Netanjahoe aan Ban Ki-moon: ‘Stop met Israël disproportioneel te veroordelen’

UNusingIsraelasbait

JNS.org bericht dat de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe aan secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon op dinsdag jongsleden (30 sep.) vertelde dat Israël door de wereldorganisatie volgens een dubbele standaard wordt beoordeeld.

Toen de twee leiders elkaar ontmoetten in New York naar aanleiding van de 69ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA)  verklaarde Netanjahoe “dat het niet te rechtvaardigen valt dat de standaard die wordt toegepast op Israël verschilt van diegene die wordt toegepast op andere landen,” aldus de woordvoerder van het kantoor van de premier, verwijzend naar de dodentol in de Syrische burgeroorlog terwijl Israël – en niét Syrië – geregeld het voorwerp van kritiek is in de Verenigde Naties.

un-gunTerwijl Netanjahoe het gedrag van de Verenigde Naties jegens Israël “disproportioneel” noemde, zei hij dat in tegenstelling tot de Syrische President Bashar al-Assad, de Joodse staat geen directe aanvallen uitvoerde op burgers tijdens het recente conflict in Gaza. Israël “betreurt om het even welke schade die werd toegebracht aan onschuldige burgers,” zei de minister-president.

Een thema herhalend uit zijn toespraak tegenover de Algemene Vergadering van de V.N. (UNGA) eerder op maandag, vertelde Netanjahoe aan de secretaris-generaal dat Hamas in Gaza een dubbele oorlogsmisdaad heeft begaan door haar burgers te gebruiken als menselijk schild terwijl het tegelijkertijd raketten afvuurde op Israëlische burgers.

door Brabosh.com