Opkomen voor Israël is vechten voor de beschaving tegen het barbarisme +video


Melanie Phillips: “Western Jewry – Paying the Price for Gaza”

Op woensdagavond 27 augustus 2014 hield de gekende Britse pro-Israëlactiviste Melanie Phillips een opmerkelijke toespraak in de Heichal Shlomo building in Jeruzalem, Israël. De avond werd georganiseerd door Honest Reporting en het onderwerp handelde overDe Joodse Diaspora: De prijs betalen voor Gaza.

Mevrouw Phillips verklaarde “dat Israël het hele verhaal over het Midden-Oosten moet herkaderen, in de eerste plaats door het opleiden van de ongeletterde door middel van onderwijs omtrent de geschiedenis van het Joodse volk en Israël, door het aan de kaak stellen van het islamitische en het Arabisch antisemitisme dat zo nadrukkelijk aanwezig is zelfs onder de zogenaamde ‘gematigden’ in het Midden-Oosten en om Israël te positioneren aan de frontlijn van de wereldwijde strijd voor de beschaving door het woord ‘Zionist’ te plaatsen op dat moreel hoogstaande plateau waar het behoort.”

Verwijzend naar Israël als een “levensbevestigende plaats van hoop waar de Joden niet op hun knieën liggen maar vechten voor de beschaving tegen het barbarisme,” merkte mevrouw Phillips op “dat in het discours omtrent het Gaza conflict, het anti-Israël gedrag en narratief, omgevormd werden in openlijk anti-Judaïsme en gevolgd werden door een ‘tsunami van onverdraagzaamheid en Jodenhaat’.”

kill_jewsPhillips benadrukte dat “het Zionisme een integraal deel vormt van het Judaïsme en dat vijandig staan tegen Israël of tegen het Zionisme gelijk staat aan vijandig staan tegenover het Jodendom.” Kort gezegd: Anti-Israëlisme en Anti-Zionisme = Antisemitisme of Jodenhaat.

Hetzelfde dus wat Brabosh.com hier al meer dan vijf jaar zegt en schrijft, maar het is goed dat Phillips het hier herhaalt want het draait hier werkelijk om de kern van de zaak in casu de oorsprong van haat tegen de Joodse staat Israël.

Samengevat: Oude Jodenhaat in een nieuwe snit, is de brandstof die de motor laat draaien van de demoniseringscampagne, die als enige doel heeft Israël ten lange leste van de kaart van het Midden-Oosten te vegen.

“Israël moet de delegitimizeerders van de Joodse Staat delegitimiseren door de Verenigde Naties ter verantwoording te roepen,” zegt Phillips en “in het bijzonder de nauwe betrekkingen tussen enerzijds de terreurgroep Hamas en anderzijds de VN-hulporganisatie voor Palestijnen (UNRWA) en de geloofwaardigheid ter sprake brengen van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, die opereert als een mechanisme met als enige doel het bestendigen van machtspositie van dictators en schurkenstaten.”

Mevrouw Phillips maant tevens Israël aan om haar geallieerden rekenschap te laten afleggen voor hun stilzwijgen in de wetenschap en aanzicht van jarenlange demonisering en delegitimisering van Joden en Israël en het permanent opruien tot haat en geweld jegens de Joden in Israël en in de Diaspora.

door Brabosh.com

“Ik ben een Zionist en daar ben ik fier op.”
[Brabosh.com, Antwerpen, 31 januari 2009]

5 gedachtes over “Opkomen voor Israël is vechten voor de beschaving tegen het barbarisme +video

 1. Al jaren heb ik grote bewondering voor Melanie Phillips en ik ben dankbaar dat ik in staat werd gesteld om artikelen van haar te vertalen, die ook op deze site werden geplaatst.

  Wat zij zegt en/of schrijft is altijd zinvol, omdat zij de zaken betreffende de islam scherp ziet en terecht waarschuwt tegen het islamitische gevaar en daarbij bepaald geen blad voor de mond neemt. Haar boek ‘Londonistan’ kwam in het begin van deze eeuw uit en achteraf blijkt alles waar zij voor waarschuwt nog veel erger te zijn dan zij destijds zou kunnen beseffen.

  Voor ons, voor het Europese volk, waartoe natuurlijk ook de hier wonende Joden behoren, en waar in feite het volk Israël ook deel van uitmaakt, schuilt het grootste gevaar niet in de islam, maar in onze regeringen, die weigeren in te zien welk paard van Troje zij binnen halen en er daarom er met een gerust geweten mee doorgaan.

  Waarom erkennnen zij wel dat ‘de integratie is mislukt’ maar weigeren zij daar verdere conclusies uit te trekken? Zijn er hogere belangen in het politieke spel, waardoor wij, de Europese volken, incusief Israël, zonder enige scrupules verkocht en verraden moeten worden?

  Ik hoop van ganser harte dat de tijd spoedig zal aanbreken waarin deze verraders van ons mooie Europa en onze Joods-christelijke/humanistische cultuur, waar we trots op kunnen zijn, hun gerechte straf niet zullen kunnen ontlopen.

  Onze vrijheid, waar onze voorouders voor hebben gevochten en waar het Joodse volk nu nog voor strijdt en hun leven voor geeft, wordt door deze misdadigers voor geld en olie verkwanseld.

  Like

 2. Elk normaal mens gunt Israël van harte haar plaatsje onder de zon en steunt de dappere Joodse Staat van harte. Israël is een baken van licht in een woestenij van duivelse barbaren.

  Like

 3. “Kill Jews for peace”……., dat is de vredelievende boodschap van Hamas & Abbas en al hun vrienden & verwanten in het Westen!

  Zie hier de bloedbesmeurde volgers v.d. Religie v.d. Vrede!

  “Beschaafde mensen met moraal staan vierkant achter Israel”!

  Melanie Philips slaat zoals gewoonlijk de spijker op zijn kop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.