Joods Museum te Brussel waar aanslag plaatsvond opent opnieuw de deuren

joods-museum2

Het in Brussel gevestigde Joods Museum van België, waar op zaterdag 24 mei 2014 de terrorist van Islamitische Staat (IS/ISIS) Mehdi Nemmouche koelbloedig vier mensen executeerde, opent bijna vier maanden na de aanslag op zondag 14 september aanstaande opnieuw de deuren.

Norbert CigeDe opening zal streng beveiligd worden en zal een boodschap van verzet zijn tegen de ‘beesten’, zeiden ambtenaren van het museum.

“Wij moeten geen vrij spel geven aan die – ik durf te zeggen – bastaarden,” zei secretaris-generaal van het museum Norbert Cige (plaatje rechts). “Wij doen verder met ons opvoedend werk. In deze wereld van de barbaren is dat noodzakelijk.”

Twee tentoonstellingen werden opgeschort omwille van de aanslag en een nieuwe tentoonstelling zal geopend worden op 13 november aanstaande. Tevens bestaan er plannen om een deel van het museum af te breken en te herbouwen. “Wij willen, absoluut vastberaden, onze plaats heroveren in de culturele arena van Brussel,” zei Philippe Blondin, de voorzitter van het museum.

Zoals bekend (of niet bekend) is het getroffen Joods Museum van België te Brussel een privé initiatief van niet-Joden, vandaar ook dat het museum op de zaterdag (de heilige Joodse sabbat) geopend was toen de aanslag plaatsvond.

Hiermee gaf de dader aan dat alles dat het etiket ‘Joods’ of ‘Israël’ draagt en om het even wie of welke organisatie die banden onderhoudt met Joden of Israël; net zoals de Joden een legitiem doelwit vormt voor Jihadisten en antisemieten in het algemeen.

De aanslag
Op zaterdagnamiddag voerde IS-strijder Mehdi Nemmouche zijn aanslag uit. In de inkomhal van het museum executeerde hij met een pistool het Israëlisch echtpaar Mira en Emmanuel Riva dat daar toevallig aanwezig was zonder dat de dader wist wie zij waren.

Mehdi Nemmouche

Daarop haalde hij een kalashnikov AK-47 uit zijn tas en trok naar binnen trok waar hij twee niet-Joodse medewerkers van het museum vermoordde.

De  66-jarige Française Dominique Sabrier en de student Alexandre Strens van Belgische nationaliteit maakten geen schijn van kans. De hele aanslag werd in minder dan een minuut uitgevoerd.

Mehdi Nemmouche werd een week na de dodelijke schietpartij opgepakt in Marseille. Sindsdien zat hij vast in Frankrijk. In juli werd hij door Frankrijk aan België uitgeleverd en opgesloten in de gevangenis van Brugge.

Nemmouche zou als bewaker van westerse gijzelaars, blijk gegeven hebben van grote brutaliteit en ernstige feiten gepleegd hebben zoals het martelen van verschillende gevangenen. Bovendien blijkt dat Nemmouche een van de gijzelnemers was van de Amerikaanse journalist James Foley, die op 20 augustus onthoofd werd.

mehdi-nemmouche3Twee plaatjes van de uit Syrië teruggekeerde ISIS-strijder Mehdi Nemmouche (°1985), afkomstig uit de Franse grootstad Roubaix. Links uit 2007 op 22-jarige leeftijd toen hij nog bij zijn grootmoeder in Tourcoing woonde en rechts in 2011 toen hij voor illegaal wapenbezit werd overgebracht naar de gevangenis in Toulon.

Na zijn vrijlating in december 2012 vertrok hij voor een jaar naar Syrië om aan de zijde van de rebellen, meer bepaald IS, te vechten tegen het regime van Assad. In april ’14 keerde hij terug naar Europa en plande een reeks Jihadaanslagen waarvan die tegen het museum in Brussel de eerste was. [bron]

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.