Israëlische leiders: ‘Wij blijven voor iedereen huizen bouwen in onze hoofdstad’

jeruzalem-kids2

Nadat eerder premier Benjamin Netanjahoe reageerde op de Amerikaanse kritiek op Israël’s bouwplannen in Oost-Jeruzalem, sloten andere Israëlische leiders zich volmondig bij deze kritiek aan.

Israël’s minister van Defensie, Moshe Ya’alon, verduidelijkte dat Israël zal doorgaan met bouwen in Jeruzalem, ondanks de internationale kritiek en dat de Joodse staat zich hiervoor bij niemand hoeft te verontschuldigen.

Minister Ya’alon maakte deze uitspraken op een ceremonie ter nagedachtenis van Israël’s gesneuvelde paratroopers, naar aanleiding van de internationale kritiek op Israël’s goedkeuring om nieuwe woningen te bouwen in de wijk Givat Hamatos in het zuiden van de stad voorbij de Groene Lijn.

Israëlisch minister van Defensie Moshe YaalonYa’alon zei dat door de jaren heen Israëlische paratroopers hebben gevochten op de Golan Hoogtes, in Judea and Samaria, in Gaza, in Libanon en in de Vallei van de Jordaan:

“Zij hebben Jeruzalem bevrijd, onze eeuwige eengemaakte hoofdstad, onze rechten op Jeruzalem die zelfs vandaag door velen in vraag wordt gesteld. Jeruzalem zal voor altijd de hoofdstad van Israël blijven, de hoofdstad van het Joodse Volk, de stad waar wij zullen doorgaan met bouwen en ontwikkelen zondar dat we daar voor ons zullen verontschuldigen.”

Ook Nir Barkat, sinds 3 december 2008 de burgemeester van Jeruzalem, reageerde bijzonder scherp op de Amerikaanse kritiek “dat Israël’s woningbouw in Oost-Jeruzalem de atmosfeer vergiftigt onder Palestijnen en gematigde moslimlanden”:

“Ik zeg dit klaar en duidelijk: bouwen in Jeruzalem is niet giftig en schadelijk – integendeel, het is essentieel, belangrijk en zal op volle kracht blijven doorgaan. Ik zal de woningbouw voor eender wie niet bevriezen in Israëls hoofdstad.

Discriminatie op grond van religie, ras of geslacht is illegaal in de Verenigde Staten en in elk ander beschaafd land; 2.600 appartementen in Givat HaMatos die wij reeds twee jaar geleden goedkeurden, kunnen meer jonge mensen uit alle sectoren en alle religies aanmoedigen om hier in Jeruzalem te komen wonen en hun toekomst opbouwen, waardoor de hoofdstad van Israël verder versterkt wordt. Wij zullen ons daarvoor niet verontschuldigen.”

Over de uniciteit van Jeruzalem sprak burgemeester Nir Barkat zich eerder kort en duidelijk uit:

“Jeruzalem is één en ondeelbaar. Laat de Palestijnen Ramallah maar ‘Jeruzalem’ of eender wat noemen. Het Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse Volk.”

barkat4Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat bezoekt Arabische leerlingen in een door Israël recent geopende basisschool in de Arabische wijk van Umm Tuba in oostelijk Jeruzalem, 13 december 2011 (foto: Kobi Gideon/FLASH90)

door Brabosh.com

3 gedachtes over “Israëlische leiders: ‘Wij blijven voor iedereen huizen bouwen in onze hoofdstad’

 1. Het blijft een bizarre zaak; de gojim die, na al die eeuwen moord en onderdrukking op het Joodse volk en na 47 jaar Joodse souvereiniteit in de hoofdstad van David, gekocht na een ongeprovoceerde Jordaanse aanval met het bloed van vele Israëlische soldaten.Toch blijven ze van uit Washington en Brussel zich moeien met het bouwen van huizen in de eigen hoofdstad en weigeren ze hun ambassades in die hoofdstad te situeren…Als je er ook maar even over nadenkt zie je dat dit een volkomen absurde actie is.

  Like

 2. Terechte en juiste conclusie getrokken sta volkomen achter uw woorden…… maar er ius nog iets
  waar eigenlijk niet genoeg commentaar op is door Christenen namelijk dat in de Thora en de aanvullende Bijbel = samen de vertolking van de visie van JHWH naar zijn schepping toe ….

  En G’D zegt naar de toekomst en die NU bezich is te voltrekken.. “dat HIJ zin volk terug zal brengen naar het land dat HIJ aan Abraham beloofd heeft….. dus Israël duit zijn +/- 16.000.000
  mensen !
  1) waar moeten die allemaal wonen ???
  2) en hoe zullen zij hun kost verdienen als men hun economie saboteert en hun land betwist ???

  Like

  1. @Ray
   De bijbel staat er inderdaad vol mee met verwijzingen naar het einde der dagen en de terugkeer der Joden naar het land van Israël. Sommige christelijke groepen zeggen dan dat omdat de Joden hun Messias Jezus hebben afgewezen niet zei bedoeld worden maar uitverkoren christenen.Zeg maar dat “echte christenen” het nieuwe uitverkoren volk zijn.
   Nog interessanter is dat de Koran zelf zegt dat de Joden in het laatste der dagen naar het land zullen komen.
   Hoofdstuk 17 ( “Zonen van Israël”) soera 105: ” En Wij (Allah) zeiden na hem tot de kinderen van Israël: “Blijft gij in het land en wanneer de laatste belofte komt zullen Wij u allen tezamen brengen.”
   Kortom daar iedere moslim zo hoog opgeeft van de onfeilbaarheid en heiligheid van de definitieve openbaring van Allah via de mooiste en fijnste mens die ooit heeft geleefd Mohammed strijdt iedere moslim die tegen de aanwezigheid van Joden in het Heilige Land is rechtstreeks tegen de wil van Allah! En maakt zichzelf tot een kufar!

   Over het huisvesten van nog eens tien miljoen Joden en de economie zou ik niet inzitten. In de beginjaren van de staat zijn op een bevolking van 600.000 Joodse Israeli’s zo’n 900.000 uit de Arabische en verdere moslim wereld gedeporteerde Joden opgenomen.

   Like

Reacties zijn gesloten.