Hamas bereidt achter de schermen nieuwe terreurgolf voor tegen Israël

hamastunnel03Plaatje op de website van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, van donderdag 18 september 2014. De boodschap die Hamas wil geven aan Israël met het plaatsen van dit beeld op zijn website, laat niets aan duidelijkheid over: ongeacht wat de wereld, de media en de politieke kaste zegt en schrijft, wij van Hamas bouwen intussen ons tunnelnetwerk weer op zodat we dra de strijd kunnen hervatten tegen Israël. [bron]

Een bericht dat gisteren verscheen op de nieuwssite van het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency, onder de titel ‘Hamas fighter dies in Gaza tunnel accident‘, is een zoveelste indicatie dat Hamas allesbehalve bereid is om de strijdbijl tegen Israël te begraven. Integendeel.

Zowel Hamas als Islamitische Jihad en andere Gazaanse terreurgroepen werken – sinds het staakt-het-vuren bestand inging op 26 augustus 2014 – hard door aan het herstel van hun infrastructuur met inbegrip van het tunnelnetwerk.

Ma’an News op 18.09.2014

“De militaire vleugel van Hamas zei dat één van hun leden donderdagavond is gestorven tijdens een ‘accident’ in een tunnel onder de Gazastrook. De Al-Qassam Brigades zeiden in een verklaring van donderdag dat Ahmad Riyadh al-Haddad, 21 jaar oud afkomstig uit Tel al-Islam in Gaza Stad, stiref in een ‘tunnel van de weerstand’, zonder verdere informatie te verstrekken.

Een van Israëls doelstellingen in zijn meer dan 50-dagen durende aanval tijdens juli en augustus, waarbij meer dan 2,150 Palestijnen gedood werden [cijfers van Hamas] was om alle tunnels te vernietigen die worden geëxploiteerd door Hamas in de Gazastrook, in het bijzonder diegenen die het Israëlische grondgebied binnenkomen.

Hoewel Israëlische militaire ambtenaren, net voor ze zich terugtrokken na hun invasie van de oostelijke Gazastrook, zeiden dat ze deze missie hadden volbracht, suggereert het nieuws van de dood van de combattant dat Hamas blijft doorgaan met het instandhouden van een tunnelnetwerk.

Hamas heeft gezegd dat de tunnels naar Israël worden gebruikt tegen militaire doelen in de buurt van de grens en lanceerde tijdens het conflict een aantal van dergelijke aanvallen. Israël beweert echter dat de tunnels zijn bedoeld om te worden gebruikt tegen burgerdoelen, ondanks het feit dat Hamas dat niet heeft gedaan en heeft gezegd dat het absoluut niet van plan is dat te doen.”

Tot zover wat de Palestijnse media schrijven, voor wat dat waard is. In werkelijkheid is de enige reden waarom Hamas, de Islamitische Jihad en andere gelieerde terreurgroepen in Gaza het bestand accepteerden is om zichzelf een herstelperiode te gunnen na de zware klappen die hen door het IDF werden toegebracht en zich voor te bereiden op de volgende ronde gevechten.

Dat die voorbereidingen voor de hervatting van de gewapende strijd in volle gang zijn bewijzen ondermeer deze videobeelden die werden gemaakt door een cameraploeg van Al Jazeera en op 4 september jl. online werden gebracht, waarin te zien is hoe militanten van de Islamitische Jihad (PIJ) nieuwe tunnels graven en betonneren en tegelijk hun nieuwste wapenmateriaal demonstreren waaronder ook de Kornet-E anti-tank missile.

Terwijl bovengronds alles in puin ligt, wordt het cement dat door buitenlandse hulporganisaties uit westerse landen wordt geleverd bestemd voor de heropbouw van huizen, scholen en infrastructuur van Gaza, door de terreurgroepen opnieuw aangewend om ondergronds tunnels te bouwen.

Screenshot van 18.09 van de Qassamwebsite met overlijdensbericht van de Brigadist:
qassam-websiteB

door Brabosh.com

Een gedachte over “Hamas bereidt achter de schermen nieuwe terreurgolf voor tegen Israël

  1. Israel zal nu eens moeten toeslaan met atoomgranaten om de Satanisten te definitief het licht uit de ogen te laten slaan.

    Like

Reacties zijn gesloten.