Australië rolt in eigen land IS-netwerk op; België bezorgd om terugkerende Syriëstrijders

is-recruit2Recruteringskantoren van de terreurgroep Islamitische Staat (IS/ISIS) om nieuwe strijders te werven schieten overal als paddestoelen uit de grond. En voor wie de reis te ver is, mag het voor IS altijd in eigen land proberen. Oefening baart kunst, niewaar? 😦

Gisteren nam de wereldopinie verbaasd kennis van een anti-terreuroperatie die werd uitgevoerd in Australië tegen locale aanhangers van Islamitische Staat (IS/ISIS). In een persconferentie bracht de Australische premier Tony Abbott het onthutsende nieuws dat IS zijn aanhangers in Australië de opdracht had gegeven om ‘voorbeeld moorden’ te stellen, met inbegrip van willekeurige ontvoeringen en het uitvoeren van demonstratieve onthoofdingen op straat bij klaarlichte dag.

john-cantileZal de Britse journalist John Cantile de volgende zijn die mag kennismaken met het zwaard van IS?

“De aansporingen, heel directe aansporingen, kwamen van een Australiër die blijkbaar een vrij hoge functie heeft binnen het netwerk van Islamitische Staat (IS) en hier in ons land aanzette tot het uitvoeren van demonstratieve moorden.  Dus dit is niet enkel zomaar een vermoeden, dit was echt hun intentie en dat is waarom de politie- en veiligheidsdiensten besloten op te treden op de manier waarop ze dat gedaan hebben,vertelde Abbott aan de pers.

Op donderdag heeft de Australische politie 15 mensen gearresteerd in een grote contra-terreuroperatie, de grootste van die aard in de geschiedenis van Australië, waaraan werd deelgenomen door ca. 800 agenten van politie en de nationale veiligheid. Invallen vonden plaats niet enkel in de hoofdstad Sydney maar ook in Brisbane en Logan, vertelde Andrew Colvin, de adjunct hoofdcommisaris van de Federale Politie van Australië.

De Australische Openbare Omroep (ABC) schreef dat in documenten die werden aangetroffen tijdens de invallen werd onthuld dat in de plannen werd gesproken om een willekeurig iemand uit het publiek te nemen, hem de zwarte vlag van de Islamitische Staat (IS) te omhangen en openlijk voor de camera’s te onthoofden.

“Deze mensen, het spijt mij om dat te moeten zeggen, zij haten ons niet om wat wij doen, zij haten ons om wie we zijn en hoe wij leven. Dat is wat ons voor hen tot een doelwit maakt. Het is belangrijk dat onze politie- en veiligheidsdiensten hen een stap voor blijven en vanmorgen waren zij dat,” zei een duidelijk geschokte Abbott.

De veiligheidsdiensten in Australië schatten dat zo’n 60-tal van zijn staatsburgers vechten in Syrië en Irak aan de zijde van de Islamitische Staat (IS/ISIS) en het Al Nusra Front, dat gelieerd is met Al Qaeda. Nog eens 15 Australische participanten werden er gedood met inbegrip van twee jonge zelfmoordbommenleggers.

De regering gelooft dat zowat 100 Australiërs effectieve deze extremistische groeperingen steunen, strijders recruteren en zelfmoordterroristen klaarstomen evenals gelden en materiaal inzamelen.

‘Zelfs de Joden die in Antwerpen wonen, zijn niet veilig’
Ook België heeft al op een gruwelijke wijze mogen kennismaken met teruggekeerde Syriëstrijders en vreest terecht voor meer

shooter2Op 24 mei 2014  vermoordde Mehdi Nemmouche, die meer dan een jaar aan de zijde van Islamitische Staat (IS) in Syrië had gevochten, op zijn doorreis naar Frankrijk, en passant in Brussel vier mensen in het Joodse Museum van België te Brussel.

Twee bezoekers, toevallig een Israëlisch echtpaar, en twee niet-Joodse personeelsleden werden door de IS-strijder met enkele schoten koelbloedig afgemaakt.

Volgens het cijfermateriaal van arabist Pieter Van Ostaeyen die hij op zijn website publiceerde, telde hij voor de maand augustus 385 Belgen die in Syrië of Irak vechten. 34 Belgen werden gedood en 27 keerden inmiddels weer naar ons land. Dat laatste getal ligt lager dan de officiële schatting, die het aantal teruggekeerden volgens hem op 70 begroot.

