationale feestdag [klik] uitgeroepen, compleet met toeters en bellen, militaire parades en gevechtsvliegtuigen die over vliegen. En omdat het een feestdag is en bovendien vandaag ook tegelijk het islamitische Offerfeest [Eid al-Adha] plaatsvindt, heeft Egypte haar grens met de Gazastrook ter hoogte van Rafah hermetisch afgesloten.

Daarmee werden in één klap 1,5 miljoen Gazanen van de buitenwereld afgesloten. Woensdag gaat de Egyptische poort weer open. Dat gebeurt wellicht uit schrik dat Hamas en zijn 40 rovers dat Egyptisch privéfeestje zouden kunnen verstoren. ’t Is maar dat u dat ook weet.

offerfeest02

Vandaag Offerfeest in Gaza. Als deze Palestijn straks zijn schaap heeft gekeeld, en nog geen zin heeft om ermee op te houden, kan hij nog altijd de grens overwippen naar Syrië en wat ‘oefenen’ aan de zijde van Islamitische Staat (IS/ISIS) kwestie om in vorm te blijven. “Toen hij tegen hen zei: ‘Laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” [oude Georgische spreuk]

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.