Mensenrechtenorganisatie daagt Hamasleider Khaled Meshaal voor Internationaal Strafhof

khaled-abbas2Terroristenleiders in maatpak voeren op een iets afwijkende wijze de strijd op om de vernietiging van de Joodse staat Israël. De Palestijnse tandem draait af en toe wat vierkantig maar in het algemeen goed genoeg voor Hamasleider Khaled Meshaal (l.) die de gewapende strijd leidt en Al Fatahleider en PA-president Mahmoud Abbas (r.), die aan de frontlijn staat van het diplomatiek offensief. Achter de schouder van Meshaal komt nog net de gebrilde kaalhoofdige Saeb Erekat kijken, de vredesonderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit, die in het Westen de schijn van Palestijnse gematigdheid moet ophouden, hoewel hij wel af en toe pardoes uit zijn rol valt.

Een Israëlische NGO, de mensenrechtenorganisatie Shurat HaDin, heeft vandaag woensdag meegedeeld dat het een formeel verzoek heeft ingediend bij de Procureur van het Internationaal Strafhof in Den Haag (International Criminal Court/ICC) om een onderzoek te openen naar een geval van schending van de rechten van de mens en beschuldigingen van oorlogsmisdaden die werden gepleegd door Hamasleider Khaled Meshaal gedurende Israël’s recente verdedigingsoffenief Operation Protective Edge.

shurat2Khaled Meshaal die momenteel in ballingschap leeft in Qatar en van daaruit de strijd van Hamas tegen Israël leidt, beschikt naar verluidt over de Jordaanse nationaliteit.

De oorspronkelijke basis van het verzoek van de NGO dat op dinsdagavond werd ingediend bij het ICC, gebruikt Meshaal’s Jordaanse nationaliteit tegen hem sinds Jordanië, in tegenstelling tot Israël en ‘Palestina’, sinds 11 april 2002 lid is van het Internationaal Strafhof en daarmee de jurisdictie heeft erkend over zijn onderdanen, met inbegrip van Khaled Meshaal.

De klacht of communicatie van het Legal Action Center van Shurat Hadin bij de Procureur van het ICC beschuldigt Meshaal voor het “strafrechtelijk aansprakelijk te zijn voor de oorlogsmisdaden van Hamas in het uitvoeren van executies zonder eerlijk proces en dat hij formuleerde, regisseerde en zijn goedkeuring verleende aan de executies en [vanuit Qatar] toezicht houdt op het bestuur door Hamas van de Gazastrook.

Op 22 augustus 2014 begon naar aanleiding van de uitschakeling door Shin Bet en het IDF alsmede de aanslag op Brigadeleider Mohammed Deif, Hamas razzia’s uit te voeren binnende de eigen gelederen. Palestijnen werden willekeurig gearresteerd en na een korte ondervraging geëxecuteerd. In de voormiddag werden 11 zogeheten ‘collaborateurs met de Zionistische entiteit’ ter plekke geëxecuteerd en in de namiddag was hun aantal reeds opgelopen tot 18.

Zes van de Palestijnen die werden geëxecuteerd werden gewoon weggegrist uit de honderden Palestijnen die na het vrijdaggebed op 22.08 de grootste moskee verlieten. Gemaskerde en geuniformeerde mannen van de Al-Qassam Brigades gooiden hen op de grond en één van hen riep “Dit is het finale ogenblik van de collaborateurs met de Zionistische vijand,” en de Brigadisten schoten prompt hun geweren leeg op de mannen die weerloos op de grond lagen.

De internatioanle mensenrechtengroep Amnesty International heeft Hamas reeds veroordeeld voor deze willekeurige executies zonder proces noch veroordeling van zogenaamde collaborateurs met Israël.

“Deze vlaag van executies door Hamas is zelfs nog schokkender door het feit dat de slachtoffers werden veroordeeld tot de dood na processen, als die al hebben plaatsgevonden, overhaast en grotendeels onbillijk werden uitgevoerd,” zei Anne FitzGerald, Amnesty International’s Director of Research and Crisis Response.

hamas-executions

In de Bronx van Gaza City in Hamastan, tafereel kort na het vrijdaggebed van 22 augustus 2014. Mannen èn kinderen kijken nieuwsgierig toe hoe gemaskerde boeven van Hamas op klaarlichte dag op straat enkele Palestijnen executeren. Geen pottekijkers noch journalisten aanwezig want mensenrechten in Gaza interesseert geen kat. [bron]

door Brabosh.com

 


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ NGO asks ICC to indict Hamas leader Khaled Mashaal on war crimes charges – Shurat Hadin alleges that Mashaal is “liable for Hamas’s war crime of execution without due process”; request uses Hamas leader’s Jordanian citizenship against him, since Jordan is member of ICC [lezen]

2 gedachtes over “Mensenrechtenorganisatie daagt Hamasleider Khaled Meshaal voor Internationaal Strafhof

 1. Ik wens aangifte te doen van de vele haatreacties op Facebook van PRO Hamas en IS aanhangers. Mensen die een andere mening hebben, die worden uitgescholden en bedreigd.
  Het is een schande dat de Belgische regeringsleiders niet willen beseffen WAT de prioriteiten zijn voor een menselijke, leefbare maatschappij. Begin augustus 2014 verhuisde een Antwerps Joods gezin naar Israël, uit angst. Is dit normaal? Neen,het is oneerlijk, Deze mensen hebben NIETS misdaan. Op gronde van Hebreeuwse namen, van Hebreeuwse studieboeken kregen mijn familie en ikzelf al gedurende 30 jaren te horen; ” Vuile joden”, ” h….. had jullie allemaal moeten vergassen”, “ga terug naar Israël”. Mijn reactie naar deze moslims; ” een jodin ben ik nog niet………..maar ik bedank u alvast voor deze eer!”.
  Wij worden in ons land niet geloofd. Europa is verplicht om zijn burgers te beschermen……………doch GEEN reactie, en daardoor angst bij de burgers.Europa schiet tekort.
  Alles aan waarden en normen die onze ouders en voorouders aan ons onderwezen, komen in het gedrang.
  Familie, gezin,studies,werk, muziek,creativiteiten,gaven en talenten ontwikkelen, respect voor alles wat leeft, hoop,geloof en vertrouwen.
  Dit alles inruilen voor hen die enkel haat kennen? NOOIT !

  Like

 2. Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Wij Nederlanders zouden ook massaal aangifte moeten doen, iedere haatbaard en hijab die je ziet lopen zijn ISIS aanhang. En we weten allemaal wat ISIS wil en doet, dus allen die het steunen vormen OOK een gevaar voor mensenrechten. Ook hebben ze openlijk steun betuigd aan de terroristische Hamas, ook dat moet worden gestraft want Hamas is hetzelfde moordzuchtige tuig als ISIS hun beste, beste maatjes en broeders in het “geloof”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.