Jeruzalem keurt bouwplan goed van 2200 gezinswoningen voor… Arabieren

arab-area2Israël bouwt op een terrein van 1500 dunams (150 hectaren) 2200 nieuwe huizen voor Arabieren in de wijk Arav al-Swahara (plaatje hierboven) in Oost-Jeruzalem voorbij de Groene Lijn.

Na verscheidene jaren van gekibbel tussen de burgemeester en rechts conservatieve gemeenteraadsleden, heeft op woensdag jl. het Comité van Jeruzalem voor Locale Bouw & Planning het licht op groen gezet voor de bouw van 2.200 nieuwe woningen in de Arabische wijk van Arav al-Swahara in Oost-Jeruzalem

“De planning van buurten in Oost-Jeruzalem door de gemeente Jeruzalem is een duidelijke uiting van Israëls soevereiniteit over elk deel van de stad en de uniforme sterkte van Jeruzalem,’ zei burgemeester Nir Barkat. Hij waarschuwde dat een gebrek aan gemeentelijke planning de deur opent naar illegale bouw “en de overname van grote gebieden, samen met schade aan het milieu en de Israëlische soevereiniteit over een verenigd Jeruzalem.”

Ongetwijfeld verwijst de burgemeester naar de toenemende plaag van illegale woningbouw in het eengemaakte Jeruzalem door PA-Arabieren met alle gevolgen van dien. Regelmatig komt Jeruzalem in het nieuws wanneer Arabische woningen die zonder bouwplan en zonder bouwvergunning achteraf gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw.

Arabische inwoners van Jeruzalem beschuldigen vaak het gemeentebestuur van het niet goedkeuren van bouwplannen in hun buurten terwijl het actief de Joodse huisvesting in het oosten van de stad bevordert waardoor veel Arabieren hun toevlucht nemen tot illegale bouw. Honderden illegaal gebouwde Arabische huizen in Oost-Jeruzalem werden de afgelopen tien jaren gesloopt volgens cijfers die werden samengesteld door Israëlische NGO’s.

Jeruzalem2011bJeruzalem telt thans ca. 800.000 inwoners en zal tijdens het volgende decennium wellicht het miljoen bereiken. Ongeveer 35 procent van de bevolking van Jeruzalem is Arabisch waarvan 33 procent moslim en 2 procent christenen zijn.

Steeds meer Arabieren van de oostelijke wijken trekken naar de westelijke. Van de Joodse bevolking die 65 procent uitmaken, zijn 22 procent ultra-orthodoxe Joden en 43 procent Zionisten.

Over de uniciteit van Jeruzalem zei onlangs burgemeester Nir Barkat kort en duidelijk: “Jeruzalem is één en ondeelbaar. Laat de Palestijnen Ramallah maar ‘Jeruzalem’ of eender wat noemen. Het Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse Volk.”

“Wij vechten niet tegen het Palestijnse volk en wij zijn niet in staat van oorlog met Islam — wij bevechten het terrorisme.”
[Ruby Rivlin, president van Israël op 24 juli 2014]

door Brabosh.com

barkat4Burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat bezoekt Arabische leerlingen in een recent geopende basisschool in de Arabische wijk van Umm Tuba in Oost-Jeruzalem, 13 december 2011 (foto: Kobi Gideon/FLASH90)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.