Israël wordt volledig omsingeld door islamistische terreurorganisaties

buren

Aan de Syrisch-Israëlische grens in de Golan Hoogtes escaleert de situatie zienderogen. Zoals steeds in de geschiedenis het geval is geweest is het wel duidelijk dat de VN-macht die de vrede moet bewaken, niet of zelden kan voldoen aan die opdracht wanneer het geweld opnieuw uitbreekt. Het enige wat hen dan nog rest is het hazepad te kiezen.

Syrian Israeli border mapAan de grens staan de VN-soldaten van UNDOF opgesteld, maar liggen onder vuur van de Syrische rebellen van het Al Nusra Front. Gisteren konden ternauwernood 40 Filippijnse soldaten van de VN-vredesmacht ontsnappen nadat ze omsingeld waren door de rebellen.

Eerder zijn 43 VN-soldaten gearresteerd door het Al Nusra Front, dat gelieerd is met Al Qaeda. Gisteren vluchten ook 75 VN-soldaten van UNDOF uit Ierland en de Fiji Eilanden naar Israël. Regelmatig vliegen mortiergranaten vanuit Syrië de grens over naar Israël zoals gisteren ook weer het geval was.

Aldus dreigt Israël compleet in de tang te komen van islamistische terreurgroepen. Aan de meest noordelijke grens van Israël met Libanon zit Hezbollah die zowat 100.000 raketten gericht houdt op de Joodse Staat, waarvan sommigen zelfs de meest zuidelijk gelegen badstad Eilat aan de Rode Zee kunnen treffen.

Aan de noordelijke grens van Israël met Syrië zit het met Al Qaeda gelieerde Al Nusra Front.

In het zuidwesten zit in de Gazastrook het islamistische Hamas, een zijscheut van de Egyptische Moslim Broederschap die een jaar geleden in ongenade is gevallen en in Egypte op de lijst van terreurorganisaties werd geplaats. Israël incasseerde tijdens het voorbije 50-dagen durende offensief 4.480 raketten en mortiergranaten vanuit Gaza, niet enkel van Hamas maar ook van een dozijn andere islamitische terreurgroepen waaronder bv. de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

Aan de Egyptische grens in de gebieden van Negev en de Sinaï zitten enkele andere islamitische terreurgroepen waaronder de Ansar Bayit al Maqdis die ondermeer aanslagen uitvoerden op Egyptische legerposten en vanuit de Sinai raketten afvuurden naar de zuidelijk gelegen Israëlische steden zoals Eilat.

Al deze islamitische terreurgroepen houden meer dan 170.000 raketten gericht op de Joodse Staat.

heads2Wat mankeert hier nog in het plaatje? De grens met Jordanië is veruit de moeilijkste grens om te verdedigen. Maar ook in Jordanië broeit wat met Islamitische Staat (IS/ISIS) dat onlangs verklaarde dat Jordanië binnenkort aan de beurt is.

Niet dat dit makkelijk staat te gebeuren, tenslotte is Jordanië geen Irak en Israël, Egypte en Saoedi-Arabië begrijpen de drediging die uitgaat van Islamitische Staat en zullen Jordanië helpen tegen die organisatie.

Maar de dreiging van Islamitische Staat neemt nog steeds toe en zal Israël rechtstreeks gaan bedreigen indien de organisatie doorgaat met het veroveren van luchmachtbasissen zoals het dat vorige week deed toen IS een belangrijke luchtmachtbasis veroverde van het leger van Syrisch president Bashar Al-Assad.

Gisteren gaf Islamitische Staat (IS) nog een communiqué uit waarin het aankondigde dat Palestina aan de beurt komt en dat IS “al die barbaarse Joden zal vermoorden.”

Aldus kan de strategische situatie van Israël snel veranderen en niets dat er opwijst dat de dingen spoedig zullen verbeteren.

door Brabosh.com

naar een hint van Missing Peace – Israël

Video 28.08.14: Hevige gevechten aan Israëlisch-Syrische grens in de Golan Hoogtes

Een gedachte over “Israël wordt volledig omsingeld door islamistische terreurorganisaties

  1. Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
    Eén vraag: Waarom accepteren wij Moslims als vluchtelingen en arm, terwijl ze zowat de halve wereld bezitten? Wat doen ze hier dan in het overbevolkte Westen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.