Islamitische Jihad graaft nieuwe tunnels voor de volgende veldslag tegen Israël +video

tunnels-next

Twee weken geleden, op dinsdag 26 augustus 2014 kort na 19 uur (Israëlische tijd) is na 50 dagen van hevige strijd tussen de Gazaanse terreurgroepen en Israël een nieuw staakt-het-vuren ingegaan dat tot dusverre standhoudt. Ondanks vele kritiek besloten premier Benjamin Netanjahoe en zijn minister van Defensie Moshe Yaalon dat het genoeg was geweest.

De enige reden waarom Hamas, de Islamitische Jihad en andere gelieerde terreurgroepen in Gaza het bestand accepteerden is om zichzelf een herstelperiode te gunnen na de zware klappen die hen door het IDF werden toegebracht en zich voor te bereiden op de volgende ronde gevechten.

tunnels-next2

Islamitische Jihad demonstreert hier de 9M133 Kornet-E lange-afstands anti-tank missile van Russische makelij en geleverd door Iran aan Gaza

Dat die voorbereidingen voor de hervatting van de gewapende strijd in volle gang zijn bewijzen ondermeer deze videobeelden die werden gemaakt door een cameraploeg van Al Jazeera waarin te zien is hoe militanten van de Islamitische Jihad (PIJ) nieuwe tunnels graven en betonneren en tegelijk hun nieuwste wapenmateriaal demonstreren waaronder ook de Kornet-E anti-tank missile.

Al Jazeera is een satellietzender die uitzendt vanuit Qatar, waar ook Hamasleider Khaled Meshaal zijn hoofdkwartier heeft. Qatar is, samen met Turkije en Iran, de belangrijkste sponsor en wapenleverancier  van de Gazaanse terreur tegen Israël.

Terwijl bovengronds alles in puin ligt, wordt het cement dat door buitenlandse hulporganisaties uit westerse landen wordt geleverd bestemd voor de heropbouw van huizen, scholen en infrastructuur van Gaza, door de terreurgroepen opnieuw aangewend om ondergronds tunnels te bouwen.

De videobeelden werden opgevist door Memri.org en van Engelstalige ondertitels voorzien en op 4 september 2014 online gebracht. De volledige videodocumentaire is hier te bekijken.

tunnels-next3Het feit dat enkel journalisten van Al Jazeera toegang krijgen tot de terreurgroepen en als enige hun activiteiten mogen filmen, zegt genoeg over de nauwe banden tussen het rijke oliestaatje Qatar met de Palestijnse terreurorganisaties in Gaza zoals Hamas, Islamitische Jihad e.a.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.