Hamas weigert wapens in te leveren en eist dat Israël eerst zelf ontwapent

Nodig eens een eenzame terrorist uit bij u thuis…

Het wordt met Hamas en Co alle dagen wat gekker in de Gazastrook. De wildste verklaringen van Hamaswoorvoerders allerhande worden in de media verspreid. Onbegrijpelijk dat de internationale media zoveel aandacht besteedt aan terroristen en guerilleros zoals Hamas die in een normale rechtsstaat al lang levenslang achter de tralies zouden zitten.

Gisteren zaterdag 30 augustus was het weer de beurt aan Hamaswoordvoerder Sami Abu Zuhri om uit te halen naar de Joodse Staat. “Elk initiatief om Hamas en andere militantengroepen in de Gaza te ontwapenen zal ‘waardeloos’ zijn,” zei Abu Zuhri en voegde er laconiek aan toe: “Een dergelijke stap zou onverenigbaar zijn met het internationaal recht en ons volk zal dit niet toestaan.”

Sami Abu ZuhriAbu Zuhri vertelde aan het Palestijnse nieuwsagenschap Maan News dat “als er iemand is die moet ontwapenen dat het Israël moet zijn” terwijl “de internationale gemeenschap de Amerikaanse regering zou moeten uitbannen voor het leveren van wapens [aan Israël] die gebruikt worden om kinderen en vrouwen te vermoorden.”

Het in Londen gebaseerde Arabisch nieuwsblad A-Sharq Al-Awsat berichtte zaterdag dat volgende week in Caïro de staakt-het-vuren gesprekken worden hervat.

De Palestijnse onderhandelaars zullen wellicht hun eisen herhallen om de vrijlating van de ca. 55 Hamasmilitanten die op de Westbank door Israël in juni werden opgepakt en opgesloten evenals de bouw van een zeehaven en luchthaven in de Strook. Israël heeft al deze eisen verworpen werden en Hamas heeft afgelopen dinsdag desondanks toch een staakt-het-vuren bestand geaccepeerd met een open einde.

Hamas heeft gezworen om haar doelstelling door te zetten om de blokkade van Gaza van te beëindigen en de bouw van een zeehaven en een luchthaven zodat de Palestijnen volledig vrij zijn in reizen en handel te drijven tussen Gaza en de buitenwereld. Maar Israël heeft gezegd dat een dergelijke toekomst enkel en alleen mogelijk is als het grondgebied volledig wordt is gedemilitariseerd — een eis die gesteund wordt door de VS en verschillende Europese leiders maar volkomen verworpen wordt door Hamas.

Hamas heeft gedreigd de gevechten te hervatten als niet aan al haar eisen wordt voldaan, met de verbannen politieke Hamasleider Khaled Mashaal die afgelopen donderdag zei dat Gaza nooit de ‘Heilige’ wapens zou afgeven. “De raketten en de tunnels bestaan [nog steeds]; als de onderhandelingen mislukken en als het nodig is, zullen wij het verzet hervatten totdat al onze doelen zijn bereikt,” zei Meshaal tijdens een persconferentie in Qatar.

door Brabosh.com

naar een artikel van heden in The Times of Israel

palest5aDe Vrolijke Vrienden van Nonkel Bob in Gaza. Persconferenties van Palestijns-Gazaanse terreurbrigades worden altijd druk bijgewoond door de internationale pers, zoals deze in Gaza Stad van 3 april 2011. De verschillend gekleurde hoofdbanden staan voor de respectievelijke terreurgroepen.

4 gedachtes over “Hamas weigert wapens in te leveren en eist dat Israël eerst zelf ontwapent

  1. Ze aanbidden de dood, zij houden van de dood. Maar om bekendheid te geven aan aanwezigheid, is niet aan de orde. Om nou echt omgebracht te worden, zijn de 72 maagden toch geen ruilmiddel tegen een die hier aanwezig is. Daarom toch maar wat doeken over mijn kop.

    Like

  2. Elke, zoals de Hamas leden, die het nodig vind het gelaat te bedekken heeft iets te verbergen wat het daglicht niet kan velen. Wat ze met hun uitspraken echter wel duidelijk tonen is een totaal gebrek aan realiteitszin

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.