In een interview met het weekblad Knack getuigt een jonge Antwerpenaar die naar Syrië trok om er aan de zijde van IS te gaan strijden. “Bart De Wever is terecht bang voor terreuraanslagen in Antwerpen”, zegt hij. “De kans is groot. Omdat actie reactie uitlokt.” Bart De Wever is het boegbeeld van de Vlaamse nationalistische partij N-VA en is tevens burgemeester van de Stad Antwerpen.

Het interview in Knack werd afgenomen door Montasser AIDe’emeh, die zich voor een doctoraat aan de Universiteit Antwerpen verdiept in de drijfveren van de Syriëstrijders. De jongen met wie hij sprak bevindt zich in de Syrische stad Raqqa, van waaruit hij meevecht met IS om een kalifaat in de regio uit te bouwen.

“Vanuit Syrië en Irak zullen de IS-strijders de hele regio veroveren,” vertelde de geinterviewde Syriëstrijder aan Knackmagazine, met als doel: Jeruzalem bevrijden. “Als we klaar zijn met Irak en Syrië komt Libanon aan de beurt”, voegde hij eraan toe.

“Dan Jordanië, en ten slotte Palestina. Als we de grenzen van Palestina bereiken, zullen we de Palestijnen daar oproepen om tijdelijk weg te vluchten, want dan komt er een zware oorlog tussen de IS en Israël. We zullen ze platbombarderen: alle soldaten in Israël gaan eraan. Israëli’s die de Israëlische regering niet steunen, moeten het daar maar afbollen. Zelfs de Joden die in Antwerpen wonen, zijn niet veilig.”

Hij beweert er ook andere Belgen te kennen, zoals de 20-jarige Brian De Mulder (plaatje rechts) en Abu Hanifa (kopstuk van Sharia4Belgium). In Syrië trad Brian onlangs in het huwelijk met een Nederlands minderjarig meisje. Ook zij verliet haar thuisland om in Syrië te gaan strijden tegen het regime van Assad.

Brian De MulderNa zijn bekering tot de Islam, vecht Brian De Mulder al bijna 16 maanden aan de zijde van Islamitische Staat in Irak en Groot-Syrië (ISIS)

Het Laatste Nieuws berichtte dat Brian in januari van dit jaar door een Antwerpse rechter bij verstek werd veroordeeld tot achttien maanden cel en 6.000 euro boete voor het verhandelen van cocaïne. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

In december 2013 plaatste Brian een filmpje op YouTube waar hij vanuit Aleppo dreigde met een aanslag in België. Terugkeren zit er dus voorlopig niet in voor hem, tenzij dan voor lange tijd recht achter de tralies in een Belgische cel.

door Brabosh.com

3 gedachtes over “Australië rolt in eigen land IS-netwerk op; België bezorgd om terugkerende Syriëstrijders

 1. Dat Europa niet veilig is dat is een ding wat zeker is. Men leeft nog in een totale droomwereld. Nergens bewaking, niet bij bioskopen, theaters, shopping malls, trams, treinen, ziekenhuizen, openbare gebouwen etc.etc.. Het is dus niet de vraag of, maar wannéér de bom gaat barsten, want deze Islam barbaren schrikken nergens voor terug. Het leven van anderen heeft voor hen geen enkele waarde en hun eigen mislukking in het leven compenseren ze door deze vorm van terreur & barbarisme, dat hen het eindelijk gevoel van macht geeft waar ze zo naar hunkeren.

  Like

 2. Vandaag heb ik inlichtingen ontvangen omtrent de aantallen Terroristen welke strijden in Irak en Sirie,om een Kalifaat ,wereldomvattende(Islamitische staat ,ISIS) in te richtten.
  De grote aantallen van nu in Totaal 26297 strijders ,worden voornamelijk geleverd door opgerichte,, Cellen,, Nu overal opgericht bij en vanuit Moskeen gefinancierd. De terroristen komen voornamelijk uit Irak(deel Soenitische bevolking) nog niet mee gerekend.
  Van de eerste totaal aantal strijders 26297 komen uit Saoudi Arabie,2500,Jordanie,1500 Tunesie 3000,Marroko1500,Libanon 900 Engeland,500,Duitsland 400,Turkije 400,Pakistan 330,Belgie 300,Nederland 150,Frankrijk 600, Spanje 100,Zweden 100 Albanie 140,Kosovo 120,Kazakstan 150,Palestina 120,Egypte 360,Libie 600,Jemen 110 enz, enz.
  Eindelijk ,Eindelijk wordt de wereld wakker geschut en is de focus nu op Tereur organisaties ingesteld. Issis ,Hamas, Hezbolla, enz streven dezelfde doelen na en staat nu gelukkig niet Israele er niet meer alleen voor om dat kwaad uit te roeien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.