Hamas recruteert onder Gazaanse jeugd met zicht op volgende confrontatie met Israël

hamaskinderenHier zijn ze weer, de kindsoldaten van Hamas

Zoals bekend werden de rangen van de Gazaanse terreurgroepen Hamas, Islamitische Jihad en het dozijn andere gelieerde islamistische groepen, tijdens het recente conflict door het IDF aardig uitgedund.

Van de 2100 Palestijnse slachtoffers (volgens Hamas) waren naar voorlopige schattingen 49 procent gewapende combattanten. De voorbije weken raken stilaan de namen bekend en het blijkt dat vele militanten die als “kinderen” werden opgegeven op de slachtofferlijst, simpelweg rasechte en volwassen Hamaskillers waren. Maar dat wisten wij al lang natuurlijk.

Omdat Hamas, Islamitische Jihad en Co reeds het volgende conflict met Israël voorbereiden, wordt er weer flink gerecruteerd onder de Gazaanse bevolking om de verloren manschappen te vervangen.

De voorbije dagen heeft Hamas folders laten uitdelen en overal aan de moskeeën in de belangrijkste steden van de Gazastrook posters laten aanbrengen waarin jonge mensen worden opgeroepen om dienst te nemen bij het een of andere “volksleger” ter voorbereiding van de volgende oorlog tegen de Joden en hun staat.

De Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, vertelde in een verklaring dat het de jongeren wil oefenen in het gebruik van “verscheidene lichte wapens en enkel zware wapens zoals mortieren, dat alles in de context van het zich voorbereiden op de verdediging van het Palestijnse volk in om het even welke confrontatie met Israël in de toekomst.”

Een bron binnen de Al-Qassam-Brigades vertelde aan het Anatolian News Agency dat de opleiding begon op zondag (28 september 2014) en beweerde dat duizenden jongeren zich bij het Volksleger hadden aangesloten.

Officieel ontkent Hamas steevast dit soort berichten en zegt dat deze opleiding voor de Gazaanse jeugd enkel bedoeld is “om de volgende generatie op te voeden en interesse bij te brengen en hen aldus wil verankeren in een cultuur van verzet,” [lees: Palestijnse cultuur van bloed en geweld en Jodenmoord.] 😦

hamasaap2

Mahmoud Abbas en zijn ‘vredevolle’ Gazaanse Aap

door Brabosh.com

4 gedachtes over “Hamas recruteert onder Gazaanse jeugd met zicht op volgende confrontatie met Israël

 1. Zij zijn dus de volgende oorlog al van plan. En dus ook de volgende en volgende en…………..
  Om hun kinderen en vrouwen te verdedigen, door hen op het dak van een ziekenhuis te plaatsen.
  Tja. Regeren is vooruitzien.
  Goede week.

  Like

 2. Wel Pieter, ik had daar al eerder op gereageerd (zie https://brabosh.com/2014/09/29/pqpct-ykb/):

  “Mijn echtgenote is sinds 29 augustus voor zes weken op vakantie naar haar vaderland Georgië en zal pas op 10 oktober weer terug in het land zijn. Totdan ben ik intussen al vier weken bezig om in ons appartement een grondige renovatie uit te voeren. Vandaar dat het wat minder (actuele) artikels regende op deze blog. Na het recente conflict en met de Joodse feestdagen er tussendoor, zal hopelijk niemand het verschil opgemerkt hebben. Vanaf 11 oktober a.s. draait deze blog weer op volle toeren. Bedankt voor uw belangstelling.”

  Soms kom ik een hele dag niet online en ja, dat kan ik ook geen reacties activeren. Maar de verbouwingen in mijn appartement zijn sinds gisteravond ten einde. Joepie!

  Gr,

  Brabosh.com

  Like

Reacties zijn gesloten.