Hamas executeert officier van de Palestijnse Autoriteit voor collaboratie met Israël +video

executies-hamas

Hamas heeft op maandag een Palestijnse officier geëxecuteerd op beschuldiging van vermeende spionage voor Israël. De website van Hamas berichtte: “De 59-jarige officier, die werkte voor het veiligheidsapparaat van de Palestijnse Autoriteit, werd geëxecuteerd door de veiligheidsagentschappen die behoren tot de verzetsfacties.”

Volgens de website zou de officier in kwestie 23 jaar lang gespioneerd hebben voor Israël maar vertelde er niet bij wanneer de man werd terechtgesteld. De Palestijnse Autoriteit gaf geen commentaar op de executie.

“Hamas [in Gaza] moet onmiddellijk stoppen met het standrechtelijk executeren van ‘informanten’ door een vuurpeloton.”
[Amnesty International, 22 augustus 2014 – bron]

Vorige maand executeerde Hamas 18 mensen in Gaza voor spionage voor Israël. In de laatste week van juli berichtten Palestijnse bronnen dat meer dan 30 Gazanen voor vermeende collaboratie met Israël werden geëxecuteerd door Hamas, waarvan het merendeel in het Shejaiya district in het oostelijk deel van Gazastad. In die wijk had Hamas een ondertunneld terroristenbolwerk gebouwd dat compleet vernietigd werd door het IDF in de eerste week van het grondoffensief tijdens Operation Protective Edge.

Hamas heeft vele van dergelijke executies uitgevoerd sinds de gewelddadige machtsovername van Gaza in het voorjaar van 2007. Volgens de Palestijnse wet wordt collaboratie met Israël bestraft met de doodstraf. Echter alle doodstraffen moet eerst bekrachtigd worden door president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas vooraleer ze worden uitgevoerd maarAbbas had reeds voordien in 2005 een moratorium afgekondigd op doodstraffen. Vorige maand veroordeelde de PA dan ook Hamas voor het ‘illegaal’ toepassen van de doodstraf.

“Wat we hier zien met Hamas is een ander voorbeeld van Islamistisch extremisme dat een onoplosbare wrok koestert. Hamas is zoals ISIS, zoals al-Qaeda, zoals Hezbollah, zoals Boko Haram.”
[Premier Netanjahoe tegen VN-chef Ban Ki-moon in Jeruzalem, 22 juli 2014]

Ook op maandag jl. veroordeelde de Palestijnse Autoriteit tevens de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS/ISIS) voor het “vuile terrorisme” en nam de gelegenheid te baat om uit te halen naar Israël. In een verklaring veroordeelde de PA alle vormen van terreur door groepen of landen in het bijzonder Islamitische Staat (IS) voor het afslachten van journalisten en onschuldigen. In één adem las de verklaring dat er nog andere namen bestaan voor terrorisme zoals “bezetting, nederzettingen, acties van kolonisten zoals diegenen die de Palestijnse tiener Mohammed Khdeir levend verbrandden“, zonder verder Israël bij naam te noemen.

Tawfiq TirawiEen andere Fatahleider van Mahmoud Abbas’ factie haalde eveneens uit naar Hamas en vergeleek hun methodes van het executeren en brutaliseren zoals het door de knieën schieten van Al Fatahleden en andere van zijn politieke opponenten in de Gazastrook met de gruwelijke executies die door ISD (Islamitische Staat) worden uitgevoerd.

In de videobeelden hieronder geeft Tawfiq Tirawi een flinke sneer naar het zogenaamde eenheidsakkoord van zijn politieke factie Al Fatah met Hamas in de Gazastrook. Fatahleider Tirawi is sinds begin augustus 2009 lid van het Centraal Comité van Al Fatah en de voormalige chef van de Algemene Inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit.

Op 2 september 2014 in een interview op Al-Awda TV, een zendstation in de Palestijnse Autoriteit, vertelt Tawfiq dat hij geen verschil ziet tussen de willekeurige executies van Hamas in Gaza en de onthoofdingen die worden uitgevoerd door Islamitische Staat (IS/ISIS) in Syrië/Irak.

Tirawi: No Difference between Hamas Executions and ISIS Beheadings

Voor het overige is er weinig verschil in retoriek van deze bekende Fatahleider en wat zijn Palestijnse collega’s in de Gazastrook vertellen. Op zijn facebookpagina op 6 mei 2014 riep hij op tot de éénstaatoplossing en Israël te vervangen door een moslimstaat. En op 5 augustus 2014, nog in volle Gazacrisis tijdens Operation Protective Edge, riep Tawfiq Tirawi via zijn facebookpagina de Palestijnen op om Israël te vernietigen “van de rivier tot aan de zee!”:

“O our free people of resolve and sacrifice in Gaza, you are more honored than us all… We remain committed to the promise: freedom, independence, and driving out the occupier from the entire pure land, from the [Jordan] River to the [Mediterranean] Sea. Long live free Gaza! Your brother, Tawfiq Tirawi.”

door Brabosh.com