Saoedi-Arabië en het OIC willen Israël voor het Internationaal Strafhof dagen

fight-isisVan de strijd tegen het islamitisch terrorisme is Israël de voorbije honderd jaren de beste ervaringsdeskundige op de hele planeet [cartoon : The Jerusalem Post].

Het grootste blok van islamitische landen blijft verder lobyen bij het Palestijnse leiderschap om hun imaginaire staat lid te maken van het Internationaal Strafhof [International Criminal Court/ICC] zodat het Israëlische politici en militairen voor het Hof kan dagen op beschuldiging van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide tijdens het recente 50-dagen durende conflict met Hamas in de Gazastrook.

“Toen hij tegen hen zei: ‘Laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.”
[oude Georgische spreuk]

In een uitgebreid interview met het persagentschap The Associated Press [AP] zei de secretaris-generaal van de 57-naties tellende Organization of Islamic Cooperation [OIC] Iyad Madani uit Saoedi-Arabië, dat zijn organisatie stevige steun verleent aan het plan van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit om een deadline op te leggen aan de Israëlische terugtrekking uit de Palestijnse gebieden.

iyad-medaniAanvankelijk wilde Abbas op zaterdag jl. dat plan indienen bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maar besloot op de valreep om dat maar uit te stellen.

In hetzelfde interview beschreef Madani de terreurorganisatie Islamitische Staat, die een groot deel van Syrië en Irak bezet houdt, als “crimineel” en zei dat hij dat hij de vernietiging van de groep steunt.

OIC-secretaris Iyad Madani zei op vrijdag jongstleden tijdens de ministeriële bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat Israël oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide heeft bedreven in de Gazastrook.

“Als OIC lobyen wij bij hem [Abbas] om het Verdrag van Rome te onderschrijven dat de deur voor hem opnet naar het lidmaatschap van het ICC en beschuldigingen neer te leggen tegen individuele politici en militairen in Israël die verantwoordelijk zijn voor al deze wreedheden meer bepaald recent in Gaza,” zei Madani.

Madani beschuldigde Israël van een “ontmenselijkende” behandeling van de Palestijnen gedurende tientallen jaren “en wij denken dat we hier een sterke zaak hebben om de huidige regering van Israël te kunnen klassificeren als een apartheidstaat.”

Maar de OIC-secretaris voegde eraan toe dat het streven naar vrede niet mag vergeten worden in de discussie van “hoe we elkaar kunnen straffen.” De strekking zou nu moeten worden “om de Israëli’s in het vredeskamp te loodsen” met de Verenigde Staten, de belangrijkste bondgenoot van Israël, maar als een “moderator” en geen betrokken partij bij het conflict, zei hij. “Ik denk dat je moet kiezen,” zei Madani. “Je bent of een moderator of een partij in een conflict,” zei hij.

saoudi3Sharia in Saoedi-Arabië. 24 juni 2011, openbare executie met het zwaard van een vrouw in een land waar ze mensenrechten niet eens kunnen uitspreken

Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Madani’s land Saoedi-Arabië, moet vrezen dat het zich ooit voor het ICC dient te verantwoorden. Nochtans heeft het land een lange lijst van misdaden tegen de menselijkheid, waar de sharia van kracht is, waar hoofden, handen en voeten afhakken als bestraffing al jaren tot de dagelijkse praktijk behoort en waar vrouwen totaal rechteloos zijn.

Te bedenken dat 15 van de 19 kapers die het World Trade Center in de as legden op bevel van Osama Bin Laden, eveneens een Saoedi-Arabier, aan dat feit geen enkel gevolg werd gegeven en de Amerikaanse frustratie zich achteraf enkel richtte tot Afghanistan en Irak, snapt meteen hoe de vork in de steel zit. Met Mekka en Medina in Saodi-Arabië als het centrum van de Islam en bovendien als één van de grootste olieleveranciers ter wereld aan de westerse landen, wanen de Saoedi’s zich duidelijk heer en meester van de planeet.


Obama als opper-dhimmie. De G20 Top in Londen, woensdag 1 april 2009. De Amerikaanse president Barack Obama demonstreert hier – met zijn rug naar de camera’s – zijn nieuwe aanpak van het Midden-Oosten. Zoals het een volleerde dhimmie betaamt: eerst diep buigen voor dictator islamist koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, de trouwste bondgenoot van de V.S. in het Midden-Oosten. De Franse president Nicholas Sarkozy staat lachend op de Amerikaanse dhimmie neer te kijken. In zijn verbeelding ziet hij het kopje van Obama al over de vloer rollen. Gelukkig had de Saoedische koning op dat ogenblik geen kromzwaard in zijn handen, want anders zou het één van de kortste carrières van een Amerikaanse president kunnen geweest zijn. Rechts achteraan (met roze das) dhimmie Number One of the World: Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties tekent altijd present wanneer islamistische leiders en hun dhimmies samen komen.

door Brabosh.com