Palestijnse Autoriteit: Hamas schoot Al Fatahleden in de benen tijdens Gaza oorlog +video

hamasfath

Volgens het staakt-het-vuren akkoord van 26 augustus jongstleden, waarmee een einde kwam aan het jongste Israëlisch verdedigingsoffenief Operation Protective Edge, zouden de Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit van president Mahmoud Abbas de orde moeten gaan handhaven in de Gazastrook.

Zo zouden zij in de nabije toekomst ondermeer de grensovergangen naar Israël in Kerem Shalom en Erez moeten bewaken alsmede de grensovergang ter hoogte van Rafah die van Gaza naar Egypte leidt. Tenminste als Hamas bereidt wordt gevonden die controle over te geven aan Mahmoud Abbas.

Echter, met de Palestijnse eenheidsvorming tussen enerzijds Al Fatah, de politieke factie van Mahmoud Abbas en anderzijds Hamas, geleid vanuit Qatar door Khaled Meshaal, blijft het nog regelmatig vierkant draaien.

al-aqsa_martyrs2Niettegenstaande het feit dat de gewapende facties van Al Fatah, o.a. de Al Aqsa Martelaren Brigades, deelnamen aan de recente strijd tegen Israël [zie hier, hier en hier], waarvan het bestaan door Abbas nog onlangs werd ontkend, tenminste toch tegenover het Westen [..]

Onlangs raakte bekend dat Hamas tijdens Operation Protective Edge dozijnen activisten van Abbas’ Al Fatah in de Strook arresteerde en onder huisarrest plaatste.

Daarnaast werden verscheidenen van hen in de benen geschoten voor het niet binnen blijven tijdens de gevechten. Dat werd toen bekend gemaakt door de leiding van Al Fatah.

Woordvoerder van de Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit op de Westbank, Adnan Al-Damiri verklaarde op 19 augustus 2014 in een interview op Wattan TV (een Palestijnse onafhankelijke televisiezender) hierover het volgende:

“Met betrekking tot onze broeders van Al Fatah die onder huisarrest werden geplaatst tijdens de gevechten en agressie [in de Gaza-strook], werden sommigen van hen gewond en opgenomen in het ziekenhuis op de West Bank en weigerden te spreken omdat ze willen terugkeren naar hun huizen. Hun benen werden verwond door Hamas. Ja. Ze schonden hun huisarrest en werden daarom in de benen geschoten.”

PA: Hamas shot Fatah members in the legs during Gaza war

door Brabosh.com

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit: Hamas schoot Al Fatahleden in de benen tijdens Gaza oorlog +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.