Antwerpse politiechef erkent: verscheidene aanslagen van IS recent verijdeld

joods-antwerpen

De tijd van koffiekoeken uitdelen in Antwerpen als Joodse blijk van attentie aan politiemensen die Joodse instellingen bewaakten in onze koekestad na de aanslag van 24 mei te Brussel, lijkt wel definitief voorbij te zijn.

Met steeds meer Syriëstrijders die terugkeren van het koppensnellersfront van Islamitische Staat (IS/ISIS) in Syrië en Irak, wordt de dreiging van mogelijke aanslagen pijnlijk reeël. Zo zouden er reeds 90 zijn teruggekeerd.

Dat een en ander wel degelijk ernstig wordt genomen, blijkt uit alarmerende artikels in de Vlaamse kranten van dit weekeinde. Aan de vooravond van Rosh Hashana (het Joodse Nieuwjaar, het jaar 5775) wordt wel degelijk met het ergste scenario rekening gehouden en terecht!

Zo bloklettert de Vlaamse krant De Tijd heden zaterdag 20 september:

james-foley-beheadedHet federaal parket heeft de voorbije maanden verschillende aanslagen in ons land verijdeld. Die werden beraamd door ex-Syriëstrijders of sympathisanten van de terreurorganisatie IS (Islamitische Staat).

Het gerecht en de veiligheidsdiensten hebben de informatie bewust verzwegen om de bevolking niet ongerust te maken. Maar nu bevestigen verschillende bronnen dat het gaat om aanslagen ‘vergelijkbaar met de aanslag die de Franse Syriëstrijder Mehdi Nemmouche pleegde tegen het Joods Museum in Brussel’.

Het is dan ook belangrijk te melden dat de verdachten zijn aangehouden en nog altijd in de gevangenis zitten.

Op donderdag 18 september berichtte Joods Actueel over het veiligheidscongres dat de dag voordien plaatsvond tussen de top van de Antwerpse politie en zowat alle Joodse instellingen van de stad. Er werd ondermeer gesproken over eventuele “legerbescherming van Joodse doelen bij aanhoudende dreiging”.

Politiekorpschef Serge MuytersPolitiekorpschef Serge Muyters (plaatje rechts) op woensdag 17 september te Antwerpen:

“Ik moet u niet vertellen dat de dreiging reëel is. Vandaag  verscheen er nog een dreiging in de pers tegen jullie gemeenschap van een Vlaamse I.S.-strijder in het buitenland. Indien de dreiging gedurende lange tijd op het niveau 4 blijft, zoals het geval was na de aanslag in Brussel, dan zouden we het leger moeten kunnen inzetten.” [thans geldt het niveau 3, nvdr. JA]

Of het allemaal veel zal uithalen, mag Joost weten. De echt gevaarlijke mannen, komen overdag op een zaterdagmiddag en halen een kalashnikov boven, moorden, trekken na afloop beleefd de deur weer dicht, eisen niks op, zeggen niks, maken geen lawaai en verdwijnen voorgoed de mist in, even geruisloos als ze zijn opgedaagd. Tegen zo iemand is niks te beginnen. Heb je totaal geen verweer, kan je je ook niet tegen wapenen of tegen indekken.

Overigens waren twee van de vier slachtoffers tijdens de aanslag in het Joodse Museum niet-Joodse medewerkers, die “het gewaagd hadden” op te komen voor het bekend maken en ijveren voor het behoud van de Joodse identiteit. Wat mijzelves betreft, als fanatiek niet-Joodse pro-Israëlblogger: zolang de killer(s) aan mijn deur voorbij blijven gaan, kan ik het wel alleen af. Ik bewaak mezelf wel. Wie zou mij anders komen helpen? Mijn Joodse buren? Die hebben het veel te druk met zichzelf te bewaken.

Velen van hen houden niet eens van Israël en een groot deel erkent niet eens het bestaansrecht van de Joodse staat. Voor hen ben ik gewoon krapuul van de bovenste plank, ik, met mijn kaki-kleurig petje van het IDF (Israëlisch Leger/Tsahal). Ik heb met dat petje zonet nog een mug ‘uitgeschakeld’. Toegegeven: ik had er wel vijf pogingen voor nodig. Nog veel oefenen vrees ik. 😉

door Brabosh.com