Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden

cute-kids

De partijdige pro-Palestijnse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft gisteren donderdag Israël beschuldigd van het bedrijven van oorlogsmisdaden door het aanvallen van drie door de Verenigde Naties (via de UNRWA) beheerde scholen in de Gazastrook. Hierbij zouden naar schatting meer dan 45 Palestijnen zijn gedood.

hrw3De in New York-gebaseerde organisatie heeft een lijvig rapport opgesteld met als titel ‘Israel: In-Depth Look at Gaza School Attacks’ waarin de aanvallen van het Israëlische leger werden gedocumenteerd tijdens het 50 dagen durende verdedigingoffensief OPE (Operation Protective Edge) tegen Hamas in juli en augustus jl.

Tijdens aanvallen op de UNRWA scholen van de VN in Beit Hanoun en Jabaliya werden respectievelijk 13 en 20 burgers gedood en “leek geen doelwit of militair objectief te dienen of werden willekeurig uitgevoerd,” schreef het rapport.

Bij een derde aanval op een UNRWA school in Rafah werden 12 Palestijnen gedood en die aanval werd afgedaan als “ongewettigd disproportioneel.” Onder die 45 doden zouden zich 17 kinderen bevinden.

Human Rights Watch laat hier bewust wel een belangrijk deel van de informatie achterwege of ontkent gewoon de feiten. Zoals bekend waren tijdens Israël’s OPE (Operation Protective Edge) de UNRWA scholen in Gaza ingevolge de jaarlijkse vakantie  gesloten en werden ingezet om dakloze Palestijnen op te vangen.

Zowat 100.000 Gazanen, die op de vlucht waren voor het oorlogsgeweld, schuilden in de 69 scholen van de UNRWA. Maar niet enkel dat, ze werden tevens aangewend als opslagplaatsen voor het oorlogstuig voor Hamas en Co.

Zo werd op woensdag 16 juli in een UNRWA school een opslagplaats ontdekt met 20 qassamraketten. Deze nevenorganisatie van de Verenigde Naties was zo vriendelijk om de raketten en mortiergranaten korte tijd later “terug te geven aan de rechtmatige eigenaars“, dwz de Hamas autoriteiten in Gaza [PLOINK!] Enkele dagen later, dinsdag 22 juli, werd in een andere UNRWA school andermaal een opslagplaats met raketten ontdekt.

Chris GunnessEen week later, 29 juli 2014 werden in een derde UNRWA school een raketopslagplaats ontdekt. De ontdekking werd door een inspecteur van de UNRWA zèlf gedaan.

Deze keer vond ook Chris Gunness (plaatje rechts), de woordvoerder van UNRWA in Gaza, het te gortig worden.

Hij veroordeelde de opslag en excuseerde zich met te zeggen dat de munitie experten de faciliteit in Gaza nog niet hadden bereikt:

“Wij veroordelen de groep of groepen die burgers in gevaar brengen door munitie op te slaan in onze scholen. Dit is een andere flagrante schending van de neutraliteit van onze instellingen. Wij roepen al de betrokken partijnen op om de geweldloosheid van eigendommen van de Verenigde Naties te respecteren.” 

De ontdekking van de rakettenopslagplaatsen in de UNRWA scholen was een zoveelste blaam voor de Verenigde Naties die door haar partijdige rol in het Palestijns/Israëlische conflict enkel olie op het vuur gooit van de Palestijnse terreur. Het is tegelijk een bevestiging dat Hamas en Co totaal lak heeft aan het internationale recht en Conventies van Genève door burgerlijke instellingen, scholen moskeeën en zelfs gebouwen van de UNRWA te gebruiken als menselijk schild.

 door Brabosh.com

unrwa-fools2

 

2 gedachtes over “Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden

  1. Voor Israelbashers koren op de molen, dit ook op de NL media (nota bene als eerste in radiojournaals) verspreide bericht. Daar trapt dus 98 procent van de bevolking weer in, gesteund door politiek-‘correcte’ dominees, ultrakatholieke pastores en schijnheilige politici. Ik word er zo moe van…

    Like

Reacties zijn gesloten.