Premier Netanjahoe op de Amerikaanse televisiezenders over Israël +video

bibi-hamasPremier Netanjahoe toont een foto aan de verslaggever waarop een Hamasmilitant is te zien die op het punt staat in het openbaar een andere Gazaanse Palestijn te executeren. “Dit is ISIS. Dit is Hamas,” voegde Netanjahoe eraan toe.

Op woensdag 1 oktober 2014, in een interview met de Amerikaanse televisiezender Univision, zei premier Netanjahoe dit erover:

“Ik heb niet gezegd dat Hamas en ISIS tweelingen zijn. Ik heb gezegd dat ze broeders zijn. Zij zijn takken, zoals ik in de Verenigde Naties heb gezegd, van dezelfde vergiftigde boom van de militante Islam.

Zij delen samen dezelfde fanatieke ideologie om eerst deze enclaves van de militante Islam in handen te krijgen en ze dan via terreur uit te breiden om uiteindelijk de wereld te overheersen. Thans delen ze ook dezelfde fanatieke methodes.”

Over de Amerikaanse kritiek op Israël’s aangekondigde bouwplannen in Oost-Jeruzalem voor zowel Joden als Arabieren zei  de premier op Univision:

“Joden kopen legaal eigendommen aan in Oost-Jeruzalem en Arabieren, Palestijnen dus, kopen legaal eigendommen aan in West-Jeruzalem. Zo gaat dat.

Als u tegen mij zou zeggen dat in een bepaalde stad in de Verenigde Staten of in Mexico, of ergens anders, Joden geen appartementen mogen kopen, zou er groot tumult ontstaan.

Weet je, er bestaat niet enkel de vrijheid van eigendom, maar tevens het recht van elk individu om te wonen waar ze dat willen, zolang ze het appartement legaal aankopen en niet onteigenen, niet overnemen, dat hier niet het geval is.

Dus ik wil gewoon dit beleid trachten te begrijpen. Het druist in tegen de Amerikaanse waarden, en het druist in tegen het gezond verstand.”

In een ander interview met journaliste Andrea Mitchell op MSNBC op woensdagavond voegde Netanjahoe hier nog aan toe “dat de kritiek op de bouwplannen bijzonder misplaatst is gezien het feit dat een belangrijk deel ervan voor de Arabieren is bestemd.”

PM Netanyahu Interviewed on Six International Media Networks
Opmerking: de eerste halve minuut is zonder klank

door Brabosh.com

Een gedachte over “Premier Netanjahoe op de Amerikaanse televisiezenders over Israël +video

Reacties zijn gesloten.