Brigitte Gabriel in de VN: Israël, het enige lichtpunt in het donkerste gebied v/d wereld +video


Brigitte Gabriel keynote speaker at United Nations

Op maandag 8 september 2014 stak de Amerikaans-Libanese Brigitte Gabriel een vurig pleidooi af ten gunste van de Joodse staat Israël in het halfrond van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Met als thema “Global Anti-Semitism: A Threat to International Peace and Security” noemde zij het verschijnsel Islamitische Staat (IS/ISIS) in Irak/Syrië, dat thans aan de poorten van Israël is opgedoken, de “kanker van het islamofascisme die haar ideologie put uit de Koran.

Over Israël dat temidden van al de chaos, bloed en geweld in het Midden-Oosten nog steeds het hoofd boven water houdt, zei ze: “Israel, the Jewish state, the only democracy in the Middle East, continues to shine as a beacon of light in the darkest region of the world.”

Voor wie deze merkwaardige vrouw Brigitte Gabriel (°1964), stichter ACT! for America & American Congress for Truth, nog niet kent is deze video beslist een openbaring. Van oorsprong een Libanese christen, emigreerde zij in 1989 naar de Verenigde Staten. Sinds een jaar of acht negen reist zij van de ene staat naar de andere om voordrachten te geven om te wijzen op de gevaren voor de radicale islam die de voorbije jaren enorm veel aanhang heeft gevonden in de VS en in Europa. Ze is een begaafd spreker en schuwt geen harde taal.

Gabriel nam deel aan een serie lezingen, georganiseerd door de Joodse gemeenschap van de Duke University teneinde tegenmateriaal te leveren na de vierde Palestijnse Solidariteit Beweging studenten conferentie, die daar was gehouden in oktober 2004. Ze ergerde veel mensen, toen ze Arabieren omschreef als “barbaren” en Duke’s Freeman Center for Jewish Life bood daar later hun excuses voor aan.

Gabriel heeft een boek geschreven met de titel Because They Hate: A Survivor of Islamic Terror Warns America. In dit boek reageert ze op het incident op de Duke University:

“Toen ik in 2004 een toespraak hield op de Duke University veroordeelde ik plegers van zelfmoordaanslagen en de cultuur die hen daartoe brengt, door te zeggen: Het verschil tussen de Arabische wereld en Israël is een verschil in waarden en karakter. Het is barbarij contra beschaving. Het is dictatuur contra democratie. Het is slecht versus goed.

Ik werd bekritiseerd en afgekeurd. Duke’s Freeman Center for Jewish Life excuseerde zich voor mijn commentaar op dezelfde Arabieren die het doden van onschuldige burgers steunen en waren niet van plan om terrorisme te veroordelen.”

door Brabosh.com

Een gedachte over “Brigitte Gabriel in de VN: Israël, het enige lichtpunt in het donkerste gebied v/d wereld +video

  1. Het is geweldig om haar te beluisteren, neemt geen blad voor de mond! Met recht een verdedigster en voorvechtster van Israël en de zuivere normen en waarden

    Like

Reacties zijn gesloten.